Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A jinak - na zimu se ta RT X470 plus ten zdroj hodí. Skvělé přitápění. Ale zase v létě to bude možná trochu opruz. Na jaře i při vyúčtování za el.
Je vidět, že o této tematice nic nevíš. Asi budeš mnohem starší důchodce, než jsem já. :)
Pro tvé info. Píši z tohoto "vytápějícího" počítače. Mám na UPS měřák a teď mi píše spotřebu 79W. To se fakt nedoplatím. :)
Sorry. Měl jsem do UPS zapojený monitor. Po jeho vypnutí má vlastní počítač spotřebu jen 46W.

I když otevřu skříň, tak není nic slyšet. Nic tam nehučí. Musím se opticky přesvědčit, že se tam něco točí a ledky blikají. Tedy vše funguje. Takový tichý stolní počítač jsem nikdy neměl. To můj starší notebook HP žere víc a větráky tak řvou, že se to nedá.

Tak mi koleje z obou stran (Radebeul Naundorf) podařilo propojit. Vše mám krásně plynule navázané i sklonově. Žádné divočiny. Ten ranžír na první fotce už je trochu mimo fotomapu, ale až tam položím zbytek kolejiště, tedy ne úplně vše, zjednodušeně, bude tam i vymodelovaný podklad, tak nic rušivého nebude. Priorita byla postavit trať.

A jak bude nálada, mohu pomalu to tady dokončovat. Potěšilo mne, že nádraží Cossebaude je totožná budova jako je nádraží Weinbohla, tedy stačí jen vyretušovat popisky. Ale tady je to hrozná ruina. Tímto jsem naplno vytěžil video od Mikuldy. Bez něj bych nevěděl, že jsou často na zhlavích jen takové půl angličany nebo takové esíčko, když se jede na most (poslední obrázek). Proto jsem také zrušil od Naundorf již položené koleje a nahradil dvěma jednokolejnými.
Ale věřím, že největší radost bude mít Ali, který si opět trochu rozšíří zeměpis a bude opět pídit, kde to vlastně je. :) :) :)
0612tratCossebaude1.JPG
0612tratCossebaude2.JPG
0612tratCossebaude3.JPG
0612tratCossebaude4.JPG

Tak jsem si konečně trochu vyladil domácí pracoviště, přece jen ikony nemohu mít na OLED panelu. A právě MSTS editor tratí na 4k plnohodnotně nefunguje. Jenomže tady je potřeba kvůli malému oknu MSTS dát monitor blíž.

A konečně mám napojenou i odjezdovou kolej z ranžíru, jak podjíždí hlavní trať na mostě. Tam je to tak složité, že v TSRE5 bych to asi nešlo zvládnout. Po obědě ještě dokončím napojení do skupiny kolejí stanice.
Ono i díky novým možnostem stavění to člověka tak vytrvale baví.
Na pozadí mám prezentaci fotek, abych si nepoškodil OLED obrazovku .
IMG_3123.JPG
IMG_3125.JPG

Pepo, vždyť každý si plníme své sny. I když nemám počítač až tak extrémně dobrý. Mám jej 4 roky a nebylo to z nejnovějších komponentů. A na W11 jsem prošel jen s odranýma ušima. Ale stavět tak rozsáhlý projekt, na to potřebuješ silný stroj.

Mám radost, že se mi podařilo to nákladní nádraží dát alespoň takto do kupy. Problém je, že je to tam samý angličan a tím nemohu dodržet úhel odbočení a tak se mi délky staničních kolejí zkracují. I to napojení koleje pod mostem bylo důležité, protože se připojuje k hlavní trati. Samozřejmě, pilíře se vymodelují na míru, protože takový stavebnicový model neexistuje.
0812Friedrich.jpg
0812Friedrich2.jpg

Myslím, že už to dostává ten správný obraz. Koleje vzadu asi zapojovat do zhlaví všechny nebudu, budou jako kulisa. Nebo ještě uvidím.

Ale jen tipuji ta zadní část nádraží asi bude něco jako bývalý ranžír ve Vršovicích. Celý ve sklonu. To by mohl vědět Mikulda. Jen jeho video tomuto napovídá. To se bude pěkně blbě celé naklápět. Tedy tam asi nejprve dokončit i nějaké výhybky. Stejně to musím protáhnout až do šturcu.
Model podloží ze zdí je zatím provizorní vypůjčený z Ústí nad Labem. Jen jej upravím na 400m a také potřebuji vyšší zeď, když to celé půjde do stoupání.

Zatím mne to baví. Editory nepadají. Tedy jen MSTS nesmím provokovat přesouváním se sem tam. Takto mi včera jednou vyhodil chybu a šlo jen ukončit bez save. Naštěstí jsem o moc nepřišel.
0912Friedrichstadt.JPG
0912Friedrichstadt1.JPG

No já tě asi nepotěším
Já si myslím, že výrazně nahoru jde ten ranžír až od té šipky a to vidím jako reálné nahnout.
sklony.JPG
Ale jinak to opravdu vypadá, že to celé stoupá už od peronu. Ty koleje vlevo jsou trochu níž. Ale to řešit nebudu, protože by to byla tak riskantní a zdlouhavá procedura s těmi angličany všelijakými dynamikami, to by za to nestálo. Ale jinak na ten nadjezd ze strany od nádraží 20 promile mám. Na druhé straně mám jen 12 tak, aby to vyšlo na napojení výjezdové koleje z ranžíru.

Konečně mám ranžír komplet. Hromada kolejí je tam už vytrhaných a zarostlých, tak jsem tam nechal i nějaké nedodělky, ale není problém cokoli přidat.
Nyní přichází modelování. Silniční nadjezd s peronem a schody a samozřejmě podklad pod koleje. Pak zmizí ty falešné koleje na textuře.
Jsem rád, že jsem tohle nádraží nechal až po aktualizaci. Protože dotáhnout tento propojovací úsek je na samostatnou aktualizaci.

1112Friedrichstadt1.JPG
1112Friedrichstadt2.JPG
1112Friedrichstadt3.JPG

Už začínám dělat model. Podklad krásně zakryje textury mezi kolejemi. Rozměry jsem strefil na první dobrou.
Jinak je paráda, že mám vzory mostů (jen se upraví rozměry) nebo i ty zastřešené schody nadchodu. Tyto jsou ze zastávky Weinbohla, jen jsem musel přidat jeden box schodů plus horní výstupek. Dokonce i sedí výška mostu nad kolejemi. I když je stanovená výškou schodiště. Trolej je těsně pod mostem.
Ale už teď to má přes 7000 polygonů. To jsou ta zábradlíčka a schodečky. Tedy model ve finále rozdělím na víc dílů. Textury jsou provizorní. Zábradlí také osadím nově, protože by jej lidé jdoucí k peronu museli přeskakovat.
1212Friedrich.JPG

Ještě jsem si během dne hrál se schody, zábradlíčky a koncovými pilíři. Tedy už lidi nemusí přeskakovat zábradlí u schodů. U služebních schodů jsou zavřené branky, tedy jsem zábradlí přerušovat nemusel.
Ještě chybí pilíře v kolejišti a to asi udělám jako samostatné, protože bych se těžko mezi koleje strefoval. Ještě uvidím. Nemám ještě sloupky u schodů, ale zatím to drží pohromadě. :)
1212Friedrich1.JPG
1212Friedrich2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře