Pomeranc.

Martens napsal:
Robo napsal:
Tak pěkně děkuju Martensi za ''brontosaura''

Čo sa čuduješ ? Však to má minimálne 4 roky. Fuh, to je doba :lol: .
Ale všímaš, kam sme sa dostali za tu dobu?

V tomto směru máte pravdu, za těch pár let se toho hodně změnilo. Už msts Bin nebo kvalita dnešních modelů.
Například tato http://www.trainsim.cz/?mod=article&f=10&nod1=1&nod2=2&nod3=3&nod4=4 163''new'' s 363 od pana Skůry nebo od nějaký model od Pikka.

Naposled editoval moderátor:
Pomaranč nemá zlý model, iba textúry sú v nízkom rozlíšení, čo spôsobuje že najmä čelo má vzhľad omalovánky, aj keď je to fototextúra. Animovaná kabína od Arwyho je na vysokej úrovni ( snáď až na rýchlomer ). A nové originál zvuky sú vo výrobe

nebulus napsal:
Pomaranč nemá zlý model, iba textúry sú v nízkom rozlíšení, čo spôsobuje že najmä čelo má vzhľad omalovánky, aj keď je to fototextúra. Animovaná kabína od Arwyho je na vysokej úrovni ( snáď až na rýchlomer ). A nové originál zvuky sú vo výrobe
Pomaranč trpí presne tým istým, čím trpia modely spred 3 - 4 rokov - má nešťastne namapované textúry a kopa vecí sa na to nedá naskinovať, pretože sa farby často prenášajú na nežiaduce miesta. Chcelo by to kompletnú revíziu, podobne, ako to urobil Ondra J. v prípade rady 750/753/754 ... ale slovami klasika: nejsou lidi

Jacek napsal:
Tax napsal:
Ak mi nejaká dobrá duša pošle vyladené engy pre 30 aj 80 cm, dám to zas k verejnému downloadu.
Dobrá duše dělá co může, spřáhla a světla mám hotové, chtělo by to, aby někdo zkontroloval trakční charakteristiku. Zvuky mám hotové, ale bez engu ven nepůjdou.
Dělám na tom, něco malinko jsem ještě poupravil, ( nastavení 80 nechávám, 30 jsem dodělal ), mám už i přeladěnu cab - byla úplně mimo pozice, ale ještě mne zlobí nějaký monitor.
Co je to za budík napravo vedle Ametru ? Tažná síla ? Z frontu to nějak nemohu rozlišit a zatím je mrtvý bez rafiky, tak bych jej chtěl oživit, pokud bude čím.

E499_2002 napsal:
Tak nikdo nechce mýho ''brontosaura'', klidně si tam hoďte jaký chcete cab a zvuky. Je krásně oranžový, ale není to žádná hitparáda.Mimochodem model je od Starého, takže unikát.
http://katalog-msts.wz.cz/diesely/t679-0.jpg
"Unikáte" :lol: , odeber si v tom svém plku "", aby nám to tu netahalo texty za roh ! Máš tam na to tlačítko "Upravit" vpravo nahoře. Thks.

Ladění děláme právě na tomto jmenovaném vzorku, takže díky za nabídku, máme to taky ( a řadu dalších ).
.

U nás zatiaľ nič nehľadajte,z nášho webu sme stiahli oba moja skiny - mdc_T678-0012 ako aj žsr_775-008,bola to veľmi nízka kvalita a keď bude raz čas tak by som snáď zväčšil rozlíšenie textúr a z tých fotiek čo mám by som stvoril všetky múzejné kusy 775 012,016 a 776-019,tuším že niekto to už aj odo mňa bral,ale chce to veľa času,ktorého niet.

duuso napsal:
U nás zatiaľ nič nehľadajte,z nášho webu sme stiahli oba moja skiny - mdc_T678-0012 ako aj žsr_775-008,bola to veľmi nízka kvalita a keď bude raz čas tak by som snáď zväčšil rozlíšenie textúr a z tých fotiek čo mám by som stvoril všetky múzejné kusy 775 012,016 a 776-019,tuším že niekto to už aj odo mňa bral,ale chce to veľa času,ktorého niet.
Jak naladíme "etalon", tak můžeme vypustit opravené eng i pro ty tvoje "muzejky". Stáhne si to jen ten, kdo tvoje modely již v držení má.

bob57_cz napsal:
E499_2002 napsal:
Tak nikdo nechce mýho ''brontosaura'', klidně si tam hoďte jaký chcete cab a zvuky. Je krásně oranžový, ale není to žádná hitparáda.Mimochodem model je od Starého, takže unikát.
http://katalog-msts.wz.cz/diesely/t679-0.jpg
"Unikáte" :lol: , odeber si v tom svém plku "", aby nám to tu netahalo texty za roh ! Máš tam na to tlačítko "Upravit" vpravo nahoře. Thks.

Ladění děláme právě na tomto jmenovaném vzorku, takže díky za nabídku, máme to taky ( a řadu dalších ).
.

Sorry no, jenom mě nezastřelte za to, že sem něco nabídnul a snažil se pomoct.

bob57_cz napsal:
Co je to za budík napravo vedle Ametru ? Tažná síla ? Z frontu to nějak nemohu rozlišit a zatím je mrtvý bez rafiky, tak bych jej chtěl oživit, pokud bude čím.
bobe a dát tam otáčkoměr pro nový MSTS Bin? A tuším, že Arwy už ten cab dělal na třícestný kohout na přímočinné brzdě.....

Neviem ako je to v najsamnovšom Bine, ale nepáči sa mi, že otáčkomer reaguje skokovito pri zmene otáčok. Ale táto poznámka by asi skôr mala byť v inom vlákne. Samozrejme spojazdnenie otáčkomera v cabe pomaranča vítam.

nebulus napsal:
bob57_cz napsal:
Ten budík je otáčkomer spalovacieho motora. http://www.foto-album.cz/show.asp?Id=195851. Mám k dispozícii aj tabuľku otáčky/jazdný stupeň, ak by bolo treba.
Díky za info, dodělám otáčkoměr, stupně už nastavil Jacek v eng, naladím do cab.
nebulus napsal:
Ešte mám aj pocit že v Arwyho cabe sú zle umiestnené spínače svetiel....
Kouknu na to podle té fotky.
Martens napsal:
bobe a dát tam otáčkoměr pro nový MSTS Bin? A tuším, že Arwy už ten cab dělal na třícestný kohout na přímočinné brzdě.....
Třícesťák tam sice je, ale nastaven na pevné hodnoty, rozhýbávám to na verzi, kterou jsem ti dělal pro EM - integrační.

nebulus napsal:
Neviem ako je to v najsamnovšom Bine, ale nepáči sa mi, že otáčkomer reaguje skokovito pri zmene otáčok. Ale táto poznámka by asi skôr mala byť v inom vlákne. Samozrejme spojazdnenie otáčkomera v cabe pomaranča vítam.

Skokovitá reakce je dána tím, jak byl otáčkoměr udělán, zde asi jako indikátor nastaveného % výkonu.

U Kyklopa jsem poprvé použil otáčkoměr zprovozněný díky MSTS Bin a s vyladěným engem se chová velmi rozumně.

Jenom nevím, jestli je už zprovozněna i verze GAUGE nebo DIGITAL. Fungovala pouze verze DIAL.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Třícesťák tam sice je, ale nastaven na pevné hodnoty, rozhýbávám to na verzi, kterou jsem ti dělal pro EM - integrační.
Přesně to jsem měl na mysli....:wink:

Mohol by prosím niekto popísať funkciu trocestného brzdiča? Mne to majster síce vysvetloval, ale v tom rachote na stanovišti som tomu celkom neporozumel.

nebulus napsal:
Mohol by prosím niekto popísať funkciu trocestného brzdiča? Mne to majster síce vysvetloval, ale v tom rachote na stanovišti som tomu celkom neporozumel.
Středová poloha brzdič je v neutrální poloze, takže se drží nastavený tlak ve válcích.

Dáš páku od sebe (nebo vlevo , pokud máš brzdič čelem k sobě) - vypouští se vzduch, dokud jej nevrátíš do střední polohy.

Dáš páku brzdiče k sobě (nebo vpravo , pokud máš brzdič čelem k sobě) -stoupá tlak vzduchu ve válcích, dokud nepřeložíš páku brzdiče na střed.

Alespoň tak jsme to s bobem57 ladili na modifikovaném cabu na CityFrog s brzdičem Škoda N/O a třícestným kohoutem u přímočinné brzdy.

Stejným způsobem, akurát na elektrickém principu brzdí přímočinná brzda třeba u 714 nebo u 708.

Martens napsal:
nebulus napsal:

Skokovitá reakce je dána tím, jak byl otáčkoměr udělán, zde asi jako indikátor nastaveného % výkonu.

U Kyklopa jsem poprvé použil otáčkoměr zprovozněný díky MSTS Bin a s vyladěným engem se chová velmi rozumně.

Jenom nevím, jestli je už zprovozněna i verze GAUGE nebo DIGITAL. Fungovala pouze verze DIAL.
Špatná zpráva:
funguje pouze Dial ( Type ( RPM DIAL )
nadále jsou nefunkční
Digital ( Type ( RPM DIGITAL )
Gauge ( Type ( RPM GAUGE )
trápil jsem to dost dlouho, nevyhodí už chybu načítání, ale nezobrazí se indikační prvek
a stále ještě nejsou nastavené monitory či něco v přepočtu chování - někdy při startu nejde mašina odbrzdit - na 3xF5 se ukazuje plnění i odvětrání brzdových válců, ale na budíku je plný tlak ve válcích a brzdící síla je na max.

Martens napsal:
Alespoň tak jsme to s bobem57 ladili na modifikovaném cabu na CityFrog s brzdičem Škoda N/O a třícestným kohoutem u přímočinné brzdy.

Stejným způsobem, akurát na elektrickém principu brzdí přímočinná brzda třeba u 714 nebo u 708.
Nastavil a poslal jsem to Džordžovi už dávno pro BPE na 814/914, v aktuální verzi to ještě nemá.

Back
Nahoře