Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Včera se mi vůbec ale vůbec nic nechtělo dělat. Tedy jenom ty cedulky a dokonce jsem i umyl nádobí a vynesl nějaké smetí. 2x na kole, jen tak decentně, abych zase tolik moc neztloustnul. :)

Ale dnes opět modelování s chutí. Přibyl podchod z ulice, trochu jsem přilepil chodníky. Mají je tam s ochranným pruhem jako u nástupiště, tak jsem použil perony, doslova. Trochu nejnutnější vegetace. Nádražní budova má upravený spodek a přilepené zábradlí. A na peronu samozřejmě lampy s cedulkami. Ještě udělám u chodníku vzadu také šikmý přechod. Také přimodelovat ten kulaťák....nebo jak je to parkoviště v aleji, také by šel přilepit další podklad k tomu co je pod kolejemi.... :) Uvidíme. Ještě zbývají další zastávky s perony, pak budu přemýšlet o detailech.
0201Cossebaude1.JPG
0201Cossebaude2.JPG
0201Cossebaude3.JPG

Ještě jsem se vrátil na zastávku Niederwartha, kde kromě osazení peronů bylo třeba doladit oba mosty přes Labe. Mimo jiné jsem vyměnil světlý beton za tmavší. Protože ten chodník moc svítil. Na této zastávce mají být nějaké čekárny, ale je to jiná architektura, tak když někdo nafotí.... :)
0201Niederwartha1.JPG
0201Niederwartha2.JPG

Trochu popojedeme. Stanice Dresden Stetzsch. Naštěstí ji mám ve stejném poloměru jako Niederwartha, jen jsem obě strany zastávky musel u modelu dát blíže k sobě. Je tam i staré bývalé prodloužení peronu. Zbývá jen doplnit lampy s cedulkami a na konec peronu nějaký ten baráček čekárny, jak je na textuře namalovaný.
0301DresdenStetzsch.JPG

Ráno jsem si vymodeloval tu buňku - čekárnu i s nenásilným podstavcem. Na druhou stranu jsem přidal čekárnu i když tam má být jiná. Ještě trochu upravil lampy. Jedna měla dokonce zapomenutou ceduli Niederwartha. Tak jsem nahradil texturu na Ausgang se šipkou, který tam patří. Pro zapadnutí do krajiny i trochu vegetace kolem.
Ale dříve se tak stavělo. Souběžně modelovali modeláři jako Honza Švec i Aleš Sláma a vytvořili takto také každou zastávku na míru ve východočeské větvi trati. Když modeláři nebyli, tak se vše dělalo ze stavebnic. Tedy až tady skončím, mám co modelovat a opravovat. Jako první nahradit všechny koridorové perony modely se stejným pivotem a rozměry, ale nejprve nafotit kvalitní textury. To jen pokud někomu něco vrtá v hlavě, "kam budu dál stavět". :) Mě to modelování celkem chytlo. Jen to kochání se na perony v oblouku z jednoho kusu, kde nic neproblikává jako u skládanky. Kde i zábradlíčka na sebe přesně lícují.
0401DresdenStetzsch1.JPG
0401DresdenStetzsch2.JPG
0401DresdenStetzsch3.JPG

Zbyňku, ty tvoje proslovy u toho! Rád je čtu. :) Přemýšlím, že bych začal psát krátké úryvky z toho, jak jsem nemohl přijít na odhalení problému od Dana a jak jsem se v kódu navztekal. Tolik bizarních dějů! Ale ne. Nechám si to pro sebe a budu raději číst u tebe.

Zbyňku, ty tvoje proslovy u toho! Rád je čtu. :) Přemýšlím, že bych začal psát krátké úryvky z toho, jak jsem nemohl přijít na odhalení problému od Dana a jak jsem se v kódu navztekal. Tolik bizarních dějů! Ale ne. Nechám si to pro sebe a budu raději číst u tebe.
To je škoda, já takový věci taky čtu rád. Další takový by se hodil... :D

Zbyňku, ty tvoje proslovy u toho! Rád je čtu.
Ha ha. Tak to je zajímavé. Já se dřív takto rozepisoval na Facebooku. Ještě když jsem jezdil hrát do Ostravy, tak kolegyně muzikantky, mladá děvčata mi říkaly to samé. A že se u toho vždy zasměje. Zase kamarádka starostka mi také povídá, že píši dost dlouhé články, ale vždy je dočte do konce, protože je zvědavá jak to nakonec dopadne. :) Jiní mi říkají, "napiš knihu". :)
Tak asi proto se například Alimu líbila aktivita Den blbec. Měl jsem nějakou tvůrčí fantazii s příběhem a také to bylo plné hlášek v lidové mluvě.
Třeba mne někdy napadne zase nějaký vtipně akční námět. Mé poslední aktivity byly jen ve všedním stylu. Jen jsem potřebovat oživit a otestovat, co náročnější trať snese.

Možná by se i staří pardálové mohli červenat... ;) :D

Už začínají složitější stavby. Perony opět do oblouku, ale součást je i opěrná zeď, most a budou tam ještě schody od silnice. Zatím je to jen test, jestli jsem strefil správný uhel. Bude to tam ještě hodně složité. Dresden Cotta. Jinak ty perony tam mají být s jinou texturou, ale zatím neřeším. Vyměnit se to dá vždy.
Určitě se vedle silnice bude hodit chodník. Ale ten díl je ve sklonu 21 promile a navíc 1500R. Jedině že bych jej udělal z peronů v Niederau. To není špatný nápad. Samostatný model a zalícovat to s tím silničním dílem. Ještě že zdrojáky neukládám sloučené.
0601DrCotta1.JPG
0601DrCotta2.JPG

No teda, když se podívám na včerejší fotku a tu ještě starší. Nechtěl bych se vrátit zpět. Však si gmax pravidelně zálohuji. Ale i tak, stále je to syrové ještě bez lamp s popiskami. Už je z toho taková fantazmagorie skládání všelijakých mnohotvarů k sobě. :) Dnes už stačilo. Pokračování zítra. Ale jinak asi udělám alespoň kulisu toho obchodňáku vedle. Plácnul bych tam sice nějakou čtveratou halu, ale proč si neudělat čtveratý nesmysl s originál texturou. :)
0701DrCotta1.JPG
0701DrCotta2.JPG
0701DrCotta3.JPG

Ještě několik dodělávek, jako lampy, popisky, plakáty i cedulky na zdech. A velká zjednodušenina obchodňáku Edeka. Souhlasí jenom pohled ze silnice. A ten nápis má být na přístavku vedle. Zkoušel jsem tam dát nejprve čtveratou halu, ale i zjednodušený model na míru je vždy lepší volba. Lampy tam mají být jiné, existuje model od Němců, ale každá by měla 500 polygonů, tak jsem je do modelu nepoužil.
Trochu vegetace, aby to trochu dostalo tvář. Ale nějak se mi otočila textura na obrubnících chodníku. Při srovnávání asfaltu jsem omylem označil i ty hrany. To už je život, občas se něco pokazí. :) Ještě zbývá jedna složitější zastávka opět do oblouku a i s nadjezdem a schody. Tu jsem si nechal na konec.
0801DrCotta1.JPG
0801DrCotta2.JPG
0801DrCotta3.JPG0801DrCotta4.JPG

A velká zjednodušenina obchodňáku Edeka. Souhlasí jenom pohled ze silnice.
Když jsem Vám před lety psal, že pracují v Německu a prakticky denně odjíždím do Dresden a mohl jsem vše nafotit, tak nebyl zájem. Mohlo být celé okolí nádraží Dresden originál. Jak nákupní třída hned u nádraží, tak i různé fotky Německých obchodních domů. Jenže když se ozve nějaký nováček, tak je to póvl! I když má možnost nafotit to, co autor zrovna potřebuje.

A co, jako kdo mohl a hlavně Zbyněk, že bude někdy před léty vědět, že bude stavět v Německu, já ani nevím co budu dělat v březnu, nebo v únoru. To je zase výkřik.

Když jsem Vám před lety psal, že pracují v Německu a prakticky denně odjíždím do Dresden a mohl jsem vše nafotit, tak nebyl zájem.
Tenkrát jsem ještě neuměl modelovat, tedy to bylo bezpředmětné. Asi tak nějak.
Od té doby, co modeluji se už nikdo nehlásil. Ale i tak, i to fotografování není tak jednoduché. Nesmí svítit sluníčko. Kolmo na objekt, pokud je to možné, ale asi největší problém bude vstup do kolejiště nebo hustý provoz ve městech.
Ale pokud sleduješ toto fórum a stahuješ aktualizace, tak snad se samo nabídne, co by se mohlo nafotit. Ne?

Ještě dodatek. Není třeba modelovat celé hlavní třídy, to by musel na tuto práci být samostatný modelář. Ale mě by se hodily všechna stavědla, tedy většinou už zrušená. Jenomže to není v Drážďanech. Tedy je. Například v úseku kde stavím.

Jenže když se ozve nějaký nováček, tak je to póvl! I když má možnost nafotit to, co autor zrovna potřebuje.
Sice si tady už sám zas*****m vlákno, ale abych vše uvedl na pravou míru, tak jsem si tuto nabídku v SZ vyhledal. A myslím, že jsem tomuto nováčkovi velmi slušně a pohotově odpověděl a každý rozumný člověk by tohle pochopil. Ale i tak, tímto způsobem to nikdy nefungovalo. Kdykoli se někdo takhle ozval, tak pak následovaly výmluvy, proč to nešlo. Viz podobná nabídka jiného já tohoto člověka v Berlíně. Ale tomuto rozumím. Když člověk přijede na místo činu, tak zjistí, že cokoli nafotit není tak jednoduché, jak se o tom sní u počítače. Většinou to tedy vzdá.

Dělá se to tak, jako to bylo s modelem nádraží Všetaty. Autor mi nejprve poslal fotky s tím, že až tam pojede příště cokoli dofotí. A tak vzniklo tohle nádraží. Criss mi také rovnou poslal fotky z Weinbohla, když si tam udělal výlet na kole. Sice na textury ne moc použitelné, ale jako předloha dobré. A tak mohu pokračovat. Nikdo předem nic nesliboval, ale rovnou konal.
vlackar.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře