Sešitové jízdní řády

Tom Kanka napsal:
Dane, já asi nechápu, co potřebuješ. Rozumím tomu dobře tak, že Ti jde o vlaky mezi Přerovem a St. Městem? Těch je v sešiťáku 305-308 přece hafo! :?:
Ahoj, ano přesně jak píšeš, ale takové hafo jich tam zas není a v dobu kdy jedu, tak jeden potkám stojící v Přerově asěr Steré město a to si nejsme jistý, zda vůbec jel v sobotu, jinak jsem v tu dobu co jsem na cestě nenašel nic.;)

Tak jsme doma, měl jsem poškozený soubor pdf a nějak se mi nezobrazily poslední stránky čísla tratě, tak to se mně ještě nezadařilo.:D
Dan

Budu mít prosbičku.
Opravuji aktivitu Sp 1972 GVD 2009-10. Objevil jsem tam řadu nesrovnalostí, které je potřeba opravit. Zjistil jsem, že jsem v původní verzi měl málo trafiku. Potřebuji ale sešiťáky z tohoto období, na ulož.to je samozřejmě nemají, tak se chci zeptat jestli je někdo má.
Děkuji.

NCP 2013 pre Slovensko na stiahnutie, nieje tam všetko je tam iba to načo máme trate. Ale na požiadanie viem zohnať aj trate ktoré budete potrebovať.
NCP 2013 ZSSK.

Mám dotaz, v letošním SJŘ se objevily ve druhém sloupečku (pro mě nové) značky. Tak bych se chtěl zeptat co znamená písmeno B a N. Děkuji za odpověd. :)

B-stanice nebo výhybna bez odjezdových návěstidel
N-stanice nebo výhybna s nezávislými vjezdovými a cestovými návěstidly

Zdravím, nevím kam napsat, ale mám prosbu. Dá se někde sehnat GVD 2013 v grafikonové podobě? Díky moc!

Zdravím.
Chtěl bych se pozeptat, kdo zná provoz na trati Zaječí - Hodonín, jde o aktivitu v sobotní podzimní den.
v jř. vlaku Os 14517 je čekačka ve stanici Čejč 7 minut, ale vlak křižuje až s Os 14516 v Mutěnicích, kde má:
Os 14517 příjezd 15:56:30 a odjezd 16:00:30 směr Hodonín
Os 14516 příjezd 15:59:30 a odjezd 16:01:30 směr Zaječí
Co nechápu, proč stojí 14517-čka ve stanici Čejč 7 minut, když tam vlastně nečeká na žádný přípoj (trať Čejč - Ždánice je mimo provoz, pokud se tedy nemýlím), ani nekřižuje. To samé když jedu ve stejné aktivitě z Hodonína do stanice Zaječí s Os 14512 (zpět právě na 14517), tak křižuji ve stanici Mutěnice s 14512-jkou, ale opět ve stanici Kobylí na Moravě stojím 5 minut, i když do stanice Zaječí nekřižuji s ničím. Mají tyto čekačky nějaký zvláštní dúvod?
Dan

Neznám poměry této trati, protože jsem po ní jel jen jednou, ale i na trati 323 čeká například vlak 3100 ve Frenštátě pod Radhoštěm na vlak 3165.
3100 přijede do Frenštátu v 6:06 a odjíždí v 6:20
3165 přijede do Frenštátu v 6:07 a odjíždí v 6:17 (kvůli udržení taktu linky S6)
Tedy rovněž zcela nesmyslné čekání u vlaku 3100. V případě toho vlaku se však jedná o křižování ve Veřovicích s 3167, aby se nečekalo takovou dobu tam (otázka je, jestli by to nestihli do Hostašovic), tak třeba má pobyt v Čejči podobné vysvětlení.

Dan J. napsal:
...
Co nechápu, proč stojí 14517-čka ve stanici Čejč 7 minut, když tam vlastně nečeká na žádný přípoj (trať Čejč - Ždánice je mimo provoz, pokud se tedy nemýlím), ani nekřižuje. To samé když jedu ve stejné aktivitě z Hodonína do stanice Zaječí s Os 14512 (zpět právě na 14517), tak křižuji ve stanici Mutěnice s 14512-jkou, ale opět ve stanici Kobylí na Moravě stojím 5 minut, i když do stanice Zaječí nekřižuji s ničím. Mají tyto čekačky nějaký zvláštní dúvod?
Dan
Ahoj Dane. Když jsem tam byl na "seznání", také jsem se tomu divil a ptal se fíry proč. Prý je to z důvodu, že Čejč je něco jako cílová stanice a cestující dle průzkumů nejezdí Zaječí - Hodonín, ale Mezi Zaječím a Čejčem nebo mezi Čejčem a Hodonínem. Rozumě uvažující člověk si dá do souvislostí, že se hledá způsob, jak tuto lokálku zrušit. Přemýšlelo se i že by se jezdilo jen Zaječí - Kobylí a zpět. Asi i proto ten pobyt v Kobylí, aby cestující jedoucí dál si už nyní hledali jinou dopravu.
Nevěřím tomu, že nikdo z Kobylí nepotřebuje jet směrem na Přerov. Jenomže jízdní řád je nutí, aby volili delší trasu přes Zaječí a Břeclav nebo cestovali něčím po silnici.
Pamatuji si doby nedávné (1996) , kdy zde jezdila 810 s dvěma přípojnými vozy a jezdilo to plné v celé trase. A nesmyslné pobyty v Čejči nebyly. Jezdila za mých školních let Šmelina (pára, karkulka a nakonec M286) Hodonín - Mutěnice - Brno a také plně obsazená. Nyní nějaký úředník něco potřebuje zrušit, tak se nejprve uměle zařídí, aby určitými vlaky jezdilo minimum lidí. A pak mají argumenty.

Ahá, tak jestli je to tak, tak už se ničemu u nás nedivím. Jinak bych chtěl poprosit, našel by se někdo, kdo by mi poslal slovenské jř. (sjř) GVD 2013, mám jen 2011.

Back
Nahoře