Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Teď na to koukám, ze Střelic do Zastávky se buduje druhá kolej? Mapy do TSRE5 jsou aktuálnější než mapy.cz. Tam jsou ještě netknuté stromy. No jo. Neřeším. To je vždy nejhorší, když stavím nějaký úsek a oni mi ho v reálu bourají před nosem.
Strelice0911.JPG

Tato videa jsou dohledatelná, je jich několik a také jsem je používal.
Ale co není je video Znojmo - Okříšky. Tohle budu potřebovat. Sice tady jiný člen fóra vystavil Okříšky - Mor. Budějovice, alespoň něco, ale dál do Znojma už není nic. Asi je to zapomenutá trať o které hodně lidí neví, že existuje. :) :)

Další a zakroucená stanice Rakšice. Vůbec nechápu, že na tohle mám ještě nervy. :) Jo, stavět rychlostní rovinaté tratě, to musí být paráda. Ale tratě, které jsou samý oblouk a pak vše podle tabulek a nákresů vychází úplně mimo, to se někdy nedá a je nutné přivřít oči. Ale vygenerovaný terén za ty kompromisy i tak stojí. Protože tohle co stavím by se mi klasickým přesným způsobem vůbec nechtělo. Tyto nové možnosti TSRE5 jsou mým životabudičem dál pokračovat. Respektive jen tam, kde to podle GPS lze. Většina je díky přesnosti stavění podle tabulek mimo. :) Protože ty letecké mapy mají zkreslení, podle uhlu fotografování z těch satelitů plus minus 200m. A některé oblouky jsou opravdu poté poloviční a jiné zase dvojnásobné.
Ale Dan bude mít určitě radost, že je tady spousta vleček. No nic. Pokračování zítra. Do Střelic to už tak daleko není.
Raksice.JPG

Mimo jiné i do Dukovan
Do Dukovan nemám parametry trati. Jen jsem to naslepo podle čáry v rovině protáhl, aby tam odjel traffic. To samé letiště v Náměšti. Také netuším, jaké tam jsou sklony a poloměry. Oblouky na malůvkách leteckých map jsou naprosto mimo. Ale i tak na tyto cancourky nebude čas.
Až dopokládám koleje, co bude dál v pořadí?
Začnu asi skloníky. Pak bude nutné nasázet telegrafní sloupy, aby bylo podle čeho nasázet kilometrovníky. A bude to legrace, jak to bude smrštěné a roztažené. Pak bude nutné nasázet návěstidla, rychlostníky a ostatní databázové objekty. A další piplačka bude dát pod koleje náspy, podjezdy a nadjezdy. Perony a pak už mohu doladit terén. V takové délce nových úseků, to bude asi na jak dlouho? Na rok? Nebo déle? :) Ale teď všichni víte, co mám v plánu do budoucna. :)

This program
Děkuji. Sice ve W10 to stáhnout nejde, ale ve WIN XP vše funguje.
DDS.JPG
Ale vy to máte víc zkomprimované. Já mám ze 49 mega 10 a vy 2. Kde se to dá nastavit?
Lze to nějak převádět dávkově? Těch souborů mám 260. Abych u toho nemusel sedět celý den. :)

I checked that the program converts to a 2.66 MB dds file. I don't know why your size is bigger. Maybe some programmer will help you to run serial conversion from "ace" to "dds" or to "ace dxt1". I only tried to do it one at a time due to the slow performance of my computer.
BP tertex dds1.jpg

Teď jsem to zkoušel doma na WIN10 a je to stejné. Textury DDS jsou 10 mega. To je ještě moc. Na flešku by to nevešlo a louskání převodu je i tady dost dlouhé a krát 260 textur, to je na 8 hodinovou noční. To nikdo neporadí?
Bohužel i kdyby Martin s 321 neskončil, tak tohle je mimo jeho téma, protože se překonvertoval mimo skutečné souřadnice. Ještě tady zbyl pepa H, ale on asi také tyto fototextury nepoužívá, tak jsem v tom asi zůstal sám. Bohužel, je asi blbá doba.

Na této trati jsou 4 tunely. Po mnoha letech kdy stavím opět i do tunelu. Jenomže problém. Poloměr R250 se vyskytuje jenom na Tišnovce za zastávkou Prudká. A tady nyní bylo nutné nakombinovat R500 a 250. No a nějaký dobrák mi asi během času udělal lepší, větší portály, což je dobře, ale na ten R250 se zapomnělo, protože nikde jinde se nevyskytoval. A teď to vypadá hrozně. Navíc ten krátký pětkový díl má úplně rozházené textury s pruhy. Pomůže někdo?
tunely2.JPG

tunely1.JPG

Ahoj Zbyňku,mám dotaz bránický most bude postaru nebo už nový?Po starým jsem jezdil do učení napřed 10km a pak 5km.1971-1974

Do Silůvek jsem to vzal nejprve od Střelic. Tady už jsou fototextury a takto ty další tunely u Prštic vypadají lépe. Až se ty koleje potkají, nechci vidět ten schodek. A přeskládání desítek km. Ale budu mít pokládky kolejí konečně za sebou. Ale jinak připomínám, jestli chcete aktualizaci poraďte jak zmenšit ty 50 megové textury na 2 mega. Složka Terrtex s 12 giga má větší velikost než celá BP. To je špatně.
prštice.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře