Sešitové jízdní řády

Pánové zdravím. Chtěl bych poprosit o radu s konečnou stanicí R 907. Dle sjř. R 907 Brno - Jeseník přijede do koncové stanice Jeseník v 19:11 a dle řazení zde: http://www.zelpage.cz/razeni/11/vlaky/cd-907 k 3. nástupišti (detajl trasy). Vlak přechází na R 900 s odjezdem ze stanice Jeseník až druhý den v 6:53 ráno. Já jedu s historickým vlakem jako následný vlak a ve Stanici Jeseník jej dojedu 14 minut po jeho příjezdu. Jde mi o to, co se děje, když 907-čka dojede do Jeseníku. Souprava zústává stát u 3. nýstupiště do rána? Co lokomotiva 754 co jej přitáhla ze Zábřehu na Moravě, zůstává stát u soupravy, či odjede někam bokem, nebo přechází na jiný vlak? U samostatných lokomotiv to totiž v řazení na zelpage není napsáno kam přechází, jen u motorových vozů.
Předem díky moc. Dan

Loko 754 přechází přímo na R900, avšak v sobotu odjede jako Lv 70384 do Lipové Lázní v 19:31.

Dovolím si opravit: lokomotiva vždy odjede (19:35) Lv do Lipové-Lázní, v Jeseníku se nenocuje (alespoň do lǒnska to tak bylo). Jediný rozdíl je v tom, že v (6) má vlak 907 HV z jiného turnuového dne. Vozy jsou obvykle odstavovány na 2. kolej "dozadu" (směrem k Písečné). Ale pozor, již tam bude stát souprava R905, který přijel 17:11 a jehož HV odjelo 18:02 Lv taktéž nocovat do LL. Odstavené soupravy je možno spojit.

OndraJ napsal:
Dovolím si opravit: lokomotiva vždy odjede (19:35) Lv do Lipové-Lázní, v Jeseníku se nenocuje (alespoň do lǒnska to tak bylo). Jediný rozdíl je v tom, že v (6) má vlak 907 HV z jiného turnuového dne. Vozy jsou obvykle odstavovány na 2. kolej "dozadu" (směrem k Písečné). Ale pozor, již tam bude stát souprava R905, který přijel 17:11 a jehož HV odjelo 18:02 Lv taktéž nocovat do LL. Odstavené soupravy je možno spojit.
Ahoj Ondro a díky moc, jen jsem nějak nepochopil, která kolej?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img507.imageshack.us/img507/802/jesenk.jpg
2. od budovy, kde je to nejdelší nástupiště?
Dan

Pawliku no tak! Vždyť to v tom oběhu je nakreslený, že mašina jezdí do Lipový..
Dane no tak! 2. kolej po nádražácku. Nebo se jeden čas uklízela souprava i s bertou na 5. ke skladu ;)

Pavlík: já jsem se sice díval do loňských oběhů, protože Dan odkazoval na řazení 2011, ale je to v podstatě jedno - Lv 70384 je i tady X+ v prvním dnu a (6) ve 3. Oproti roku 2011 se ale už nemusí v létě zajíždět do LL na nocování (pozn. 92 atd.), to loni nebylo. Jaká ale bude praxe, ukáže čas, teď v -20 určitě venku nestojí :P
Dan: je myšlena 2. dopravní kolej, tzn. ta nejvzdálenější průběžná od budovy. Viz oznǎcení kolejí v AE.

Aha, loňský oběh :eek: Dan to zde výslovně nenapsal, že jde o loňsko, až v odkaze na řazení na ŽP jsem si toho všiml. Tak se omlouvám za lehké matení situace :D

Naposled editoval moderátor:
Pavlík - letos to je stále stejně, koukni se do 1. dne - ta šestka je jen ve třetím; kromě toho že to má jiná mašina to jezdí denně ;)

Tak jsem je šoupnul sem:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img406.imageshack.us/img406/802/jesenk.jpg
Ve šturcu mi stojí dílenské vozy, na poslední koleji nákladní vozy, u rampy na první u budovy taky nákladní vozy, takže mi zbývají jen 3 volné koleje a k tomu nejdelšímu nástupišti jedu já s Rosničkou 464.2 + 8 kočárů. Můžu tak ponechat?
Dan

Dan J. napsal:
Tak jsem je šoupnul sem:
Ve šturcu mi stojí dílenské vozy, na poslední koleji nákladní vozy, u rampy na první u budovy taky nákladní vozy, takže mi zbývají jen 3 volné koleje a k tomu nejdelšímu nástupišti jedu já s Rosničkou 464.2 + 8 kočárů. Můžu tak ponechat?
Dan

Podle mě souprava (ať už během dne nebo noci) stává dále vzadu - jednak aby bylo nástupiště volné pro případné vlaky výchozí z Jeseníku, jednak proto, aby to nebylo matoucí a zbytečně do ní nelezli lidé (tzn. stát mimo perony). Nevím o tom, že by se manipulační 4. kolej pravidelně používala, takže asi není nutné k ní mít volný příjezd z mikulovického zhlaví.
Dále je nástupiště u 3. koleje (to nejdelší) obvykle rozděleno přechody a stojí tam dva kratší vlaky (810,831,843 atd.) - napravo od budovy výchozí směr Krnov a nalevo směr Lipová. V našem případě ale bude kolej při příjezdu zvl. vlaku už prázdná, protože osobák do Mikulovic odjede hned po rychlíku (19:16).
Na 1. nebo 2. kolej pak obvykle přijede rychlík (ten je nejdelší, tak aby nezablokoval přístup k ostatním vlakům). Vzhledem k tomu, že pokud by R 907 přijel na 2. kolej, musel by sunout soupravu zpátky, přijede spíše na 1., pak objede HV po 3. koleji a zasune vozy na již odstavené.

Aktuální situace bude vyplývat z toho, v kolik dorazíš do Jeseníku. Pojedeš-li 19:10 z Horní Lipové (křižování s 3616) a do Jeseníku dorazíš cca. 19:30, bude již vše "uklizeno" a HV od 907 bude akorát připravena na odjezd do LL. Pojedeš-li už na odhlášku z Lipové (předpoklad: předjetí R907 v LL nebo jízda se koná v neděli nebo svátek, kdy 3616 nejede) R907 by asi zůstal stát na své (1.) koleji a zahájil posun až po příjezdu (příliš nedoporučuji, ve stanici by bylo poněkud těsno ;) ).

P.S.: Pokud jedeš (ve všední den nebo sobotu) a za 907 už z Hanušovic, nezapomeň na pravidelný náklad z Lipové do Hanušovic (x R 907 v Ostružné 18:30) ;) Málokdy se odchýlí ze své časové polohy. Nejezdí pouze v neděli.

Zdravím. Našla by se nějaká ochotná duše, která by mi poslala njr pro úsek brno-praha a sjř vlaku 870? Předem díky moc. Lukas

Pánové zdravím.
Tak než testři a kamarádi dojedou aktivity pro 310 a Zálohu Letohrad GVD 1988/89, dělám na aktivitě historického rychlíku Berlín - Waeszawa. Z Ústí nad Labem - Praha - Č. Třebová - Olomouc - Přerov - Ostrava - Bohumín - Petrovice u Karviné na trati 321. Už jsem za Českou Třebovou a zde je vše OK. Ale 2. díl bude pokračovat na zahraniční trati zde: http://cmk.cba.pl/
Na kousku do Warsza Wschodnia a zde bych chtěl poprosit o pomoc.
1. neexistuje někde možnost stažení sjř., jř pro tuto trať?
2. Nemáte prosím někdo Jř. pokračování z Petrovic u Karviné nějakého vlaku do Warszawy? Mám na mysli Jř. pro srojvedoucí v mašině.
3. neexistuje na nějakých polských stránkách řazení vlaků jako je tomu u nás na ŽelPage?
Předem díky za každou pomoc.
Ps: jen pro zajímavost k aktivitě, co to potáhne:
Ústí nad Labem - Praha hln - ČT
2x ČSD 498.0
ČT - Přerov
ČSD 555.0 + 556.0
Přerov - Petrovice
ČSD 486.0 + 475.1142 (Taxi nutně budu potřebovat, aby jsi už je vydal jak mi to 2 roky slibuješ.:D:D:D:D:D )
A na zahraniční trati loko PKP odsud http://msts.cba.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=44&Itemid=65 ještě nevím která.

Back
Nahoře