Přehrávám si postupně v CZSK staré OR aktivity a ve většině případů pozoruji, že v CZSK (byť s novým nadupaným compem) nestíhám jízdní doby misí, tvořených v ORMG (např. Danova i moje RJ 1003, Act 442 apod.). Tím nechci tvrdit, že CZSK je špatně naladěna! nebo OR bylo blbě, ladění HV je špatně. Ani jedno z toho. Někde tam je rozdíl, ale z podstaty věci, kterou popisuji níže, neřeším jako chybu, naopak přizpůsobuji se aktuální verzi OR, jejíž parametry jsou dány a když si vytvořím reálnou stopu hráče, konečný uživatel (hráč) nedostatky v mapách ani nefetne. Může tak potom zbýt třeba i na jízdu na 7.st.
Podle mne tedy potřeba zohlednit verze OR a hlavně je blbost, kopírovat ve hře reál JŘ. Někde to na mapě s reálem sedí, jinde moc nee. Porovnával jsem jednou trať 321 s reál videem z lok. a rozdíly kilometráže na některých úsecích i 25%, nemluvě o sklonových poměrech. U osobky ještě ok, ale u nákladů odlišné sklony už poznáš. Už jen pro zachování dobrého pocitu ze hry / mapy jsem porovnávání rychle zanechal a tvořím si hrací stopu hráče - hrací JŘ, zatímco reál JŘ mám jen k ruce pro okolní provoz. Podobně přemýšlím u rozdílů ORMG a CZSK. Prostě tam někde je rozdíl, tak to přijmu a logicky pořeším ku prospěchu aktuální hrací verze a k radosti ze hry v ní.
Nic proti nepřesnostem některých dříve tvořených úseků některých tratí. Naopak vděk za to, co je.
Mmch., co je na té osobce na háku, že nestíháš na osmý? Ty tři Bixy? Tož to je darda. Problém bude v kilometráži nebo v rozdílech verzí OR. Tipuju to druhé se špetkou toho prvního.