JiříkTK
Pomocník strojvedoucího
To není dáno aktivitou, to je dáno tratí.Srandik32 napsal:V aktivitě s výhybkama nepohneš,...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
To není dáno aktivitou, to je dáno tratí.Srandik32 napsal:V aktivitě s výhybkama nepohneš,...
Srandik32 napsal:"Vyjet z aktivitářem dané trasy" to pak ty aktivity jsou k ničemu.
Michal napsal:Ano, manuální výhybky si snad vždycky přestavuješ sám.
A už to někdo použil?Zajímalo by mě jak se bude chovat trafic.David Hájek napsal:Vím, vím. Šlo jen o informování "Srandika32" o tom, že ta změna trasy i v aktivitě možné je. Například přestavením náhodně uvedeného typu výměny.
David
Prostě dál, v editoru si to spust a uvidíš zda zmizí nebo ne.eMeSTéSák napsal:aha a jak daleko přesně já ho dal na téměř konec a mizí
Srandik32 napsal:A už to někdo použil?Zajímalo by mě jak se bude chovat trafic.
Na úzkorozchodce to používám často. Nějakou desítku metrů před první výhybku např. pískovny dám bod obratu. Tady hráč vyjede z trasy a dostane úkol typu: "Vlevo před sebou máš za násypkou naložené vozy. Tvým úkolem je na jejich místo dopravit ty prázdné, které jsi přivezl, a naložené odvézt. Jak to uděláš, je už na tobě. Jsi tu sám, nemáš po ruce posunovače a tak si musíš výhybky přehazovat sám." V prostoru mimo trasu pak umístím jednu či dvě hlášky vázané na místo, které je navedou zpět na trasu. On provede posun a vrátí se zpět na trasu za bodem obratu.David Hájek napsal:Osobně pochybuji, že by kdy byla CZ/SK tvůrci vydána aktivita s tím, že si by si "fíra" musel někde na trase sám postavit další cestu. ..
Ušetří se tím spousta aktivitářovy práce a hráč je také nucen myslet. A pak je ještě jedna možnost: Když se zamění vozy a souprava má jinou délku, než na kterou udělal aktivitář bod obratu, tak si tu "neposlušnou" výhybku přehodí fíra sám. To jste se ještě v aktivitách nesetkali s hláškou typu: "Pokud se ti výhybka sama nepřestaví do odbočky, použij klávesu G"?Mc.Ota napsal:Dá se tak třeba obsloužit nákladiště někde na lokálce, aniž by trasa musela být linkovány sem-tam.
David Hájek napsal:Osobně pochybuji, že by kdy byla CZ/SK tvůrci vydána aktivita s tím, že si by si "fíra" musel někde na trase sám postavit další cestu.