Ladeni 750/753/754

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Robo napsal:
zsr: Stupne v cvf a v engu nie je problém nastaviť, ide len o to, ktoré hodnoty možno označiť za tie správne.
Hlavně je potřeba po doladění s nimi už nehýbat, ať nemusím každý týden nastavovat sms :?

Jacek napsal:
Robo napsal:
zsr: Stupne v cvf a v engu nie je problém nastaviť, ide len o to, ktoré hodnoty možno označiť za tie správne.
Hlavně je potřeba po doladění s nimi už nehýbat, ať nemusím každý týden nastavovat sms :?

Presne tak, bolo by dobré sa dohodnúť na jednotnosti nastavenia stupňov. Keď si spomenul zvuky, nezabúdaj, že motor v 75X nabieha už pri prvom stupni :lol: .

Trochu upresním - motor na 1. nejde do otáčok, ostáva na voľnobehu, t.j. 480ot/min, akurát "zopne trakcia" - teda trakčné dynamo zaťaží spaľovací motor a ten aby udržal otáčky, tak pridá palivo (teda jeho zvuk sa zmení, ale otáčky nie, tie za ideálnych okolností ostanú 480).

Pekne to v MsTs počuť na 751ke. Otáčky ostanú (takmer) nezmenené, akurát to začne pekne "bublať". Niečo podobné by sa zišlo aj na 753.

Robo napsal:
Ospravedlňujem sa za dezinformáciu :lol: .
Toš se chlapi domluvte, 750 bez topení i 753 mám teď tak, že jde do otáček na 2. stupni. Pak se tedy nemusí nic měnit

passion je fíra, takže máš zo z prvej ruky, do iného vlákna ti skopírujem iné informácie o dieseloch od passiona, keďže to nechce urobiť sám :lol: .

Chcel som prispieť videom z rozjazdu 750, ale na všetkých majster 1. stupeň preskakuje a hádže tam hneď 2. :x

Jeste se zeptam: upravy poloh v NumValues, musi byt nejak v souladu s hodnotami NumFrames a NumPositions?
Musi to byt nrjak vazane na pocet animaci paky, nebo si je to schopny MSTS zpracovat?
Dekuji za odpoved.
ZSR

zsr napsal:
Jeste se zeptam: upravy poloh v NumValues, musi byt nejak v souladu s hodnotami NumFrames a NumPositions?
Musi to byt nrjak vazane na pocet animaci paky, nebo si je to schopny MSTS zpracovat?
Dekuji za odpoved.
ZSR

Určite áno, v opačnom prípade by to padlo a keďže si povedal, že eng sa meniť nebude, jednotlivé polohy v cvf *NumValues* sa musia zhodovať s polohami v engu *Notch*.

To se mi moc nezda, protoze regulacni paka je pro 754 je v engu plynula a v cvf je definovana takto s 10 polohami (upravil jsem jen orientaci, aby se mysi ovladalo ve smeru animace a ne kolmo):

Type ( THROTTLE LEVER )
Position ( 319 283 78 110 )
Graphic ( ../../common.cab/cab754zssk/754kontroler.ace )
Style ( SPRUNG )
MouseControl ( 1 )
NumFrames ( 10 5 2 )
NumPositions ( 10 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )
NumValues ( 10 0 0.11 0.22 0.33 0.44 0.55 0.66 0.77 0.88 1 )
Orientation ( 0 )
DirIncrease ( 1 )
ScaleRange ( 0 1 )

A nezpusobuje to zadne kolize.
ZSR

Práve preto, že v engu 754 je plynulá regulácia, tak to nič nespôsobuje. Ale ja že a bavíme o 750/3. Tam to už jedno nie je.

750/3 má 8 jazdných stupňov v engu a teda aj 8. polôh kontroléru v cvf. 754 má plynulú reguláciu výkonu, takže v engu je definovaný iba výkon v rozsahu 0-100%. V CVF by mohlo byť aj 100 polôh páky.... Bohužiaľ nafotených mám iba 10. Už som aj dostal reklamácie, že pohyb páky nie je plynulý :twisted: .

nebulus napsal:
754 má plynulú reguláciu výkonu, takže v engu je definovaný iba výkon v rozsahu 0-100%. V CVF by mohlo byť aj 100 polôh páky.... Bohužiaľ nafotených mám iba 10. Už som aj dostal reklamácie, že pohyb páky nie je plynulý :twisted: .

Srandisti, nech len skúsia urobiť všetky polohy, milimeter po milimetríku :lol: .

Ahoj! bude se ještě s engem něco dělat? rád bych to už nacpal do našich skinů :wink:

Back
Nahoře