Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Berlínský stejnosměrný S-Bahn nikde jinde než v Berlíně nejezdí.
Fana to popletl. Já to nazval S-bahn proto, že se jedná o souběžnou trať jen pro regionální dopravu se zastávkami nahuštěnými jako MHD.
Asi odkaz na DB modely nikdo nemá, tak se tam nasadí naše patra co jezdí na Dobříš či původní patra DR :) , použijeme nějakého Tauruse a na druhý konec řídící vůz Sysel. :) :) :) Sice to asi nebude reálně kompatibilní, ale Openrails to snese. :) :) :) To mne vůbec nenapadlo, když jsem začal pokládat koleje dál, že nemám DB vozidla.
Ale když už jsi na příjmu prozraď, jestli když jedeš skrz Drážďany, tak jestli trať za halou pokračuje rovně nebo mírně klesá. Ale zase koleje z regionálního nádraží tuto trať podjíždí, pak by i tato trať musela mírně klesat. Ale pravá strana z haly mi podle videa připadá, že mírně za halou klesá. Tohle zhlaví stavět bez jakýchkoli podkladů je šílenství. Je to tam dost zamotané. Kdybych propojky s horním kolejištěm udělal jak to mám výškově nyní, tak by vznikly šílené sklony.

Stručně: Tam je výškově naprostej maglajz. Jediný, co jde rovně, jsou koleje ve spodním patře do podjezdu a nahoře kolej 293-333-501. Ostatní koleje na konci peronu klesají a po připojení propojovacích kolejí ze spodního patra zase stoupají. Jižní strana méně, severní více (tam je to fakt horská dráha, odhadem tak 20 prom)
Video z průjezdu po S-Bahnové koleji:

Ostatní koleje na konci peronu klesají a po připojení propojovacích kolejí ze spodního patra zase stoupají.
Přesně tohle mne také napadlo. Jinak by to nebylo možné tam vyřešit. A díky za video průjezdu po pravé straně nádraží. Opět vidím něco dalšího, co bylo zamaskováno. Vlastně všechna návěstidla osazuji podle dostupných videí.
Jinak je sranda, vyzkoušel jsem halu Praha hl. n. osadit na DresdenHBF, respektive dvě haly vedle sebe a na horních nástupištích to sedí včetně délky zastřešení. Ale do spodního nádraží trčí ve vzduchu druhé krajní pilíře. A na čelech nápis Praha hl. n. :) Ale něco tam provizorně dát musím. Nápis se dá zamaskovat.

Ahoj,

kdyby si potřeboval nějak pomoci, tak se mi ozvi v SZ. Pracuji v Německém Klingenbergu a bydlím ve Freibergu. Do Drážďan jezdím pravidelně (je to 30 minut vlakem z Freibergu).

kdyby si potřeboval nějak pomoci,
Děkuji. Mě by pomohly jenom modely budov, sloupů a stožárů trakčního vedení. Pak musím nadělat popisky všech zastávek, to ještě zvládnu. :) Kdybych byl modelář, tak by pomohly fotky na textury, ale tohle už je mimo mé možnosti. Ale i tak děkuji za nabídku.

Překlopením do sklonu se mi podařilo napojit levou stranu se spodním nádražím. Ta druhá strana asi bude horší. Propojovací kolej je dost krátká. Zítra uvidím. A to vše díky odborným radám Mikuldy. Ale ten sklonový dolík na soupravě není tak pěkně vidět jako na jeho videu z toho samého místa.
0306DresdenHBF1.JPG
0306DresdenHBF2.JPG

Ale na druhou stranu, hala Dresden Neustadt celkem sedí. Tady je zase naopak trochu užší, ale mezi perony alespoň lícuje. :)
Když mě bylo líto toho spodního složitého kolejiště v Dresden HBF, ze kterého se nedalo nikam jet. :) :) :)
Ale dál už opravdu ne.... :) Jen výtah, aby odjel traffic.
Ale ta zhlaví ze štíhlých výměn jsou tady opravdu masakr. To není jako u nás čtyřicítková nádražíčka.

DresdenNeustadt1.JPG
DresdenMitte.JPG

Aby koleje byly nějak rozumně ukončené jsem musel ještě vyřešit to složité přemostění. Ještě že jsou videa od Mikuldy a mnohá další. Pak se to dalo i nějak osázet.
Tedy poslední zastávka bude Dresden Bischofsplatz (pro S Bahn). Další místo, kde nevychází delší oblouk podle leteckých map. Proto kouká vlevo původní deformovaná kolej.
Budu muset poprosit Nebuluse o jednokolejné varianty betonových zdí včetně zakončovacích dílů pro místa, kde v pokračování navazují mosty.
0806DresdenNeustadt.JPG
0806DresdenBischofsplatz.JPG
0806DresdenMosty.JPG

Prověřuji návěstidla, většinou to všude funguje jak má, ale mám několik anomálií, vše je nastaveno jako jinde, ale nesvítí mi znak.
Vyjedu od Bischofsplatz směr Neustadt. Krásně svítí očekávejte 60 ale na Neustadt svítí jenom indikátor 60, ale ne znak. Opravdu netuším co mám ještě špatně. Konfigurační body jsou hned za vexlí.
0906DresdenNeustadt.JPG
Pak přejedu most přes Labe a to samé. Opět konfigurační body, jak mají být.
0906DresdenLabe.JPG

Dál jsem to už vychytal, ale až v Heidenau má být očekávejte rychlost 60 a svítí jen volno. A na odjezdu následuje 60. To pak z těch 160 brzdím i očima. Ale tady jsem zkoušel konfigurační bod Vmax, který mi stejně nikde nefunguje, jestli tu návěst očekávejte 60 nezrušil.To už se mi nechce dnes asi po 10. jet. :)
Ale stejně. Dělal jsem dost oprav na ústeckých tratích, co objevil Dan, tak brzy vydám aktualizaci ať to někdo ještě projezdí jinak cik cak nebo někdo znalý mi to překontroluje. A hlavně překontrolovat osazení návěstidel. Jen podle videí, to není nejpřesnější metoda. Ale jinak nemám krakorcové opakovačky, tak jsou zatím jen prázdné krakorce.
0906Heidenau.JPG

0906Heidenau2.JPG

Kdepak, zkoušel jsem vše možné a není nad naše scripta návěstidel. Opravdu nevím. Většinou to svítí správně, ale jakmile je odbočková kombinace, tak často svítí jen číslice omezení rychlosti, ale ne návěstní znak. Je to v těch konfiguračních bodech, ale i přes studování manuálu jsem nepochopil, co mám špatně. Ale je možné, že tato scripta neumí složitá zhlaví jako drážďanské šestikolejky.
Ale přes víkend jsem traťové těleso od Bad Schandau do Dresden uvedl do 3D a jsem o další krok vpřed. Ještě to trochu dopatlám a vydám aktualizaci. Hlavně kvůli zásadním opravám nastavení návěstidel trati, které nahlásil Dan. Ať může vydat své aktivity.
nove1.JPG
nove2.JPG
nove3.JPG
nove4.JPG
nove5.JPG
nove6.JPG

Tak už mám podnáspovánu, podezděnu a probagrovanou komplet celou novou pokládku kolejí až na konec. Pohledal jsem po internetu i nějaké německé baráčky, protože české paneláky tam dát nemohu. :) Doufám, že je se na co těšit. Mě to v tom Německu nějak začalo bavit. :) Domečky jsem zatím nasázel jen ilustračně.
1206Dresden1.JPG
1206Dresden2.JPG
1206Dresden3.JPG
1206Dresden4.JPG
1206Dresden5.JPG

No, on už je při testech seznávací aktivi v Ústí n/L. Znát rozsah objektů a fototaxtur, občas to pěkně cukne. Tohle by asi chtělo modeláře, co by spáchal celé bloky domečků jako jeden objekt.

A že těch baráčku tady bude!
To jen nejbližší okolí. zbytek už bude jen iluze. Fíra má sedět v kabině a ne šmejdit v Drážďanech po obchodech. :) Ale i tak to bude náročné.
Tohle by asi chtělo modeláře, co by spáchal celé bloky domečků jako jeden objekt
Modeláře by to chtělo, ale ne jen na stmelování domečků, ale například na modely zdí s podjezdy, které jsou poslepovány z desítek dílů a ještě to není ono. A hlavně modeláře nádražích. Jeden člen fóra se mi nabídl, že upraví halu v Drážďanech, ale asi je to větší oříšek. Rozměry upravil, ale textury musí úplně znovu. Jo, kdyby to někdo nafotil a použily se kvalitnější textury. Ale těch nádražích je po trati víc. Ale tohle by spíš měla být aktivita Němců. Vždyť z Drážďan do Práglu žádnou trať nemají. A že by jim už došly kvalifikovaní šotouši?
Jinak Dane, ty jsi extrém. Pokud nezahltíš stanice vagóny na 90%, tak to pro tebe není aktivita. A co má pak chudák počítač dělat než občas cuknout. :)

Nenene, Zbyñku tam se to sem tam sekne bez jakýchkoliv vozů ve stanicích, je to stinové zkousnutí, takže u mě ok. Nevím právě co jiné compy a v chystaném seznání těch vozů moc není, je to zbytečné, když nejsou nákladní koleje ve finální verzi. Je to tam prostě náročné. Podotýkám, používám ty kvalitnější textury map, ty ořezané jsou nepěkné. :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře