Open Rails - galerie obrázků a videí

Jo jo, taky jsem to postřehl. Ale o tom už se mluvilo pár let zpátky a pak k tomu naštěstí stejně nedošlo. Tak skrytě doufám, že tu ještě na pár vlacích nějaký ten rok výdrží ;)
Doufá nás více, jsou to vskutku krásné stroje...

Zde na snímku jsem se alespoň v OR ocitl v roce 2016, konkrétně tedy na podzim, kdy se na odjezd ze Starého Města u UH s vlakem IC 560 Šohaj spojující Veselí n. M. a Prahu chystá stroj 350.014, sloužící tou dobou společně s dnes již vyřazenou 350.005 v tomto slušivém nátěru Kakadu.Open Rails 2023-08-19 01-57-53.jpg

jsou to vskutku krásné stroje...

Naprosto souhlasím. Jedinečné stroje od začátku svého provozu až po dnešek. Když mi bylo v roce 1975 deset jařin, tak jsem většinu času prázdnin u babičky strávil na nádru. Už tenkrát mi při rozjezdu Potkána běhal mráz po zádech. Ta síla byla cítit. V profi době jsem ho moc v lásce neměl, neboť jed za ním z Tišnova do Vlkova s těžkým nákladem na 3 mašiny ( přípřež / postrk 230 / 240 ) byl očistec. V drátech 21-22 kV. Když to šlo níže, tak HV práskl. Podpěťovka. Voltmetr jasně ukázal, že už je na kopci a sjel z výkonu. Potkyš byl prostě žrout. Nic na tom nemění fakt, že ES 499.0 byla v době svého vzniku nejlepší rychlíková lokomotiva v Evropě.

Já aspoň skinuju tak aby to sedělo a stroj si fotím tak aby se to dalo použít i na další atd.. :D ale jo neberu ti to

ono to není jen tohle ale nevadí.. :D tam těch věcí co jde vidět je víc, ono nejde o to naskinovat rychle skin na kterým jsou nedostatky

Někdy se v myšlenkách vracím do doby ČSD a po drobných úpravách na monitoru si onu poklidnou dobu v simulátoru nastavím. Vrazím tam černobílou, špetku filmové zrnitosti a ať se kola točí. Začátkem roku 2021 jsem si přečetl pěknou reportáž o provozu ES 499.0 a před pár dny si ji přelouskal znovu. Odkaz. Retro fotografie, která se mi velmi líbí, byla předlohou k tvorbě vlastních snímků z doby minulé.

Foto z reportáže.jpg

OR_retro_350_1.jpg

OR_retro_350_2.jpg

Back
Nahoře