Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Už se mi do toho vůbec nechtělo, ale s otexturováním terénu to asi vypadá líp.
Tady jsou ta vytvořená zrušená nákladiště. Želešice, Želešice panství a Bohumilice.
Ještě mi zbývá texturování z Klobouků do Čejče a vlastně velkou část lokálky Zaječí - Hodonín.
2602Zeletice1.JPG

2602Panstvi.JPG

2602Bohumilice.JPG

Ještě jsem udělal jedno video, ale tady nastala nějaká anomálie. Ve Ždánicích mám skrytá návěstidla, která mi nedovolí ve volné jízdě projet. Přitom na druhou stranu do šroubárny skrytá návěstidla pustí. Přitom nedávno jsem tady dělal obrázky a fungovalo to normálně. Tak jsem zkusil udělat aktivitu a ta už funguje. Vůbec nechápu. Proto video je z aktivity. Snad na příčinu přijdu. Ještě jsem zkusil jet obráceně a ve volné jízdě na odbočce za Čejčí nejprve musím projet návěstidlo a až potom přehodit vexli, jinak by bylo na stůj. Dál do Ždánic jsem se už dostal, ale zpět by to opět nešlo.
Blíží se finální aktualizace, tak se to někde zákonitě musí sesypávat. Netuším, jestli to dělá ten soubor návěstidel v Openrails. Ještě pohledám ten starší.

Nerozumím řeči tvého kmene. :) V nabídce MSTS nic takového jsem neobjevil. Dan i jiní aktivitáři potřebují tankovat naftu, doplňovat vodu a plnit tendry uhlím. Na tohle jsem se ptal, jestli někdo neví, kde bývalo ve Ždánicích uhlí. Nebo v Čejči?
Ve Ždánicích v remíze se dalo dozbrojit jak uhlí, tak voda. A vodní jeřáb byl jako "ozdoba" v Kyjově, než ho někdo ukradl. Zdroj: Milan Řihánek, který spravuje stránky o ždánce...

Anomálie, že ze Ždánic ve volné jízdě nepustí žádný vlak skrytá návěstidla, byla způsobena těmi třemi nákladišti, která jsem dodatečně dostavěl. Přitom nemají žádná návěstidla. Nechápu. Načetl jsem si předchozí verzi, ještě bez nákladiští po trati a tam ze Ždánic volno bez problémů. Nepomohlo ani vytvoření nové trasy. Ani výměna návěstidel za nová osazení. Jelikož ze Ždánic ta samá návěstidla umožní odjezd do šroubárny na opačnou stranu, tak jsem vyzkoušel do trati na Uhřice změnit volno na posun. A ejhle, už to funguje. Ale v návěstidlech chyba není, protože to samé návěstidlo je skryté v Hodonicích směr Břeclav a tam to ve volné jízdě profrčím na zelenou.
Na výhybně v Čejči jsem návěstidlo odebral a osadil znovu a už funguje.
Jinak tam kde jsem jezdil se vše chová normálně, nikdo už nic nehlásí, tak snad už to mohu postupně balit a připravovat na vydání.
Ještě do Ždánic doplním nějaké to uhlí. Také mne napadlo, že se mohlo zbrojit před výtopnou, jak je zbrojení vodou.

Tak teda jo. Původně jsem chtěl nechat Ždánickou lokálku rozpracovanou, že až bude jaro, projedu si na kole (pěšky) ještě otazníkový úsek mezi Uhřicemi a Kloboukami. Jenomže nyní bych na to asi potřeboval povolenku od Babiše, když nesmíme za hranice obce. :)
Ale když je náčrtek.....( asi jsem jej zapomněl v Dražůvkách tenkrát také vyfotit), tak jsem tu zastávku aktivoval. Tedy zatím bez cedulek, podobně jako Bohumilice. Třeba se toho někdo chytne a ty kadibudky-zastávky s cedulkou vymodeluje.
Doufám, že jsem se strefil správně.
Damborice.JPG

Poslední práce na BP94. Otexturoval jsem ještě širými lány zbývající úsek na lokálce Zaječí - Hodonín. Vypadá to líp. Dan mi ještě dopoledne nahlásil krádež vjezdového návěstidla do Vrbátek. Přiznejte se, kdo to byl. :) Já se v těch končinách od vydání aktualizace s tímto úsekem nebyl. A svědek je video na Youtube, že to návěstidlo tam osazené bylo. :)
Zítra se přechroustá instalačka a tak nějak by to už mohlo jít ven.
Horší to bude s aktivitami, ty jsou jenom s opravenými trasami. Chtěl bych je otestovat a doladit pro Openrails. To bude na déle a kvůli tomu nebudu zdržovat aktualizaci.
Na poslední připomínky máte čas do rána. Pak už uzávěrka.
Jinak se neleknout, aktualizace z vánoc a ledna smažu, protože BP94 bude navazovat na BP9320. Je to kvůli přehlednosti a odebrání nadbytečností.

Tak to jsem rád, že ty moje obrázky jsou alespoň takto užitečné. :) Čím víc je TT "sjízdnější", tím více obrázků a "mejch keců kolem" bude. :)

Jak dnes vytvářím instalačku pro novou verzi trati, tak ta vycházela z toho, že uživatel má MSTS. Dělal jsem test na vozidla a začalo mi to řvát snad u všech, že je chyba v Sound. No a právě v instalačním balíku trati jsou v kořenovém adresáři Train simulator/Sound jenom přidané zvuky. Tedy polovina obsahu této složky.
Proto raději do aktualizace trati dnes přikládám i kompletní složku Sound.
Já tedy mám všude MSTS nainstalovaný kvůli editorům. Ale když MSTS nemám jaké musí být složky z MSTS, aby Openrails plnohodnotně fungoval?
Základ je Global, Trains, Sound, Track_B, Routes.
Ale instalací ještě aktualizuji GUI, Fonts. Nebo tohle už obsahuje instalace Openrails?
Jak to máte vy, co MSTS nepoužíváte?

Perfektní práce pane Šemora! ;)Trochu jsem se bál toho hustého zalesňování, ale obavy se hned rozplynuly. Využití CPU zanedbatelné a grafika jede taky něco nad poloviční výkon v rozlišení 4k a při maximální úrovni vykreslování detailů. Důležité je mít nejspíš zaškrtlou volbu "Instance modelu" a je to cajk.
Vypadá to super a takové husté lesy nemají jen tak ani v TS2021 (3D modely stromů o pár kusech to tam nezachrání).
Děkujeme!
1.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře