Chybové hlášky MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj,

Mohl by mi někdo poradit s tran editoru? Píše mi chybějící vozidla. To bych pochopil a doplňuji je ale teď jsem doplnil jedno co chybělo. Editor píše že chybí vag soubor v daném adresáři ale on tam je poradíte mi někdo ?

Ahoj.
V tom ti asi neporadí nikdo, toto je pravděpodobně buď bordel v trainsetu, nebo chybí MSTS Bin, nebo... Tahle optázka je strašně obšírná, doporučuji nainstalovat MSTS dle desatera zde:
http://www.semora.cz/msts/
Na těchto stránkách objednat DVD i s trainsetem a až pochopíš struktůru směrování vozidel, doplňovat postupně další.
Dan

No, pokud mne paměť neklame, tak MSTS při načítání vozů do consistů se chová tak, že v případě duplicitních vozů vždy zůstává poslední načtený wag.
Příklad: autor aktivity má v consistu vozy cd_B.wag v adresáři CD_B.
Ty máš ve svém trainsetu sice adresář CD_B a v něm vůz cd_B.wag, ale máš tam taky adresář CDvagB, kde je rovněž soubor cd_B.wag (a tento soubor je načten jako platný a tím se ignoruje ten předchozí).
Myslím, že to takto fungovalo a přesně toto chování MSTS se tady kdysi řešilo.

Tak snad to bude vodítkem.

@Francek: Francku, měl jsi na mysli toto?

Ano, byl jinak označený adresář a zápis v něm byl stejný. Tady jde ale o to, že pokud sháním vozy do konkrétní dané aktivity, musím dosadit přesně ten vůz, který tam má autor aktivity. Když dám zápis wag stejného znění z jiného vozu, stále to vyhazuje hlášku, že vůz chybí.

Měl by to být sice dotaz na tvořitele ale zdá se mi že už se to tady vyskytlo ale nevím kde a komu.Bezvadná akt. na BP "topírna"od Zbyňka S. topírna.jpgale bohužel v "Nimburce" při přejíždění mašiny ze soupravu na soupravu mi stále vyskakuje todle.Našel by se někdo kdo by mi to tohle stručně a jasně vysvětlit co a kde je špatně??????

Zdar Ivoši.
Zkus si tu mašinu, na kterou přestupuješ spustit jako hráč ve volné jízdě. To vypadá, že je problém v engu lokomotivy, pokud ti to spadne i tak. Je to jasné a někde máš chybu u té konkrétní lokomotivy.

Zdar Ivoši.
Zkus si tu mašinu, na kterou přestupuješ spustit jako hráč ve volné jízdě. To vypadá, že je problém v engu lokomotivy, pokud ti to spadne i tak. Je to jasné a někde máš chybu u té konkrétní lokomotivy.
Aha zkusím ale já s ní dojel až z Phy a v poho no noc zkusím.

Jsem psal že až v Nimburce tak nevím vyzkoušel jsem to i ve volné jízdě a jede akorát že v trainsetu jsou 2 typy 130 033-4 a pak 130 33 -4 ORCZ a ta v tej aktvitě je bez ORCZ
Máš v tom bprdel. Je CD130, v ní podsložka OpenrailsCZSK a tam eng pro ORCZ. Pokud ji máš v trainsetu 2x, je něco špatně.

Myslíš CD nebo CDC??Vtrainsetu mám cd 130 33 -4 as × z toho 2 neviditelné ale CDC 130 033 -4 jednou a 130 033 - 4 ORCZ taky jednou (když jsem ti psal prve tak jsem se spletl na to s ní jedu je v ORZC​

Pokud se nepletu, všechny 130 ČDC, a SDKD od Pikka jsou ve složce CD130 a v balíku pro ORCZ, je složka CD130 a podsložka OpenrailsCZSK a tam je ladění pro ORCZ.

Dane v mašině to nebude jezdí normálně kdyby byla špatná tak nejede vůbec a skočila by mi ta hláška hned jak bych se do ní pokusil vlézt ne až v Nymburce.To bude v nějakém časovém reverzním bodě (nevím jak se to nazývá ) protže mi to udělá vždy po nějakém čase bez ohledu jestli jedu či nejedu skočí to i když stojím prostě když v Nymburce vyháknu a zajedu do místa obratu posunu tam to udělá.V tom že bych byl pomalej to taky není tak nevím!!!!!

Zdravím,
chtěl bych se zeptat; když jsem chtěl spustit OR, chvíli se to načítalo a pak to spadlo s touto hláškou. A je jedno, jakou trať použiju. Myslím, že to má co dočinění s tím, jak některé vozy jsou laděné primárně pro ORCZSK (ale z nich některé v klasickém OR fungovaly a některé ne; tedy až do aktualizace na OR 1.6), ale je to jen můj odhad. Poradil byste mi někdo prosím, co je špatně?
Děkuji.
Snímek obrazovky (10).jpg

Back
Nahoře