Ladeni 750/753/754

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna zsr
  • Datum začátku Datum začátku
Nainstaloval jsem si stroje 750.146 a 750.308. při načítání TS se objevuje hláška " Chyba při čtení souboru vozidla" a to u cd_750146bs.eng a cd_750308bs.eng řádek 782 , a u souboru
cd_750146rv.eng a cd_750308rv.eng řádek 783, měl by to být
sound.Překontroloval jsem cestu ,uvozovky a tak a to je vše v pořádku
tak nevím, kde je chyba.Může mi někdo poradit?

Zdravim, prave som zacal jazdit Kankovu aktivitu Mn 83471 - 3. cast a ked si dam pohlad na lokomotivu zvonka tak nepocujem vobec ziadne zvuky. Cesty ku zvukom som si prekontroloval, vsetky su dobre. Neviete mi niekto povedat preco mi tie zvuky pri tomto pohlade nejdu? Jedna sa o lokomotivu zssk 753 220.

Něco podobného se mi stává u Sergeje v aktivitě při šibování v Dřísech. Ex někdy nejdou. Bude to souviset s nastavení soundcgf.dat. (mám pocit, že v tom předchozím nastavení jak kdysi radil ve svém vlákně Džordž to nedělalo, ale musel bych to otestovat) Jiná příčině může být , že máme v tratích a vozidlech víc zvuků než MSTS bere. Ono stačí 40 vozů kolem, každý má svůj zvuk a pak už to přestává někde hrát. Příklad je tehdejší nové ozvučení klapání na stycích na trati. Dejv to svého času přivedl do lepší dokonalosti, ale běda v aktivitách a kolem větších stanic. MSTS přestal stíhat načítat i objekty a následoval pád. Pak to vyřešil Džordž v BIN a tohle ozvučení se už mohlo začít používat. Ale varoval nás, abychom to nepřeháněli. Proto by měli držet zvuky na uzdě jak stavitelé tratí, tak zvukaři vozidel. Možná i proto má problém Martinova trať s jeho ozvučením stanic v nejvyšší kvalitě. Ale je to jen tápání naslepo, skutečný strop možností je třeba zjistit a testovat.
Jaké hodnoty máš v soundcfg.dat pro 30M? (poslední odstavec)

Mam tam tieto hodnoty:
Skip ( Scalability 3 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 3, 30, 5 )
AudioStream ( 3, 500, 100 )
SoundSystem ( 3, 200, 40, 31457280 )
TrainMinMaxDistance ( 3, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 3, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 3, 1.0 )

Ale este som zistil ze tie zvuky mi nejdu len v aktivite, ked dam prehliadnut trat tak tie zvuky funguju.

Zbyněk Šemora napsal:
Něco podobného se mi stává u Sergeje v aktivitě při šibování v Dřísech. Ex někdy nejdou. Bude to souviset s nastavení soundcgf.dat. (mám pocit, že v tom předchozím nastavení jak kdysi radil ve svém vlákně Džordž to nedělalo, ale musel bych to otestovat) Jiná příčině může být , že máme v tratích a vozidlech víc zvuků než MSTS bere. Ono stačí 40 vozů kolem, každý má svůj zvuk a pak už to přestává někde hrát. Příklad je tehdejší nové ozvučení klapání na stycích na trati. Dejv to svého času přivedl do lepší dokonalosti, ale běda v aktivitách a kolem větších stanic. MSTS přestal stíhat načítat i objekty a následoval pád. Pak to vyřešil Džordž v BIN a tohle ozvučení se už mohlo začít používat. Ale varoval nás, abychom to nepřeháněli. Proto by měli držet zvuky na uzdě jak stavitelé tratí, tak zvukaři vozidel. Možná i proto má problém Martinova trať s jeho ozvučením stanic v nejvyšší kvalitě. Ale je to jen tápání naslepo, skutečný strop možností je třeba zjistit a testovat.
Jaké hodnoty máš v soundcfg.dat pro 30M? (poslední odstavec)
Není potřeba to řešit pořád znovu a znovu, už jsem to popisoval někdy v létě a od té doby mi žádný zvuk na žádné trati nevypadl.
Dnes jsem to dal do FAQ - http://www.msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm

Mimochodem nevím proč (a jak?) bych se s touto úpravou měl držet na uzdě, nějaké stropy znám, pokud jde o wav soubory. Ale stropu v počtu zvuků už hned tak nedosáhnete

Já jsem si z technických důvodů zopakoval přes svátky větší část aktivity Topírna noc. A právě při posunu v Dřísech mi u Sergeje vypadávaly zvuky EX a zvuky pohledu z okna. Absolutní ticho. Takto se to chovalo s původním soundcfg.dat, jak jej nainstaluje BIN. A při dokončení posunu a najetí na vozy se MSTS odporoučel. Pak to vyřešil Džordž, kterému jsem poslal Saves. Zvětšil počet zvuků z 200 na 300 a už to šlapalo a nepadalo. Jen mám pocit, že po té úpravě už šly i venkovní zvuky. Teď jsem testoval to samé s Jackovým soundcfg.dat. Nic nespadlo, ale zvuky ex neslyším. Možná to je jen náhoda. Byl silvestr, Nový rok a pak už mne nenapadlo zkusit šachovat s soundcfg. Tenkrát jsem se soustředil na funkčnost ve Vistách, ale load jsem zkusil i v XP.
Je to jen o tom, že ve volné jízdě není možné nic pořádně otestovat. Chce to vždy zátěž v aktivitě a to nějakou extrémní. Jen bych nevěřil, že stojící a odstavené vozy, které žádné zvuky nevydávají takto dokážou zamíchat se zvuky jako celek. Proto jsem zde reagoval, aby jste nehledali chybu na lokomotivě, ale hodnotili nejprve prostředí kolem. Možná kdyby tam hrál ještě staniční rozhlas, tak se to odporoučí úplně. Ale to nevím. Vím jen tolik, že nás Džordž kdysi varoval. Proto je nutné stále testovat, testovat a testovat.

Ještě dodatek. Jednalo se o přelézání na jinou lokomotivu. To se mi stalo i u nových zvuků na 350 v aktivitě Pannonia. Ale po Save a Load se to srovnalo. Ale Sergej ne. Tam to hrálo i ex po přejití. Ale jakmile jsem na zhlaví změnil stanoviště EX přestalo hrát.

Právě, že na problém se může narazit jen u takových extrémů. V takovém případě by to chtělo uložit zkoušet loadnout s jinými hodnotami.
Ty stojící vozy představují úplně stejnou zátěž jako jedoucí. Nejde o to, jestli v daném okamžiku zrovna vydávají nějaký zvuk, ale při vjetí hráče do čtverce s nimi se musí načíst jejich sms a wav.

Jinak ještě s těmi uzdami, nemusí se držet na uzdě zvukař, ale může se naopak držet na uzdě přímo uživatel tím, že si v menu MSTS jednoduše nastaví kvalitu zvuků. Při nejnižší kvalitě bude mašině hrát třeba jen motor a houkačky. A na FPS je to hodně znát. Ale přestal jsem to používat, protože polovina lidí si pak stěžuje, že to nebo ono mám špatně... Takže pokud mají úplné ticho, vím, kde udělali chybu. Nehledě na práci s tím.

Pánové zdravím.
Já mám v aktivitě Gerlach, ve 2. díle pro 321 Olomouc - Košice traffiku opravdu hodně a MSTS fakt dostává na pr..l, dnes jsem s obavami zkoušel úsek Poprad - Kysak a všechny zvuky jedou a nevypadl mi ani jeden. Úprava soundcfg. dat, dle Zbyňka:
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 800, 300, 52428800 )
Jeden krát se mi stalo, že mi MSTS vyhdil chybu před OV Vítkovicemi, že selhalo našítání sms souboru, ale to je záležitost staničních hlášení v trati 321. Takže po úpravě soundcfg. dat i s těmí dalšími parametry né jen zvednutí na 800, vše šlape bez sebemenších potíží.;)
S pozdravem Dan.

Dan J.
Na stránky jsem dal soubor právě s těmito hodnotami, pro jistotu stejnými i pro ostatní ScalabilityGroup, kdyby to přece jen někdo používal.

Jacek napsal:
Dan J.
Na stránky jsem dal soubor právě s těmito hodnotami, pro jistotu stejnými i pro ostatní ScalabilityGroup, kdyby to přece jen někdo používal.
Zkousel jsem dat x,800,400,104857600 u vsech, zlepseni bylo znat, ale trebas svinov ci ostrava padaly stejne, tak nevim.

Je prosím vás někde k dispozici vyladěný eng pro 750? Přijde mi, že tam skáče až příliš moc proudu a brejlák na chvíli dost zrychlí a hned to spadne.. v reálu se dá rozjet třeba na 3.,4. stupeň ale tady se ihned dostanu do červeného pole. Nebo to je tak správně?

David Kodet napsal:
Je prosím vás někde k dispozici vyladěný eng pro 750? Přijde mi, že tam skáče až příliš moc proudu a brejlák na chvíli dost zrychlí a hned to spadne.. v reálu se dá rozjet třeba na 3.,4. stupeň ale tady se ihned dostanu do červeného pole. Nebo to je tak správně?
Když bude solo mašina a dáš tam z místa 4. stupeň tak ti proudy vyběhnou taky do červenýho pole ale hned zase spadnou (pokud nekloužeš). Jinak se třema Béčkama můžeš postupně nasázet tak 3. stupeň a proud ti za chvíli taky spadne, pokud nejseš třeba ve stoupání.

Zdravím ve spolek.

Dnes jedu aktivitu Os 7303 s retro nulkovým bejlovcem 750.300 a při zapnuté diagnostice o brzdění vlaku sem zjistil, že mi mašina při použití průběžné brzdy na chvilku napustí vzduch do brzdových válců, ale vzápětí ho vypustí jako by se samočinně spustilo odbrždění lokomotivy. Je toto nějaký nový jev na těchto mašinách, či je špatně nastaven eng?

Děkuji za poznatky.

To se udělat muselo. Protože nepoužíváte OL2ku a Billa už nebavilo věčně platit nový kola...

Na leštenkách mašina nebrzdí BS2, aby sa nezašpinila skriňa špalkovým prachom.. Spomalenie zabezpečia vozne:-) V Zvolene majú vypnutú brzdu, v N. Zámkoch na 240 používajú EDB.

Potom tresknú s mašinou do súpravy, alebo 10m pred návestidlom zistia, že neni ako brzdiť. Dolámať ruky zato. Sorry za OT.

Back
Nahoře