Sloupy trakčního vedení Pawlik

Pawlik napsal:
...Co se týká střídání A/B, Zbyněk tak činí v zastávkách a vypadá to výborně. Jeden nejmenovaný modelář se také chystá na prostřídání všech sloupů v BP. Pokud tak učiní, upravím speciálně pro BP, nebo například pro Tomáše Volejníka výložníky tak, aby byl rozdíl mezi levým a pravým výložníkem ještě markantnější a to střídání opravdu vyniklo.
Teď to je kompromis, aby to na trati, kde se nestřídá, tolik nebilo do očí.
Já bych to osobně nechal zatím tak, dokud nemáme nové (A/B) i kotevní stožáry , aby se to zase nehádalo s tím.

Naposled editoval moderátor:
Zdar pawlíku, pokud chceš modelovat výložníky na stožárech tak, aby vynikla klikatost, myslím, že je to zbytečné. Normálně je klikatost na rovině +/- 25 cm, někde je dokonce 0 cm. V oblouku pak bývá klikatost troleje od 25 cm až do 50cm, záleží na poloměru oblouku a vzdálenosti stožárů od sebe. A navíc dnes na všech předělávaných stavbách a především na koridoru se dává nosné lano do stejné klikatosti jako je trolej, to na starším typu trakční sestavy to není. Dále je rozdíl výšky sestavy mezi nosným lanem a trolejem. U starší sestavy to bylo od 130 cm až do 2m, na koridoru je základem výška 150, v oblouku se pak dle potřeby snižuje. Tak bych tyto "voloviny " v uvozovkách pro modely MSTS ani neřešil. Chceš-li nějaké nákresy nebo podklady ohledně TV, není z mé strany problém.
Tygy

Ahoj Tygy, moc děkuji za info.
Klikatost samozřejmě smysl nemá už jen kvůli tomu, že v MSTS máme trolej rovnou. Ale v reálu je i tak poměrně velký rozdíl mezi výložníkem, který má uchyceno lano blíže/dále od sloupu, proto jsem je vymodeloval. Zatím jsou to tedy varianty A/B. Pokud se najde šílenec, který to osadí, jsem ochoten ty A/B upravit ještě blíže reálu. Pokud bys´ měl jakékoliv materiály ke sloupům, budu velmi rád, když mi je pošleš na mail, každou pomoc vítám; díky.

Back
Nahoře