Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Pro mě je to otázka pár vteřin, abych to všude doplnil.
To se právě snažím vysvětlit, že ten SW máš nesprávně napsaný a takto znehodnotil těch 180 souborů, které sice jsou ve hře a editorech čitelné, ale pro další práci nepoužitelné. I kdybych chtěl tyto čtverce ignorovat, tak musíš proklikat několik tisíc chybových hlášení v případě čtverce s hustou kolejovou sítí.
Včera se mi podařilo obarvit na koridor všechny zbývající, dříve dynamické koleje mezi Břeclaví a Mikulovem a v Břeclavi za napáječkou směr Brno. S Dynatraxem je pak krásná práce. Jen to vyhledávání souborů rozházených páté přes deváté nejvíc zdržuje. Ale je to ve finále rychlejší, než ručně dekomprimovat každou kolej, změnit pražce a pak komprimovat zpět.
Jinak navíc ten tvůj udělátor přepsal i silniční díly, což je další zmatek.

Když nikdo neporadí, tak budu muset otevřít a porovnat několik w souborů, jak to má být, abych to zase všude začal celý týden opravovat. Pak hups, ještě nějaká maličkost chybí. Tak těch 180 souborů editovat znovu. Pak nastane Nový rok a vánoční aktualizace nikde, protože stále řešíme tohle metodou pokus a omyl. :) Jak jsem psal v úvodu, není zde žádný pokročilejší stavitel, s kým by se dalo tohle konzultovat a předávat si zkušenosti.

Snad už jsem ty zápisy s Tr_Watrmark pochopil. Vyzkoušel jsem takto ve World odvojkovat kus trati až do Moravského Krumlova. Sem tam je tam i model statický, tedy na test dobrý. A pak jsem to projel z Brna a dobrý, vše funkční, troleje jsou vygumované. Tedy mohu pokračovat.

Přišel jsem na to, jak nejrychleji celý soubor w změnit na koleje bez troleje. Jak jsem měnil průběžně parametr u kolejí na StaticDetailLevel ( 2 ), tak na konci jsou vždy silniční díly a ty mají StaticDetailLevel ( 7 ) a nad odstavci silnic je Tr_Watermark ( 7 ) Ale v některých souborech w u silničních dílů vůbec není zápis StaticDetailLevel ( 7 ) Jenom nad řetězcem Tr_Watermark ( 7 ) Asi to takto stačí.
Tak jsem to vyzkoušel. W soubor, kde je stanice Okříšky s tisíci kolejovými díly a žádný nemá zápis StaticDetailLevel ( 0 ) Tak jsem zkusil zapsat jen na začátek řetězce kolejových dílů Tr_Watermark ( 2 ) a zbytek nechal bez změn. Jelikož mám hotovou celou trať Brno - Střelice - Hrušovany - Okříšky - Jihlava, tak že to projedu ve hře od Havlíčkova Brodu. A skutečně, ten jeden zápis na začátku stačil. Stanice Okříšky bez jediného zapomenutého kousku troleje nad kolejemi. Vědět to dřív, tak jsem si ušetřil hodně práce a hlavně času. Tak snad tento tip pomůže někomu jinému.

Ale všiml jsem si v úseku HB - Jihlava, že to zalomení troleje v obloucích je po méně než 50m, ale tam kde to vychází na stožár, tak by to i lícovalo s výložníkem. Nejjednodušší by bylo, kdyby šlo nějak udělat, aby se trolej zobrazovala v editoru, pak by se daly sloupy TV v obloucích posunout k zalomení. Ale ideál by byl, kdyby šlo udělat, aby se trolej lámala podle osazených sloupů TV. Nechcete to páni vývojáři probrat v globálním měřítku? Protože tohle jsou opravdu základní věci, které se mají řešit jako jedny z prvních, pokud chcete reálnější simulátor. Vadily mi pražce na kanálech (ONJ), vyřešeno. Trolej nad kolejemi, kde nemá být, vyřešeno. Tak ještě to zalamování troleje v obloucích. Děkuji.

Dnes jsem dokončil neelektrifikované tratě na celé Jižní Moravě. Vlastně ještě z Blažovic do Slavkova. Tam jsem se nedíval.
Takže to funguje. Pokud u nějaké koleje existuje parametr StaticDetailLevel ( 0 ), tak jen ten hromadně přepsat na 2 jinak stačí na začátek řetězce napsat Tr_Watermark ( 2 )
Testoval jsem ze Znojma do Zaječí a je to paráda. Tak to má být. Zítra ještě tratě 251 a Hanušovicko a přilehlé. Ale s tím Tr_Watermark ( 2 ) to už celkem odsejpá. Těšte se.
Jezdím to s kyklopem, aby jízda trochu odsejpala a těch 140 to všude sneslo :)
Zapnutá trolej a všude je čisto.
2311Bozice.jpg

2311Sedlec.jpg

2311BoriLes.jpg

2311Zajeci.jpg

Už jsem vyřešil ty textury a z 50 mega jsem udělal 0,6. To už je přijatelné. Klikal jsem to včera u televize a většinu už mám. Už jenom posledních 100. :) Změnil jsem rozlišení z 4096x4096 na 1024x1024
Opravoval jsem něco v editoru a není to tak zlé. Až se udělá zástavba, tak by ty textury tam mohly i zůstat, když jsou trochu rozmazané. A jako pozadí na vzdálené kopce ideál. 50 megové jsou mnohem ostřejší, ale z blízka je to také o ničem. To by se hodilo maximálně pro letecký simulátor.
Takže dobrá zpráva je, že aktualizace tímto může být. Tedy až dokončím základní věci. Dnes jsem dořešil všechny vedlejší tratě, kde nemá být trolej, opravil hrubou chybu, kdy za Kralicemi nad Oslavou je stoupání 20 promile, pak jsem měl zlom rovnou 20 promile klesání. Včera, když jsem to tudy projížděl, tak jsem byl v šoku. Tak jsem musel asi 4 km trati položit znovu. Budu to ještě muset celé podrobněji prověřit. V další aktualizaci zatím o nové úseky nejde, ale o opravené chyby a to promazání trolejí, kde nemají být. Ale kdo je zvědavý, dá se mezi Jihlavou, Brnem, Znojmem a přes Moravský Krumlov jen tak na čumendu projíždět.
testTextury.JPG

Zprávy ze stavění tratí.
Právě jsem dokončil skloníky na tratích 240, 241 a 244. Hlavně opravil překlepy ve sklonech. Například pokud trať stoupá do 20 promilí a jeden kolejový díl je omylem osazený do opačného sklonu, tak bylo nutné přepracovat i kilometr tratí a nějak to zredukovat. Takových míst jsem měl hodně. A až nyní mohu začít osazovat databázové objekty jako návěstidla, rychlostníky, označení kolejí, atd. Až bude tohle, pak se osadí pod koleje náspy a podjezdy a teprve poté bude možné finálně dotvarovat krajinu. V každém případě, aktualizace do vánoc bude možná. Co bude, to bude. Hlavně se jedná o opravy, odmazání troleje nad kolejemi, kde nemá být (Funguje v OR ORCZSK, nefunguje v MSTS i když myslím Icik psal, že tohle je v manuálech v MSTS ).
Dan ještě chce zbrojení vody v Nezamyslicích. Nevíte někdo, kde tam bylo? Abych nevymýšlel fake.

Včera jsem vyzkoušel z nabídky profilů v Dynatrax kolej s náspem. To asi kdysi vytvořil Regedit, myslím. Právě ty dynamické koleje se prohýbají a je dost obtížné je podnáspovat. Tak jsem to zkusil mezi Střelicemi a Miroslaví. A u Střelic jsem vyzkoušel kompatibilitu s mými náspy a bohužel ty vygenerované mají jiný uhel. Budu to muset pak zahazovat hlínou. Právě s mými náspy lícují i všechny podjezdy. Nejde to nějak v profilu vyměnit? Bylo by to pak ideální. Možná by i stálo za to změnit texturu Terrain.ace za splývající s texturami leteckých map. Určitě by to nevadilo ani jinde. A tam, kde budou navazovat fototextury na stávající terén, pak nebude takový ostrý přechod.
Ani jsem se nedíval, jestli existuje originál toho podjezdu, ale zatím to není důležité.
naspyStrelice1.JPG

naspyStrelice.JPG

Je to jenom test. Dokud to mám namalované i nablízku, tak se podle toho dobře osazují objekty, i když hodně táhlých oblouků je mimo. Chtělo by to sjednotit odstín textury Terrain.ace a pak by šlo odmazávat po malých čtvercích nejbližší okolí, kdyby tam nebyl tak ostrý odstínový přechod.

Chtělo by to sjednotit odstín textury Terrain.ace a
Vypadá to skvěle. A možná by to sneslo i zostřit ve Photoshopu chytrým zostřením, kde můžeš volit intenzitu zostření, stínů, světla. Zmírnil by se kontrastní přechod... nebylo by to tak "rozmázlé". Zubaté lajny okolo trati by se taky daly srovnat. Záleží, o kolik by pak ta textura narostla pro zátěž grafiky. BPupr.jpgBP1upr.jpg

Konečně jsem zapojil do návěstidel a všech traťových cedulí kolem kolejí včetně peronů celou 240. Už jen zbývá 241 a 244. :)
Ale jelikož v obloucích při naklopení kolejí standartně mizí koridorové a jiné alternativní pražce, byl jsem zvědavý co to udělá s alternativními pražcemi doplněnými náspy. A je to dobrý, nemizí. Tak mohu tyto náspy pod všechny bývalé dynamické koleje aktivovat všude. Ušetří mi to hodně práce, protože pod dynamické koleje se moc dobře náspy nedávají. Jednak po převedení na klasické už neodečtu, jaký měly poloměr a navíc se prohýbají, nedrží nastavený sklon. Telegrafních sloupů si nevšímat, mám je na místo pravítka po 50m. Kde nemají být, tak je pak odmažu.
1012Okrisky.jpg1012Okrisky2.jpg1012Namest.jpg.

Nemá někdo zkušenosti, jak v profilech SW Dynatrax změnit model? Jedná se o model náspu přišpendlený k převedené dynamické koleji. Ten model má jiný sklon než statické náspy, které používám já včetně všech novějších podjezdů. Nelícuje to, viz obrázky. A navíc já nemám tak ostrý přechod jak podle pravítka mezi štěrkem kolejiva a trávou na náspu.
Také bych rád trochu ztmavil texturu Terrain.ace. Mám i pocit, že jsem si jí odněkud i omylem přepsal. Moc to křičí. Chtělo by to trochu tmavší studenější zelenou. Ono by to nevadilo ani celkově.
Někde za Miroslaví jsem si všiml, že je kolem trati několik vrtulí větrných elektráren. Existuje někde model? A kdyby se i trochu točil. :)
1312Miroslav.JPG
1312Miroslav2.JPG

Neví někdo, k čemu byl tento peron za ivančickými viadukty? Zrušená zastávka nebo služební pro dělníky?
Jinak vánoce se blíží, opět toho mám mega rozpracovaného, ale tak nějak mám zapojenou celou trať 240 a 244. 241 bude složitější, protože nejsou dostupná videa v celém úseku trati. Ale zapojím to alespoň podle výkresů. Jinak největším tahákem by mělo být to odmazání trolejí nad kolejemi tam, kde nemají být. Tohle bude BP95 a pak postupně budou dílčí aktualizace. V klídku, dokud mne to bude bavit. :)
viadukt_peron.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře