Open Rails - galerie obrázků a videí

ale poradím ti, na FB si najdi skupinu "Parní lokomotivy" a budeš koukat, jakou hovadinu jsi vyplodil.
Ale vždyť píši, že se mi to jen nelíbí, protože na Moravě to tak nejezdilo. Já nepotřebuji žádná školení, protože tohle je už jen minulost a vzpomínka na doby, jak se nám "žilo" za socíku.

Člověk tady nadhodí jen takovou blbost a jak se kolem toho hned strhne bouřlivá diskuse. :)

Ale tu diskusi jsi rozjel ty... :-) A jak jsi na to přišel, že se na Moravě tak nejezdilo? Morava nejsou jen Hustopeče a okolí. A promiň, přečti jsi, co jsi mi napsal jako první příspěvek pod obrázek k aktivitě? Nebuď alibista a napiš chlapsky, že jsi se sekl. :-) (nemyšleno zle, jen popíchnutí) Nepsal jsi, že se ti něco nelíbí, tvoje reakce byla, že se tak nikdy nejezdilo. Ale už to nechme. Každý ať si dělá aktivity, jak uzná zavhodné. :-)

Ale tu diskusi jsi rozjel ty...
Ano, já. Ale pak mi pověz, jak aktivitu s tendrem vpřed jezdíš? To si jako otočíš židli zády k monitoru a klávesnici, vytočíš hlavu dozadu, abys viděl na štreku a tak jedeš například 3 hodiny? :) Určitě si fíra nepřesedne a netahá za střevo z tendru. Ale Němci asi takto jezdili. Páry z Rakouska, které jsem vídával v Břeclavi (jezdil jsem tam na průmku), ty měli v tendru budku vlakvedoucího. Ale asi neměla účel pro jízdy tendrem vpřed, ale spíš cimra pro vlakovou četu nákladních vlaků. Tenkrát byli brzdaři a nádražákovi v brzdařské budce nákladního vagonu se říkalo návěstník? Už si to nepamatuji. Náběžník byl porouchaný polepený vagon bez brzdy, (také jen na konci vlaku) A námezník, to víme všichni, co to je. :)
tvoje reakce byla, že se tak nikdy nejezdilo.
Ale ty máš aktivity na osobních vlacích a na 100% by to nikdy nejelo tendrem dopředu. To je proti přírodě a bije to do očí. Ale dnes jsou fandovské šotouš jízdy a na nich je asi možné vše.
"A já s ním nemluvím!!! Protože mi tuhle poslal lokomotivu uhlím napřed a to se nedělá" !!!
Však na tohle poukazuji. :) Na ten film si pamatuji, Vlasta byl opravdový komik.
Nebuď alibista a napiš chlapsky, že jsi se sekl.
Tak mi ukaž fotku parního osobního vlaku, který jede tendrem dopředu.
Speciálně pro tebe jsem vyrobil video. Moje klipy na ruskou 8mm kameru.
Z Brna jezdil pravidelně manipulační vlak se čtyřkolákem, tak jsem jezdil ke Střelicím jej filmovat. Ale jednou měl na přípřeži štokra, ale obráceně tendrem dopředu. A důvod byl ten, že v Moravských Bránicích jej potřebovali jej mít tak natočeného. Viz úplně poslední klip, kdy ten štokr nejel na přípřeži, ale do Bránic strojově. Jak jsem jej tam zachytil. Asi pak jel do Oslavan pro nějaký vlak. Filmy jsou tedy moje, jen hudbu zase vytvořila AI, abych opět neměl problém s autorskými právy.

Zbyňku já mám aktivity historických vlaků a koukni na videa z Výtopny Dolní Lipka, jak jede 555.0 po okolí Hradce, ÚNO, Třebová, Hanušovice. Fotky ti klidně dohledám, ale můžeš i ty sám na FB, ve skupině, co jsem ti napsal.

A Tygyho jsi pochopil přesně obráceně a já mu to včera říkal, když mi říkal, že ti to napíše. Ale ty si prostě jedeš svoje. Tom ti to napsal jasně a zřetelně.

Uhlím vpřed se jezdilo běžně, tečka.

Původně jsem chtěl aktivitu smazat, neboť ji mám na HOD rozdělanou už dlouho, ale nakonec jsem si říkal, že by to byla škoda a tím, že nebylo ohláškováno a máme mluveného posunovače, tak ji dokončím. A abych nedráždil Zbyňka párou uhlímm vpřed, tak jedem diesel... :)

JEx_001.jpgJEx_002.jpgJEx_003.jpgJEx_004.jpgJEx_005.jpgJEx_006.jpgJEx_007.jpg

"Ukončení parního provozu 1975, na Moravě se už nejezdilo..."
Co tedy osobáky Třebovice - Chornice - Skalice / Prostějov? Na střídačku s Hurvínkem jezdil pravděpodobně Bejček. To nebyl parňas a nebylo to na Moravě? Šlo o 2. polovinu 70. let, v soupravě rybáci 1975...
Nechci Skalické podceňovat, ale točnu na stanici určitě neměli. V Chornici už vůbec ne a o Prostějovu mám také pochybnosti...
Bejček uhlím napřed tam byl k zahlédnutí.

Tak zkusme využít AI i něčemu jinému, než je obava z porušování autorských práv ;) :

"Pravidelný parní provoz na Moravě (v rámci tehdejších Československých státních drah – ČSD) byl ukončen na přelomu let 1980 a 1981. [1]
  • Oficiální rozloučení: Celostátní oficiální konec parní trakce v Československu proběhl v srpnu a září 1980 při velkých oslavách a výstavě v Liberci. [1]
  • Zbytkový provoz na Moravě: Lokomotivy poháněné párou však v běžném provozu dožívaly ještě několik měsíců poté. Právě moravská depa (především Brno a Přerov) patřila společně s českými Velenicemi k úplně posledním místům, kde parní lokomotivy (nejčastěji právě řada 556.0 „Štokr“) tahaly pravidelné nákladní vlaky ještě na počátku roku 1981. [1, 2]
Výjimkou byl průmyslový provoz – například na úzkorozchodné Mladějovské průmyslové dráze na Moravě sloužily parní lokomotivy v ostrém komerčním provozu k tahání lupku a uhlí až do roku 1991. [1, 2]"

Tečka. :cool:

Však jsem psal, že malé tendrovky se neotáčely. Ale netuším, jak to fírové zvládali, protože na páře se asi neotočily na řízení od tendru jako například u každé kapotové motorové lokomotivy. Tendrem vpřed to museli odcouvat a navigoval topič. Netuším, už se nezeptáme.

Jezdil i pomocník takže 3 členná četa. A ano, malé tendrovky se neotáčely vůbec, bylo t zbytečné, neboť ty omezení rychlosti neměly. Mašiny s tendrem se samozřejmě obracely pro dálkové rychlíky. Ale proč by obraceli mašinu na trati, kde vyla maximálka 50 a tahala staré dřeváky? Zbytečné, ty jezdily uhlím dopředu úpravidelně.

Co tedy osobáky Třebovice - Chornice - Skalice / Prostějov? Na střídačku s Hurvínkem jezdil pravděpodobně Bejček. To nebyl parňas a nebylo to na Moravě? Šlo o 2. polovinu 70. let, v soupravě rybáci 1975...
Nechci Skalické podceňovat, ale točnu na stanici určitě neměli. V Chornici už vůbec ne a o Prostějovu mám také pochybnosti...
V Prostějově na Hlavním nádraží určitě ne, na místním nádraží bylo ale depo i točna . Zde se tedy určitě páry otáčely.Depo dnes již srovnáno se zemí ale díra po točne zůstala myslím dodnes. Depo přestalo složit svému účelu přibližně roce 2005...

Tady jednoduchá ukázka posunu AI behem ppobytu hráče ve stanici Hněvčeves, přesně, jak probíhá u jízd historických vlaku na trati z Jaroměře. Hráč předtím přijede na 2. kolej od budeovy, vykřižuje s Regínou od Jičína, přestaví na obsazenou kolej za ní a vykřižuje tak se soupravou s druhou regínou do Jičína, kdybych chtěl, mohu toho AI Hurvajze nenechat objíždět vůz pro návrat do Jaroměře, ale klidně mi mohl najet i s Blm na prdel mého vlaku, bez jakéhokoliv servisu a určitě by mi jízdní řád po najetí na zádel soupravy nenarušil, otázka cca 20 minut práce v MSTS editoru aktivit a kosmetické dotahování, kdy jsem si udělal výseč v Hněvčevsi a jen spouštěl ORCZ a pak v editoru dotahoval na centimetry v zastavování vlaku.

Tohle je obrázek z Chornic, nikoliv z Lurd.Chornice.jpg

V Prostějově byla na místním nádraží i s malým depem. Dneska už tam nic bohužel není.

Back
Nahoře