Dan J. napsal:
Tak jsem je šoupnul sem:
Ve šturcu mi stojí dílenské vozy, na poslední koleji nákladní vozy, u rampy na první u budovy taky nákladní vozy, takže mi zbývají jen 3 volné koleje a k tomu nejdelšímu nástupišti jedu já s Rosničkou 464.2 + 8 kočárů. Můžu tak ponechat?
Dan
Podle mě souprava (ať už během dne nebo noci) stává dále vzadu - jednak aby bylo nástupiště volné pro případné vlaky výchozí z Jeseníku, jednak proto, aby to nebylo matoucí a zbytečně do ní nelezli lidé (tzn. stát mimo perony). Nevím o tom, že by se manipulační 4. kolej pravidelně používala, takže asi není nutné k ní mít volný příjezd z mikulovického zhlaví.
Dále je nástupiště u 3. koleje (to nejdelší) obvykle rozděleno přechody a stojí tam dva kratší vlaky (810,831,843 atd.) - napravo od budovy výchozí směr Krnov a nalevo směr Lipová. V našem případě ale bude kolej při příjezdu zvl. vlaku už prázdná, protože osobák do Mikulovic odjede hned po rychlíku (19:16).
Na 1. nebo 2. kolej pak obvykle přijede rychlík (ten je nejdelší, tak aby nezablokoval přístup k ostatním vlakům). Vzhledem k tomu, že pokud by R 907 přijel na 2. kolej, musel by sunout soupravu zpátky, přijede spíše na 1., pak objede HV po 3. koleji a zasune vozy na již odstavené.
Aktuální situace bude vyplývat z toho, v kolik dorazíš do Jeseníku. Pojedeš-li 19:10 z Horní Lipové (křižování s 3616) a do Jeseníku dorazíš cca. 19:30, bude již vše "uklizeno" a HV od 907 bude akorát připravena na odjezd do LL. Pojedeš-li už na odhlášku z Lipové (předpoklad: předjetí R907 v LL nebo jízda se koná v neděli nebo svátek, kdy 3616 nejede) R907 by asi zůstal stát na své (1.) koleji a zahájil posun až po příjezdu (příliš nedoporučuji, ve stanici by bylo poněkud těsno

).
P.S.: Pokud jedeš (ve všední den nebo sobotu) a za 907 už z Hanušovic, nezapomeň na pravidelný náklad z Lipové do Hanušovic (x R 907 v Ostružné 18:30)

Málokdy se odchýlí ze své časové polohy. Nejezdí pouze v neděli.