Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ale vždyť píši, že se mi to jen nelíbí, protože na Moravě to tak nejezdilo. Já nepotřebuji žádná školení, protože tohle je už jen minulost a vzpomínka na doby, jak se nám "žilo" za socíku.ale poradím ti, na FB si najdi skupinu "Parní lokomotivy" a budeš koukat, jakou hovadinu jsi vyplodil.
Ano, já. Ale pak mi pověz, jak aktivitu s tendrem vpřed jezdíš? To si jako otočíš židli zády k monitoru a klávesnici, vytočíš hlavu dozadu, abys viděl na štreku a tak jedeš například 3 hodiny?Ale tu diskusi jsi rozjel ty...
Ale ty máš aktivity na osobních vlacích a na 100% by to nikdy nejelo tendrem dopředu. To je proti přírodě a bije to do očí. Ale dnes jsou fandovské šotouš jízdy a na nich je asi možné vše.tvoje reakce byla, že se tak nikdy nejezdilo.
Však na tohle poukazuji."A já s ním nemluvím!!! Protože mi tuhle poslal lokomotivu uhlím napřed a to se nedělá" !!!
Tak mi ukaž fotku parního osobního vlaku, který jede tendrem dopředu.Nebuď alibista a napiš chlapsky, že jsi se sekl.
A navíc je ta Karkule i správně otočená.... tak jedem diesel...![]()
TVL, já to tam chtěl napsat a vyprd se na to, už jsem chtěl dát Zbyňkovi klid...A navíc je ta Karkule i správně otočená.![]()
Však jsem psal, že malé tendrovky se neotáčely. Ale netuším, jak to fírové zvládali, protože na páře se asi neotočily na řízení od tendru jako například u každé kapotové motorové lokomotivy. Tendrem vpřed to museli odcouvat a navigoval topič. Netuším, už se nezeptáme.Bejček uhlím napřed tam byl k zahlédnutí.
V Prostějově na Hlavním nádraží určitě ne, na místním nádraží bylo ale depo i točna . Zde se tedy určitě páry otáčely.Depo dnes již srovnáno se zemí ale díra po točne zůstala myslím dodnes. Depo přestalo složit svému účelu přibližně roce 2005..."Ukončení parního provozu 1975, na Moravě se už nejezdilo..."
Co tedy osobáky Třebovice - Chornice - Skalice / Prostějov? Na střídačku s Hurvínkem jezdil pravděpodobně Bejček. To nebyl parňas a nebylo to na Moravě? Šlo o 2. polovinu 70. let, v soupravě rybáci 1975...
Nechci Skalické podceňovat, ale točnu na stanici určitě neměli. V Chornici už vůbec ne a o Prostějovu mám také pochybnosti...
Bejček uhlím napřed tam byl k zahlédnutí.
Tohle je obrázek z Chornic, nikoliv z Lurd."Ukončení parního provozu 1975, na Moravě se už nejezdilo..."
Co tedy osobáky Třebovice - Chornice - Skalice / Prostějov? Na střídačku s Hurvínkem jezdil pravděpodobně Bejček. To nebyl parňas a nebylo to na Moravě? Šlo o 2. polovinu 70. let, v soupravě rybáci 1975...
Nechci Skalické podceňovat, ale točnu na stanici určitě neměli. V Chornici už vůbec ne a o Prostějovu mám také pochybnosti...

V Prostějově byla na místním nádraží i s malým depem. Dneska už tam nic bohužel není."Ukončení parního provozu 1975, na Moravě se už nejezdilo..."