Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
za pár hodin
Ne. Model šel rychleji, jen jsem asi půl hoďky upravoval fotky na textury. Horší bylo přizpůsobit to nádraží. Jestli máš lepší fotky, tak pošli. :) Já mám jen to, co šlo z Tovární ulice.
Ale je fakt, že u toho modelování včetně umístění a doladění, člověk má pocit, že je to raz dva, ale u toho čas tak rychle plyne, že je z toho kolikrát s přestávkami celý den. Horší byla ta opěrná zeď. V tom ohybu skladu bylo třeba ohnout i zeď a opět jsem u toho zmatkoval. Obloukové modely nemám rád.

Stále mi to vrtalo hlavou, díval jsem se na videa a zjistil jsem, že to nejsložitější mám už postavené. Tedy proč tu relativně jednoduchou dvojkolejku bez větších stanic neprotáhnout až do Berlína. Tedy po následující stanici Sudkreuz. Jezdí tam přímé vlaky skrz naší republiku a tam se konečně také svezeme rychlostí 200. Je to odsud ještě asi 160 km.
Ten vlak jede jako od Berlína.
2502Dresden0.JPG
2502Dresden1.JPG

Aby si někdo nemyslel, že jsem v Ústí všeho nechal. Výpadovka z Drážďan na Berlín byla jen taková nutnost, abych měl klid, abych to měl připravené.
Dnes ráno v osm jsem si připravil textury a v 10:30 mám již nasázené další modely v Ústí. To jen pro info, jak modelování jednoduchých škatul jde celkem rychle. Jsou to spíš kulisy, protože ty fotky mám některé strašné. Ale stále lepší než nic a jsou to baráčky na pozadí. Ale některé textury ještě opravím. Ta okna až do rohu budovy bijí do očí. A někde něco vyretušovat.

Hotové modely v Gmax.
2602UlzapadBudovy.JPG
A nasázení do hry.
2602Labe.JPG
2602Skoleni.JPG
2602DumL.JPG
2602Zaplotem.JPG

Jako myslím že když už jsou Dráždany,tak by nesměl chybět Dresden-Friedrichstadt neboli ranžír v Dráždanech,to je alternativní cesta na výpadovku na berlin ;) ,Obě cesty od Neustadt a od Ranžíru přes Cossebaude a mostem přes Labe se spojí v Radebeul.

tak by nesměl chybět Dresden-Friedrichstadt neboli ranžír v Dráždanech
Vygenerováno tam mám, ale jestli na to dojde, tak to až budou koleje na Sudkreuz v Berlíně. Jinak hrozí, že se vybijí baterky, kdyby člověk odskakoval jinam od hlavní osy. Tudy stejně žádný vlak z Prahy nejezdí. Ale udělal jsem tu strašidelnou zkratku před halou Neustadt. Existuje nějaké video a přes ten malý ranžír to vypadá vybombardovaně jako po válce. Sjízdná je snad jej jedna kolej. Tam snad směřovala i kolej od depa, ale část už přeťala silnice.

Mno tenkrát když jsem na Ecčku v době povodní v česku točil Dresden-Berlin z posledního vozu v obouch směrech,tak nás protáhli HBF-Friedrichstadt-Cossebaude-Coswig(b Dresden)-Priestewitz-Grosenhaim Cottbuser a zpátky na hlavní trasu na Elsterwerda.

Ještě se mi nelíbil model obchodního domu Labe. Na maps.google jsem našel lepší fotky, tak jsem opravil textury. Také mi tam vadila ta dopravní značka na zdi. Ty jsem vyretušoval i jinde. Jinak obrázky z editoru nejsou tak ostré. Ještě mi chybí něco do přízemí čela budovy. Zatím jsem to přeplácal panely, ale není problém texturu polepit originálem.
ULzapadODLabe.JPG

Jelikož chci zase začít pokládat koleje a bude to daleko, tak asi po víkendu vydám tuto převážně modelovací aktualizaci 99.2. BP 100 bude do Berlína. Tedy pokud nebude nějaká překážka.
Ale ještě musím něco upravit v Bratislavě. Nebulus mi nedávno poslal zdrojáky k jeho originálním modelům, já to mám zatím nalámané provizorně, ale musel jsem přeskládat některé manipulační koleje a komplet silnici ulice Pražská. Ale i tak tam mám ještě trochu divočinu. To byly tehdy těžké začátky. Jedná se o tyto sklady a baráky. Zatím jsou osazené provizorně. Všechny budovy skladiště musím od sebe oddělit a pak nasázet na novou rampu s jiným poloměrem podle mých kolejí.

2702Blava1.JPG
2702Blava2.JPG

Nějaké poslední novinky před aktualizací.
Nádraží konečně trochu ožila a hlavně v Drážďanech cestující zamaskovali lidi rozpláclé na texturách stánků.
Pak se pracovalo v Bratislavě. Nebulus mi nedávno poslal zdrojáky traťovky a skladiště holandského nábytku, ale vytvarované pro jejich trať. Tedy jsem si vše musel upravit, respektive rampy kopírující zakřivení kolejí si vyrobit nové. Tím upozorňuji, že v Bratislavě krajní manipulační koleje včetně traťovky jsou přepracované, abych s rampou nekroutil nějaké nesmysly z počátků mé tvorby v Bratislavě. Tedy vše u nových ramp. Koleje do muzea jsou beze změny.
Dále jsem provizorně osadil alespoň původní stavědlo. Do příště musím vymodelovat kompletní zeď, jak to má Nebulus u jejich trati, opět nový model podle poloměrů mé verze této stanice. Jinak na třetím obrázku z Bratislavy, tam u toho šturcu bude rampa až k Holandskému nábytku. Tu kusou kolej jsem předělával asi třikrát, pořád mi to nesedělo.
0103DrHBF1.JPG
0103DrHBF3.JPG
0103DrHBF2.JPG
0103Blava1.JPG
0103Blava2.JPG
0103Blava3.JPG
0103Blava4.JPG

Ale málem bych zapomněl na poslední autentické úlovky z Deteriovy výpravy do Dresden. Byla by to škoda.
0203DrFrei.JPG
0203DrMite1.JPG
0203DrMite2.JPG
Samozřejmě mám už v podchodech i schody, ale je třeba ještě udělat další díry do podkladu. A tím i synchronizovat dva modely na sobě. Snad někdy příště, až se naučím další level. :) Také by to chtělo vymodelovat jejich vlaštovky. Také snad někdy příště. :) Vlastně ještě vymodelovat zbývající lampy a nahradit ty vysocepolygonové od Němců.
0203schody.JPG

Dnes jsem nějak nemohl dospat a tak se podařilo dokončit rampy v Bratislavě u Holandského nábytku. Není nad to, když si člověk může sám vše vymodelovat a nikoho dalšího tím neotravovat. Ale ještě včera jsem znovu přepracoval manipulační koleje trochu jinak a celé skladiště posunul kousek blíže k nádraží. Tam je to hodně komplikované. Ale myslím, že i Nebulus bude spokojený, že jsem zpracoval jeho modely pro BP.
Jinak tam dost vařím z vody. Myslím, že rampa pro vagony je jen z levé strany, druhá strana je pro auta. Ale tady bude jasno, až Alcapone doprava zase pojede na nějakou tvůrčí slezinu do Bratislavy a omrkneme to tam ON LINE. :)
Aktivitáři, jestli tam máte odstavené nějaké vozy nebo tam jezdí záloha, tak sorry jako. :) Ale myslím si, že se to týká i mé Pannonie. Asi to bude důvod ji dokončit pro OR. Například na druhém obrázku ty dvě šturcové koleje vpravo jsou jinak. A na prvním vše kolem rampy.
Bratislava je bonus navíc, tu jsem vůbec neplánoval a tak skáču z Drážďan do Bratislavy rychleji než ICEčko. :)
0303Blava1.JPG
0303Blava2.JPG

Ještě teleport do Drážďan. Jednak jsem zmenšil koše, aby s odhazováním papírků na koš dosáhli i malí smradi, trochu zvětšil informační cedule a na Dresden Mite vydlabal díry do podchodů. Jen blbá editace hotového, ale šílená práce. Mizely textury, pak vzpomínat, který díl byl pivot, atd. Ale mám to za sebou. Dál by se podobně mohla vypiplat každá další zastávka. Ale co jsou v oblouku, tam je to složitější.
0303DfMite1.JPG
0303DfMite2.JPG
0303DrHBF.JPG

Poděkování Alcaponemu, dodal mi i vlaky které budou potřeba pro traffic. Kdysi dělal aktivitu pro 321. Jestli někdo má consisty, bylo by dobré nedělat duplicity, když se jedná o ucelené soupravy.
Dotaz na Icika. Kdysi dal na ulozto ty stříbrné dráty TV, které vypadají líp. Ale já zapomněl, který je to soubor, abych jej dal do aktualizace. Tedy toto TV mám jen doma. Stačí mi jen název. Děkuji.
Sbahn1.JPG
Sbahn2.JPG

Poděkování Alcaponemu, dodal mi i vlaky které budou potřeba pro traffic. Kdysi dělal aktivitu pro 321. Jestli někdo má consisty, bylo by dobré nedělat duplicity, když se jedná o ucelené soupravy.
Dotaz na Icika. Kdysi dal na ulozto ty stříbrné dráty TV, které vypadají líp. Ale já zapomněl, který je to soubor, abych jej dal do aktualizace. Tedy toto TV mám jen doma. Stačí mi jen název. Děkuji.
Zobrazit přílohu 37414
Zobrazit přílohu 37415

Ahoj Zbyňku, měly by to být
overheadwire
overheadwire2.ace

Teda to čumím, to je nádhera to Ústí, Bratislava se mi líbila, ale tohle je úplně jiný level. :) A při té teleportovací činnosti po koridoru Berlin-Budapest, mohl bych se přimluvit u správy budov SŽ za krátké pozastavení a revizi na některých prvopočátkových zastávkách mezi Prahou-Třebovou-Brnem?

mohl bych se přimluvit u správy budov SŽ za krátké pozastavení a revizi na některých prvopočátkových zastávkách mezi
Haha. Já vím Bohumile, já vím. Proto nyní dělám všechny modely na textury 2048x2048. Ale pak zapomeňte na MSTS. V Openrails to jede krásně, ale včera jsem dělal test v MSTS kvůli zapomenutým nočním texturám, na které je MSTS alergický, jízda skrz Dresden. A to byla dobrá škubatura, nehledě k tomu, že jsem jel často na děravých kolejích, protože mnohé zdi se nenačetly a Dresden HBF byl kabriolet bez střechy. :) Naopak z Ústí to celkem jelo, ale měl jsem tam nějaké silné záře (v nočních denní textury u starších modelů). Tak do aktualizace doplňuji hromadu nočních. Naštěstí Martin v 321 má noční správně a bylo kam sáhnout. Test na chyby už je OK, tak pomalu mohu balit aktualizaci.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře