Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Lidi, buďte rádi, že alespoň někdo vytrvale pokračuje ve stavění tratí. Pokud nemáte k přispění žádný pěkný originální model do této hry, tak prosím nevymýšlejte 3,14159265358979323846264338327950288čoviny, kam bych měl ještě dál stavět. :) :) Takto to opravdu nefunguje a nikdy nefungovalo.
Přesně Zbyněk si staví co chce a je čistě na něm odkud kam to bude važte si toho co máte

A brzy bude hotovo. Po sedmi letech
Asi tak nějak to je. Info pro ty, kteří mají zbožné přání postavit tu či onu trať. Jestli by dotyčný vydržel tak dlouho čekat a s vědomím, že stavitel to může kdykoli vzdát, pokud zjistí, že jej to volnočasově až příliš zatěžuje.
Kdysi jsem říkal, že stavění tratí je vhodné tak pro důchodce, kteří nemají jiné povinnosti. Od května už jsem sám důchodce (starobní). Sice jsem prase (pracující senior) :) Ale i tak si pokaždé říkám, když ráno vstávám. Klííd, žádný spěch, nikdo tě nehoní, jsi už důchodce. A práce se také nepos****. Počká. Žádné stresy. Nikým se nenechám honit. I tak si myslím, že pracuji stále dost rychle a pozdě také nechodím. Stavění tratí zde, také už opadlo to nadšení jako v mladších letech. Beru to už jako takovou rutinu. Žádné termíny jako dříve, abych něco stihl do vánoc. Co bude to bude. Ale proto sem dávám ty screeny, aby obecenstvo vědělo, že pokládka kolejí stále pokračuje.

Legrační je, že jsem chtěl nejprve postupovat z Jihlavy do Okříšek a dál do Brna jsem koleje původně pokládat nechtěl. Je to moc daleko. Nyní už pracuji ve stanici Okříšky, ale koleje jsou položené od Brna. :)
Jinak pokládat koleje do těch leteckých map je za trest. Poloměry jsou mnohdy úplně mimo. Od Krahulova do Okříšek mám správně R 295m, ale namalovaných je tam nějakých necelých 200. Tak bylo nutné improvizovat. (První obrázek). A pak do Okříšek to padá 10 promile dolů a v tom dělat ty propojky na trať na Znojmo bylo také za trest. Stanice je už v rovině, tak to už bude ta snadnější část. Jinak výškově se zatím statečně držím, tak by to mohlo v Malém Beranově s propojením vyjít. A může se opět slavit.
1510Okrisky1.JPG
1510Okrisky2.JPG

Trochu pěknější obrázky z TSRE5. Pokročil jsem s pokládkou nedaleko před Bransouze. Už se těším na propojení u Beranova. Asi budou nutné výškové korekce, proto ještě nedokončuji vlečky.
První obrázky jsou z Krahulova. Stanice zakroucená a ještě k tomu ve spádu 2.5 promile. Tak doufám, že ladíte tření a soupravy se vám hnou hned po odbrzdění. :) A pak Okříšky a klikaté koleje trati blíže k Jihlavě.
1510Krahulov1.JPG

1510Krahulov2.JPG
1510Okrisky1.JPG
1510Okrisky2.JPG

Ačkoli jsem koleje od Brna pokládal doslova na "verím v Boha", tedy jsem nijak nepropočítával, do jaké výšky se strefit, jen jsem podle předlohy pokládal zaokrouhleně všelijak nahoru a dolů a jaké to byly obrovské výškové rozdíly, tak to dopadlo dost dobře. Jen poslední díl kolejnice je namísto sklonu 7 promile ve sklonu asi 25 promile. :) Druhý obrázek. Namísto 750 je tam hodnota 1680 :) Ale to se spraví. Směrem k Beranovu sklony zaokrouhlím ne na 5, jak to tam je nyní, ale na 7.5 a srovná se to. Jsem rád, že výškový rozdíl nevyšel mnohem vyšší, jak tomu bývalo v minulosti a nemusím tedy bourat a znovu stavět žádné nádraží. Ale v každém případě by to už šlo z Brna do Jihlavy a dál ve hře projet. Legrační je, že tento úsek jsem nikdy stavět nechtěl. :) :) :) A nyní to už jenom propojit z Okříšek do Znojma. Nemáte někdo pro tuto trať poloměry oblouků? Protože ty malůvky jsou naprosto mimo. To jak jsou ty letecké mapy někde roztažené a jinde smrsknuté. Myslím, že ani TTP nemám aktuální ani pro 240. Podle videí jsou z Brna do Jihlavy místy už vyšší rychlosti. U Třebíče dokonce stovka. To tady nikdy nebylo. Pak to jezdění je i zajímavější, než se celou dobu loudat sedmdesátkou. I když té je tam ještě také dost. :)
1810stykovyBod1.JPG
1810stykovyBod2.JPG

Pak to jezdění je i zajímavější, než se celou dobu loudat sedmdesátkou.
No, z Okříšek do Zastávky byla myslím nanejvýš 60 km/h, ale to je drobnost.
Jinak klobouk dolů pane Šemoro!
Podle videí jsou z Brna do Jihlavy místy už vyšší rychlosti. U Třebíče dokonce stovka.
To je pravda, stovečku si můžeme užít za Třebíčí až po rámusák přes Jihlavu a pak od druhého břehu až do výhybny (bývalé stanice) Vladislav.
K tomu mě napadají dvě otázky (resp. více):
Jste to schopen nějak alespoň přibližně vyčíst z oněch videí?
Když máte dva rychlostníky N pod sebou, kdo nebo co určuje, která vozidla smí či nesmí jet až tím rychlejším (horním)? V předpisu jsem nepochopil termín něco ZHRUBA jako "schopnost průjezdu obloukem s nedostatkem převýšení 150 mm". Co to znamená? A která vozidla tuto schopnost mají či nemají?
Co se týče té druhé otázky, vím, že zde na fóru je spousta zkušených strojvůdců, takže hned využívám příležitosti, každopádně děkuji všem za ochotné odpovědi.
Jenda

K tomu mě napadají dvě otázky (resp. více):
Jste to schopen nějak alespoň přibližně vyčíst z oněch videí?
Když máte dva rychlostníky N pod sebou, kdo nebo co určuje, která vozidla smí či nesmí jet až tím rychlejším (horním)? V předpisu jsem nepochopil termín něco ZHRUBA jako "schopnost průjezdu obloukem s nedostatkem převýšení 150 mm". Co to znamená? A která vozidla tuto schopnost mají či nemají?
Co se týče té druhé otázky, vím, že zde na fóru je spousta zkušených strojvůdců, takže hned využívám příležitosti, každopádně děkuji všem za ochotné odpovědi.
Jenda
Myslím, že o schopnosti jezdit na tzv. horní rychlostník mluví Doplněk předpisu D2/1. Mimochodem vždy by to mělo být uvedeno na stanovišti HV, zda může nebo nemůže.

Tak mi to nedalo zkusil jsem ten prográmek Dynatrax rozdejchat. Minule mi to načítalo BP 4 dny nonstop. A už vím, kde byl problém. Stačilo podobně jako u staré hry MSTS napsat do zástupce parametr, v tomto případě -mem2048. A hurá, trať se pak načte během pár minut. A pak následuje nekonečná práce každý čtverec postupně překonvertovat. Jenomže v mnoha čtvercích mi to hlásí chybu viz obrázek a je nutné asi až 50x odklikat:
dynatrack2.JPG
Tak jsem zkusil tento čtverec otevřít ve wordpadu a bingo. Těch 5 dynamických kolejí má parametr 2, aby se nad nimi nezobrazovala trolej. Tak jsem jej vrátil na 0 a už to konvertovat jde. Mě snad picne. Jak jsem pracně přepisoval dynamické koleje z 0 na 2, tak to budu muset zase všude vrátit. Tedy jenom z dynamik.
Já to chci vše převést z těchto důvodů. Jednak tyto koleje pak půjdou indexovat přímo v TSRE5 a za další, pražce těchto kolejí bude možné změnit na jiné dle libosti. (koridor, dřevo atd. ) A pak nemusím nikde podkládat texturami pražců. A hlavně půjde zarovnávat podle těchto přeměněných DK kolejí.

Jinak rychlosti neřešte. To je ještě daleko. Dnes jsem už dožehlil styčný bod propojení na trati 240. Už nikdo nepozná, kde to vlastně bylo. Pak mne čeká cesta z Okříšek do Znojma. A až to bude, teprve potom budu zapojovat stanice s návěstidly, perony i rychlostníky. Během té doby může i celá trať vybuchnout a nebude nic. :) Proto mám průběžné zálohy na více počítačích.

A hurá, trať se pak načte během pár minut.
Haha. Tak to bylo včera asi zase jen na den otevřené okno se do Dyntrack dostat. Zkoušel jsem to večer ještě doma na počítači a také se vše parádně načetlo a jen to spustit. Tak dnes v práci, že průběžně to budu po částech generovat a už nefunguje. Načte se postupně vše i čtverce world, pak "procesing" naběhne během pár sekund a pak by to už mělo fungovat. Jenomže on znovu "procesing" a pak už nic.
Škoda, že jsem včera negeneroval až do noci. Takto se musím smířit jen s dalšími pěti tisíci převedenými dynamickými kolejemi. Ještě vyzkouším po práci doma. Asi ten Dynatrack funguje jenom v některé dny. :) Jiné vysvětlení nemám.

Těch 5 dynamických kolejí má parametr 2, aby se nad nimi nezobrazovala trolej. Tak jsem jej vrátil na 0 a už to konvertovat jde.

Kontroloval jsem čtverce, kde proběhla přeměna dynamických kolejí a mnohé bývalé dynamické koleje mají parametr 2 a šlo to. Tak to chybové hlášení u některých čtverců musí mít jiný důvod. Uvidím večer doma, jestli mi alespoň tam bude Dynatrack fungovat. Pak bych dokončil zbytek.

Uvidím večer doma
Doma mi Dynatrax funguje, tak až do teď u televize jsem vyrobil dalších 15500 kolejí z dynamických. Mělo by to být už téměř vše. Jen asi 20 w souborů mi vyhazovalo chyby viz obrázek výše. Netuším proč. Udělal jsem test na chyby v TSRE5 a našlo to nějaké anomálie v Rájci Jestřebí. Asi dvacet chyb, ale ty se poté automaticky opravily, po novém načtení editoru je už protokol chyb bez záznamu. Jen mi v této stanici zmizela odjezdová návěstidla, musím je osadit znovu. A pak by to chtělo celé vyzkoušet, jestli někde něco. Tak asi vydám takovou veřejnou pracovní aktualizaci a kdo chce to pak může projet a chyby či anomálie pak hlásit. Můžete se povozit i z Jihlavy do Brna, ale není to tam zabezpečené, jen na rozkaz v mezistaničním úseku Jihlava - Brno Horní Heršpice. :) :) :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře