Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dnes jsem vymodeloval 600m dlouhý dálniční most podle originálu. Možná bych měl vyměnit silniční díly za čtyřproudé.
Na model nádraží s mostem jsem doplnil zábradlí na opěrné zdi. Silnici na textuře jsem zamaskoval transferem s texturou trávy. Ale v TSRE5 tato vždy zkrabatí terén a dělá zával, tam, kde není. I proto se v TSRE5 nedá dělat finální terén, pokud použiji tyto překrývací textury. (3. obrázek)
1301Kemnitz1.JPG
1301Kemnitz2.JPG
1301Kemnitz3.JPG

Ještě poslední zastávka na tomto propojovacím úseku, Radebaul - Naundorf. Perony sice v rovině, ale tady už s texturami opravdu vařím z vody. Něco jsem naklonoval a ten bok, jak je nápis DB, to jsem vystřihl z Mikuldova videa. Prosklené čelo jsem poskládal z dvojice oken boku z druhé strany. Bylo to vyfocené na google s odranýma ušima použitelné. Nic lepšího nebylo k dispozici. Ta podezdívka baráku půjde na textuře opravit. V gmax tohle není moc vidět.
Ještě doplnit lampy, vymodelovat čekárnu a ještě jeden baráček u trati. Ale když jsem prohledával podobné existující textury dávno hotových modelů, tak ty jsou mnohem víc rozmazané a tenkrát to asi stačilo. Tedy stydět se s "fotoaparátem" na Streetview snad nemusím.
Dokončím zítra.

1401Naundorf.JPG

Tak mi ten model nádraží plus 4 další baráčky zabraly dva dny.
Modrá administrativní budova v Naundorf a pak dvě skladiště a nějaká administrativní budova v Cossebaude.
U těch čekárniček jsem modeloval každou příčku. :) Ty směrovky na začátku peronu ještě opravím, stále jsou moc dlouhé. V gmax nevidím nápis, mapuji naslepo. Tedy metoda pokus a omyl. Ale to už jsou jen drobnosti.
1501Naundorf.JPG
1501Naundorf1.JPG
1501Naundorf2.JPG
1501Naundorf3.JPG
1501Naundorf4.JPG
1501Naundorf5.JPG
1501Cossebaude1.JPG
1501Cossebaude2.JPG

Jak se stále slučují různé bloky modelů, tak nastane u modelu moc textur a když chci mapovat, tak ta potřebná textura v nabídce není i když tam je. Když se jedná jen o tabulku, tak to mapuji poslepu, je to rychlejší než nějak s tím laborovat. Třeba na slezině někdo poradí, jak modely vyčistit od zbytečných textur, které se přenesly se slučováním od jiných modelů. Dělají to hlavně cedulky, které nevyrábím nové, ale vždy jen upravuji nějakou z jiného modelu.

V mapovacím okně je vpravo nahoře rozbalovací nabídka a v ní si najdeš příslušnou texturu. Nelekej se, všechny se jmenujou stejně.

je vpravo nahoře rozbalovací nabídka
A tam to právě není. Jsou tam při rozbalení nabídky jen textury: šedá, od Lampy, nějaká černá, beton03, a číselník na obrázku. Z nabídky je potřebná jenom ta šedá na nepopsané části tabulky a pak tam má být ta na prvním obrázku, kde je v nabídce dalších přes 20 zbytečných textur a chtěl bych vědět jak je odstranit. Pak by tento problém už nebyl. Takto mapuji naslepo viz druhý obrázek za pozorování rozmazaného náhledu. :)
1601gmax1.JPG
1601gmax2.JPG

Když už tady máme tohle téma. Mám dotaz.
Například tato tabulka. Je stejná i z druhé strany. A já nevím, jak zkopírovat to samé na druhou stranu, tedy vždy mapuji to samé, někdy pracně (v případě štítů pod střechou dva trojúhelníky) znovu. Někdy si opisuji souřadnice bodů, ale stále je to zdlouhavé.

Chyběly mi nějaké nízké traviny a pěkné jsou od NRxxxxx, jak mám i náspy a pod. Tak jsem zkušebně osadil a to se určitě bude líbit nejen Icikovi.
To je ale přesně ono. Vždy po letech mám nějakou nově přidanou pěknější a vhodnější vegetaci a kdo to pak má zpětně doplňovat :) :)
Ale ty vedle náspů jsou hodně dobré. A ty nízké traviny jsem také dávno potřeboval. Jenom jsem nenašel kratší bloky. Na prvním obrázku jsem je musel složit ze dvou trojúhelníků 20m. Jinak je většina 100 a 200m. Ale všeobecně to hledání trvá déle než vymodelovat model. Jenomže vegetaci určitě dělat nebudu. :)
1601traviny.JPG
1601traviny1.JPG
1601traviny2.JPG

Poslední šílenost na tomto propojovacím úseku budou 4 mosty na nádraží Friedrichstadt. Jelikož je to čtverec nabitý objekty, tak ty mosty včetně pilířů a zdí bude jako jeden objekt. Tři mosty už mám vystředěné, poslední doplním zítra a pak když vše bude lícovat doplním zábradlí a koncové pilíře. Také to trefuji metodou pokus a omyl a také tam nesmí nic problikávat, jak by hrozilo, kdyby se některé bloky stavby překrývaly.
Také tohle nádraží dostává tou trávou patinu. Protože ty koleje tam zarostlé jsou. A taková nízká tráva mi celých 20 let chyběla. :) :) :) Přitom taková blbina a jak to úplně vylepší vzhled.
1601Friedrichstadt.JPG
1601Friedrichstadt1.JPG
1601Friedrichstadt2.JPG

Model už nahrubo mám a už jenom opravit mapování a doplnit zábradlí. Ale ještě bude nutné v jednom místě (na druhém obrázku) zkrátit most a protáhnout zeď. Ale jinak to celkem lícuje, ne? Také tu zeď vlevo dole na prvním obrázku jsem musel prodloužit a zalícovat k mostu.
1701mosty.JPG
1701mosty1.JPG

Tady to stejně je masakr. Padá i TSRE5, když se tady pohybuji trochu déle. Moc objektů kolem.
Jinak k těm mostům jsem přilepil i plochu s Lídlem. Ještě tam přitexturuji to parkoviště, ať je toho co nejvíc z jednoho kusu. Tady jsou dva přeplněné čtverce s objekty, tak se musí co nejvíc slučovat. To už je osud velkoměst.
Když se dívám na obrázky, ještě udělám součást modelu i podklad pod silnice.
1801Friedrichstadt1.JPG
1801Friedrichstadt2.JPG
1801Friedrichstad3.JPG

Tak jsem ze srandy vyzkoušel z textury oblíbeného modelu parkoviště defaultní trati MSTS: US2CarPark. A úplně stačí. Nejsou tam ty zbytečné ohrady pro dobytek kolem a rozměry mám podle sebe. Také je součástí modelu těch mostů (bez aut). A ty asfaltové podklady na dno podjezdů také vypadají lépe než mazanice na texturách. Ještě trochu srovnám rozměry. Uprostřed by měla jezdit šalina. Ale do těchto kolejí se mi nikdy nechce, kvůli přetížení prostředí. Sice ta auta neumí pořádně zaparkovat, ale to ať už si vyřeší policajti. Nebo jim ty parkovací lajny víc roztáhnu. Abych nebyl zbytečně zlej. :)
1801Lidl.jpg
1801Dekl.jpg

Asi mi už tu hračku seberte. :) Stále to chci dotáhnout k lepší dokonalosti, ale přitom si vše kolem na modelu rozhodím. Ale nakonec jsem model podjezdu z Lídlem rozdejchal. :) Také se mi nelíbila silnice, moc prudký sjezd do podjezdu. Tohle jsem také přeskládal. A už to vypadá lépe. I ten Lídl, kterému jsem upravil plochy kolem zapadá lépe.
1901Friedrichstadt1.jpg
1901Friedrichstadt2.jpg
Doplnil jsem i potrubí. Stáhl jsem si textury z těchto kontejnerů a z výběru udělám modely pro nákladiště. protože nabídka dostupných modelů je slabá.
1901Friedrichstadt3.jpg
Silnici od podjezdu jsem protáhl až pod mosty u Labe.
1901Friedrichstadt4.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře