Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dane, už jsem zvyklý, že ze mě dělají Zdeňka. Například (to překřížkované je Zdeněk):
prukaz.JPEG
Ale Zbhněk, takovou verzi ještě nemám. :)

Danem prosím tě, jak sleduji fórum, každý týden po nějaké aktualizaci ORCZSK tady sděluješ, že ti to rozhodilo aktivity a ty musíš znovu. Pak je to opraveno, ale za další čas opět rozhozené aktivity. Na tohle já opravdu nemám nervy. Už vůbec nechápu, jak jsem tak složitou aktivit mohl dát tehdy dohromady. Přes půlnoc? Přemýšlím o tom, že bych udělal druhý díl aktivity. Jen vymyslet, aby to nešlo ošulit a pokud nedojedu první část, tak druhou nespustím.
Vždyť já nikomu ORCZSK nerozmlouvám. Však to můžete vyzkoušet i v tomto. Já na to čas nemám.
bude fungovat i v ORCZ s Vaším trainsetem
Nutné vyzkoušet. Třeba to pojede.

Dane, už jsem zvyklý, že ze mě dělají Zdeňka. Například (to překřížkované je Zdeněk):
Zobrazit přílohu 43468

Danem prosím tě, jak sleduji fórum, každý týden po nějaké aktualizaci ORCZSK tady sděluješ, že ti to rozhodilo aktivity a ty musíš znovu. Pak je to opraveno, ale za další čas opět rozhozené aktivity. Na tohle já opravdu nemám nervy. Už vůbec nechápu, jak jsem tak složitou aktivit mohl dát tehdy dohromady. Přes půlnoc? Přemýšlím o tom, že bych udělal druhý díl aktivity. Jen vymyslet, aby to nešlo ošulit a pokud nedojedu první část, tak druhou nespustím.
Vždyť já nikomu ORCZSK nerozmlouvám. Však to můžete vyzkoušet i v tomto. Já na to čas nemám.

Nene tohle se rozhodílo po velkých předělávkách AI dopravy. To vůbec neřeš :-) Jde víceméně o komunikaci s Icikem a nejdou vkládat obrázky do SZ. Jinak ale aktivity jedou. Za zkomolení jména se omlouvám, psal jsem z vlaku.

Zobrazit přílohu 43468

Víc než text mě zaujala fotka.
Hodně zajímavé, a "cool" oproti dnešním průkazům, díky za ukázku. ;) :)

Zbyňku, já ti ORCZ nevnucuji, dělej si aktivity pro jaký simulátor chceš, To byla jen rada aktivitáře. Budeš narážet na anomálie, o kterých se třeba zmiňuješ výš, ale z týmu ORCZ ti nikdo nepomůže, musel by jsi psát vývojářům klasického OR a budeš řešit věci, které jsou v ORCZ třeba již dávno opravené. O tohle mi šlo. A že těch anomálií co dělala klasika není málo i s nájezdy AI na soupravy hráče, kdy tebou vlak projel. To bylo taky opraveno, kdy byla v klasice chyba.

Budeš narážet na anomálie
Dane, já jen opravuji aktivitu Topírna noc a možná i Den blbec. A ty byly stavěné pro MSTS. Tedy mě bude úplně stačit, když pojedou i v Openrails. Žádné další vychytávky nepotřebuji. Tady šlo jen o příběh a trochu si cestou zašíbovat. Jenom mi vadí, když nesplním úkol například překročím rychlost v depu nebo nestihnu čas na odjezd z depa, nebo nadávka, pokud z depa odjedu svévolně dřív, tyto zprávy se nezobrazí, ale rovnou vyskočí vyhodnocení aktivity. Asi by to chtělo na tento bod udělat jen peprnou zprávu bez akce a následný bod, kdy se aktivita ukončí. Já tam měl i celkem nevybíravý slovník. :)

To právě Icik opravoval.
Ale nikdo neopravil ladění několika tisíc vozidel. A v tom je ten problém.
Tady je fakt hrozné, že člověk nemůže nic dělat. Stavěl jsem do Berlína a hromada hloupých reakcí, proč stavím tam, kdo tam bude jezdit. Začal jsem modelovat a hromada hloupých reakcí a mračounů, že to není podle představ určitých lidí. Pak velká přání nejen na fóru, obnovit aktivity Topírna noc a Den blbec. Teď mám na ně náladu a zase všelijaká rejpání, proč nejezdím rovnou pro ORCZSK. A já to opakuji stále dokola, že moje vozidla tady většinou nefungují a když fungují, chovají se podivně.
Byla slezina, měli jste možnost mi dát nějaké šablony, vysvětlit důležité zápisy a já bych vozidla postupně naklonoval. Už jsem to jednou zkoušel ale moc mi to nefungovalo. Proto byla nutná slezina na které jsem byl. Doufal jsem, že tam bude Icik. Ale i tak jsem byl spokojený, podebatovali jsme s Mikuldou o modelování, Ricar_cz měl také velmi dobré rady a Tygy.

Zbyňku, psal ti Icik, že je v ORCZ kód, který vozidla upravuje. Od Josefa jede vše i elektriky. A představ si, že jedou i os. vozy pro MSTS. Jestli se ti něco v TBP chová blbě, hledej chybu v prvé řadě tam. A jinak, jestli jsi četl pozorně, nikdo tě do ničeho netlačil. Ty jsi si tady stěžoval, že se ti v aktivitě pro klasický OR děje problém. Jen jsem ti chtěl pomoct. Dlabu na to, dělej si co chceš. Ale u klasického OR neočekávej nějaké zpětné vazby, když ti něco nepůjde. Jestli chceš šablony, máš jich víc než dost, jak u Josefa, tak u Doda, tak u Ricare, na to nepotřebuješ slezinu. :-) A jestli ti vadí nějaká reakce a nazýváš ji hloupou, tak si nech tohle vlákno rovnou zmknout a budeš bez hloupých reakcí. :-)

Tak dobře Dane, kašlu na aktivity. Nevím, jak ti to mám ještě vysvětlit. Já se v kódech ORCZSK nevyznám, protože buď stavím tratě, do toho modeluji, anebo nebudu stavět tratě ani modelovat, ale hrát si v aktivitách a sledovat průběžně celkový vývoj. Ale obojí současně nejde. Tedy pokud nejsem už opravdový magor a od rána do večera nedělám nic jiného než hrát si s těmito vláčky. Vždyť se podívej z okna jak je venku krásně. A ty jsi tady na fóru zabedněný od rána do večera. :) :) :) Tedy pokud někde nehraješ. Ale že by jsi například sedl na bicykl a trochu rozhýbal občas tělo? Nebo si zaběhat. Já to dělám každý den po práci.
Ty jsi si tady stěžoval, že se ti v aktivitě pro klasický OR děje problém
Já jsem si nestěžoval, jenom jsem konstatoval, že se to občas děje. Ale není to nic, co by mne odradilo. Dám load zpět a jedu dál. A od toho fórum je. Vždyť tady všichni nehrají jen ORCZSK, ale mnozí jsou věrní ještě MSTS. A Josef také psal, že má modely naladěné pro OR 1.51, žádné ORCZSK. Tedy jestli jsem dobře zaregistroval.
Ale proč tohle stále řešíš?

Zbhňku v jízdách tam a zpět po trati se právě strašně chybných věcí odstranilo právě v ORCZ. Proto u všech aktivit píšu, že nejsou kompatibilní s klasickým OR. Některé, ve kterých je zadán i jízdní řád (zaškrtlá stanice), tam Icik dělal takové opravy, které nebraly konce, než jsme snad vše vychytali. A o jízdě přes půlnoc si nech v klasickým OR jen zdát. Nikdy nebudeš mít záruku, že ti aktivita z ORCZ pojede korektně v OR. Naopak je to schůdnější, ale zas budeš narážet při tvorbě na anomálie, které byly v CZ eliminovány.
Jen takový malinkatý dotaz i když mne asi zase zdupeš že to sem nepatří ale kdeže by ta "topírna"byl k mání??

Já se v kódech ORCZSK nevyznám,
Na tohle si neodpustím reakci. Zbyňku, ty si jak kafemlejnek a to sakra zaseklej. Prosím tě kolik ti je let nebo jaké je tvé postavení, že si dovolíš naprosto ignorovat, kdo ti co píše a stále meleš a meleš odpovědi, které nemají z předchozí reakcí nějakou smysluplnou návaznost. Odsuzuješ tady Dana, že je od rána do večera u vláčků, ale bez něho by možná tohle fórum už dávno nebylo. Mně připadá, že si z nás děláš zkrátka legraci nebo ti nějaký němec ťuká na vrata.

Na tohle si neodpustím reakci. Zbyňku
Stačilo jen málo. Nechat mne pracovat a nerejpat do mě.
Já jsem vám vydal megaaktualizaci se stovkou vlastních modelů Prahy které jsem obětoval desítky hodin práce a tady žádný respekt. Stále cokoli dělám, "to máš blbě, to má být jinak", škodolibý Deterio mne bombarduje v soukromých zprávách (tady v mračounech), že to či ono má být jinak. Sice někdy má správný postřeh, abych mu nekřivdil, ale copak by to nešlo napsat trochu šetrněji? Takovým tónem by se vám na další práce každý dávno vykašlal. Ty kafemlejnku :)
Já Dana neodsuzuji, jen mi vadí, že mi stále jako kafemlejnek vnucuje něco co nechci. A nechci být kafemlejnek, abych stále dokola opakoval, proč současně ne ORCZSK. Už jsem svůj názor napsal. A proto mne mrzelo, že jsi nepřijel na slezinu. Mohli jsme si v tom udělat jasno, mě by se nad hlavou rozsvítila pomyslná žárovka a už bych věděl co a jak. Ale že by bez Dana tohle fórum nebylo ? Nikdo nejsme Bůh. Tohle fórum by bylo i beze mne.
ale kdeže by ta "topírna"byl k mání??

Cha cha :) Vždyť na ní pracuji. Nyní. Proto ta krvavá diskuse zde. Kdybych se o její vzkřísení nepokoušel, tak by tady nebyl ten zbytečný cancour vyčítavých příspěvků, proč to jezdím v OR 5.1. :)

Stačilo jen málo. Nechat mne pracovat a nerejpat do mě.
Já jsem vám vydal megaaktualizaci se stovkou vlastních modelů Prahy které jsem obětoval desítky hodin práce a tady žádný respekt. Stále cokoli dělám, "to máš blbě, to má být jinak", škodolibý Deterio mne bombarduje v soukromých zprávách (tady v mračounech), že to či ono má být jinak. Sice někdy má správný postřeh, abych mu nekřivdil, ale copak by to nešlo napsat trochu šetrněji? Takovým tónem by se vám na další práce každý dávno vykašlal. Ty kafemlejnku :)
Já Dana neodsuzuji, jen mi vadí, že mi stále jako kafemlejnek vnucuje něco co nechci. A nechci být kafemlejnek, abych stále dokola opakoval, proč současně ne ORCZSK. Už jsem svůj názor napsal. A proto mne mrzelo, že jsi nepřijel na slezinu. Mohli jsme si v tom udělat jasno, mě by se nad hlavou rozsvítila pomyslná žárovka a už bych věděl co a jak. Ale že by bez Dana tohle fórum nebylo ? Nikdo nejsme Bůh. Tohle fórum by bylo i beze mne.

Cha cha :) Vždyť na ní pracuji. Nyní. Proto ta krvavá diskuse zde. Kdybych se o její vzkřísení nepokoušel, tak by tady nebyl ten zbytečný cancour vyčítavých příspěvků, proč to jezdím v OR 5.1. :)
Aha dík za info já vím že už existovala a byla skvělá tak proto se ptám takže vzhůru do toho ať už je to hotovo.:D

Zbyňku teď buď chlap a obektivní, mohl by jsi mi laskavě napsat:
1. Kde jsem do tebe rýpal?
2. Kde ti vnucuji ORCZ, můžeš to napsat? Já jsem POUZR KONSTATOVAL, že je v ORCZ opravených spousts věcí, naopak ty jsi tady vypíchl, že píšu, že to, či ono nejde a já ti to i objasnil. Právě, že v cézetku se řeší věci dynamicky a hned. Naopak jsem ti psal, ať si tvoříš v čem chceš. I jsem ti psal, že klasické ladění v ORCZ jede normálně.

Ale ty zas jedeš svou. Tohle fakt nepochopím.

A já se znovu jako blbec zeptám, protože z toho nejsem ani trochu moudrý... Existuje někde alespoň přibližný seznam vozů, které nejsou oficiálně laděny pro ORCZ/SK, ale pod ORCZ/SK jedou bez problémů, nebo s nějakými konkrétními úpravami?

Co vím, prý jedou nějaké 451/452. Ale co s brzdičem BS2. Postaru pro MSTS, nebo lze úpravou na nich zprovoznit BS2 pro ORCZ/SK?

A jak to dopadlo s 843 a 854? Nějakou 854 pouze pro OR jsem stáhl, ani jsem se s ní nerozjel. 843 jsem zkoušel jen z trainsetu BP, ale chovaly se nekorektně. Spoustu lokomotiv z TBP jsem tedy zrušil.

Neměli bychom si v ORCZ/SK udělat nějaký seznam vozidel, které lze jezdit a nejsou primárně po stažení vyladěné pro tuto platformu? :rolleyes:

Tak jsem doplnil výměnové přestavníky do Masaryčky a Buben a tam jsem podle starých fotek zjistil, že tři koleje (které jsem měl jako zatrolejované) v ranžíru nemají TV. Tak jsem se pěšky zašel v aktivitě podívat, kam jsem dal soupravu, na kterou o půlnoci v Bubnech najedu. A naštěstí jsem jí tenkrát trefil na kolej, kde trolej je. (poslední obrázek.)
2506Topirna1.JPG
2506Topirna2.JPG2506Topirna3.JPG2506Bubny.JPG

To už je holt Zbyňkova ona známá vlastnost. Smiřme se stím.
Ale já na rozdíl od tebe zde zanechávám hromadu odvedené práce. Já bych se také smířil s tvou vlastností, kdyby jsi třeba modeloval lokomotivní a vozový park, který tady chybí. Nebo byl tady užitečný čímkoli jiným.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře