Open Rails - galerie obrázků a videí

Poslední várka obrázků, uffffff, aktivita prakticky hotová...
Praha hlavní:
SC_506_081.jpg
SC_506_082.jpg
SC_506_083.jpg
SC_506_084.jpg
SC_506_085.jpg
Pendolíno směr Nuselské údolí.
SC_506_086.jpg
Pod nuslákem s pocitem skoku na záda...
SC_506_087.jpg
Výhybna Vyšehrad:
SC_506_088.jpg
Praha Smíchov:
SC_506_089.jpg
Praha Smíchov:
SC_506_090.jpg

Môj dnešný rýchlik 610 Novofruct a spoločníčka 362.016 :)
Ružínsky viadukt
Open Rails 2016-12-28 02-30-21.jpg

ŽST Poprad-Tatry a vyčkávanie na odjazd, dorazili sme s asi minútovým náskokom.
Open Rails 2016-12-28 03-23-08.jpg

Západ slnka po "otočení" sa na Štrbe.
RunActivityLAA 2016-12-28 15-43-14-795.jpg

Prejazd ŽST Východná.
Open Rails 2016-12-28 03-51-27.jpg

ŽST Liptovský Mikuláš, tu sme dorazili myslím minútku pozadu.
RunActivityLAA 2016-12-28 16-10-07-151.jpg

Kraľovany.
Open Rails 2016-12-28 04-43-00.jpg

Ak by bol záujem o videjko z jazdy, mám ju nahratú celú, tak ho sem môžem dať.

Bol to môj prvý 600kový rýchlik odkedy som spojazndil verzie od aktualizacie 20 na najnovšiu 27, celkom ma zarazili chybajuce žlte trojuholničky upozorňujuce na zníženie rýchlosti (neviem ako sa im nadáva :) ), a ďalšia vec sú tie návestidlá. Že mi to pred každou väčšou stanicou da 40tku mi pri rychliku až tak nevadi, ale robiť ICčko, tak to už tak férovo neberiem. Nedá sa to nejako vyriešiť ? Je to len obyčajna voľna jazda.... Časy sú pomerne v pohode stíhateľné, niekde je to natiahnuté, inde zase ide o každú sekundu.

Sam sis odpověděl. Volná jízda se jede jen na to, abych se někam podíval. Udělej si aktivitku a je po problému.

Prepáč, ale to nie je riešenie, ale obchádzanie problému. To je proste ako by si si kúpil kávovar, ktorý má milión funkcii, len tú základnú používať nemôžeš. Tiež by si nebol nadšený. Aktivity sú pri mne celkom problém, lebo niesom majiteľom TBP, a tráviť hodiny nad niečim len preto, aby som si raz za mesiac prešiel trať, je trochu kontraproduktívne.

Kto by sa so mnou chcel povoziť na mojom dnešnom vlaku... :)

Pánové, jako tester tratí znova opakuji, volná jízda je úplně k ničemu, tedy pokud, tak jen, že si chci prohlédnout trať. Vůbec nevytahujte chyby a argumenty, volné jízda, potom se stane to, že se v tom začne někdo kopat a nefungují aktivity jak mají, provoz na trati je reál a na tom se má zakládat simulátor. Pokud někdo nevytestuje návěstidla s posuny a tak podobně, tak pak je to o ničem. Kdysi, když jsem Jiříkovi prověřoval Dvoukolejku, měl jsem aktivitu s manipolákem na 24 hodin i s reálným provozem osobních vlaků na trati, pak Zbyňkovi Bohumín, kde se návěstidla ve volné jízdě chovaly úplně jinak. Pak jsem mohl hlásit chyby. Volná jízda v MSTS, či OR je podobná, jako by jste si spustili COD multiplaer bez prosíťování PC a divili se že chodíte po mapě sami a nemáte koho zastřelit. :-)

Nebavíš se se začátníkem. Volná jízdy v OR není volná jízda v MSTS. Opravdu se návěstidla chovaj jinak a nestandartně a tvrdit, že díky TBP nemůžeš udělat jednoduchou aktivitu je ta největší blbost. Na to mě opravdu stačí mít v trainsetu jen soupravu se kterou chci jet.

Myslim, že čislo prispevkov pod nickom dokonale vypovedá o tom, aby som vedel s kým sa bavím... Dementa zo mňa robiť nemusíš, ešte predsa viem, že čo som napísal, a nikde tam nevidím, aby som napísal, že aktivity si urobiť nemôžem. Len sa snažím vypátrať, či sa to nedá spraviť nejako aj bez zbytočného komplikovania si života. Azda to len príde človeku tak trochu zbytočne, aby si urobil aktivitu na voľnu jazdu, keď predsa tu voľnu jazdu môže jazdiť ajtak. Proste zbytočna robota navyše a obchadzanie problemu, miesto riešenia. Len stále som nenašiel odpoveď nato, prečo to v 321 blbne a inde to aj vo voľnej jazde funguje ? A pri staršich aktualizaciach to fungovalo aj v 321. Nie každý si zakladá na tom, aby okolo neho jazdili vlačiky a spomaľovali mu hru. Bohato mi stačí sa previezť na svoje časy.

Myslim, že to môžeme nechať tak, pokiaľ na to neexistuje normalne riešenie, tak neostáva nič iné, ako buď tú aktivitu spraviť, alebo tú falošnú 40tku jednoducho ignorovať a riadiť sa monitorom trate.

A máš tam moji úpravu návěstidel. Lze to obejít, ale nikdo z nás nepřišel nato jak udělat aktivitu v OR. Za další, musíš tak dlouho mačkat TAB, dokud tam nemáš barvu jakou chceš. Prostě volná jízda v OR je o ničem.

Napriklad, ten Tab mi na 321 vôbec nepomohol napriek tomu, že som to skúšal už mnoho krát..., pomerne slušne funguje na maďarskom Alfolde, hlavne v aktivitach, kde z neznameho dôvodu svieti stoj a široko ďaleko nie je vlak. Ale napr. aj na Olomouci som s tym takto jazdil. Tvoju úpravu stiahnutú nemám, azda ju niekde na webe nájdem.

Postavení návěstidla v OR není totiž ve volné jízdě závislé na přehození jedné výhybky za návěstidlem. Zaprvé je potřeba si uvědomit, že se přehazuje první v cestě po stisnutí G a to i v případě, že jedeš po hrotu. A pokud chceš, aby Ti fungovalo návěstidlo jak má, musíš si dát klávesou 8 volný pohyb, najet na výhybky, zmáčknout klávesu Alt a šipkou myší si ty výhybky přeházet, abys měl postavenou vlakovou cestu. Pak Ti to návěstidlo bude svítit přesně tak, jak má. Pokud to funguje v aktivitě, bude fungovat i ve volné jízdě. Ale oproti MSTS se Ti nic samo nikde nepřehodí ve směru jízdy vlaku. Tab můžeš mačkat do alelujá. Ty návěstidla jsou nalinkovaná a OR se toho přesně drží. A taky počítej s tím, jak psal Alcapone, že výhybky v OR se chovají ve lakové cestě jako vložená návěstidla.

Ďakujem za objasnenie. Napriklad ale vo videu, čo som vyššie dal, vidno okolo času 13:40 ako prechádzam jednym takymto nezmyselnym spomalenim. Neviem ako to funguje v reale, no vo videu pekne vidno, ako Mirel obmedzenie zrušil v momente, keď okolo návestidla prešiel posledný vozeň, teda celý vlak ešte cez výhybky neprešiel. (v reale by som očakaval zrušenie obmedzenia buď od ďalšieho navestidla, resp. od jeho prejdenia vlakom, alebo od prejdenia výhybiek, opäť, predpisy nepoznám...) Je mi to o to čudnejšie, že to spraví aj v prípade, že nikam neodbočujem a nejdem ani po zbiehavej výhybke. To o Alt-e som ani nevedel, diky. :)

Jako někdo chce mít TBP jako základ, tak u mě beru jako základ jezdit s úpravou mašin vagonů a návěstidel pro OR a hádej kde je asi najdeš.
A zase se tu plevelí, místo toho, aby se psalo do příslušného vlákna.

DJ Trat 321 Open Rails SC 506 Pendolino part 3 - Ceska Trebova - Brandýs nad Orlicí

DJ Trat 321 Open Rails SC 506 Pendolino part 4 - Chocen - Pardubice - Praha

DJ Trat 321 Open Rails SC 506 Pendolino part 5 - Praha hl.n. - Zbiroh

m61, díky za propagaci mé aktivity a pěkné video. Zde je pár obrázků z další chystané aktivity, na trati 310. Os 3637 a Os13021:
Os 3637 Olomouc - Uničov - Šumperk:
Os3637_001.jpg
Os3637_002.jpg
Os3637_003.jpg
Os3637_004.jpg
Os3637_005.jpg
Os3637_006.jpg
Os3637_007.jpg
Os3637_008.jpg
Os3637_009.jpg
Os3637_010.jpg

Back