Open Rails - galerie obrázků a videí

;)... jen jsem reagoval na otázku - proč by konstruktéři to tam dávali. Jinak když už jsme u SJŘ, tak ty s tím 7.st při tvorbě jízdních dob počítaly. ...
Není to poprvé, co jsme se dozvěděli že se jezdí na plný kotel protože "vod toho tam ten poslední stupeň je". Naposledy to bylo v diskuzi o vyladění M262.0. :)

Pokud by ta bangle byla vyladěná dle reálu, tak s tím taky ne, protože by jí minimálně uvařil! ;)
Já ti rozumím, je to jako s M262, ale potom jsou dvě možnosti:
1. Buď je poddimenzovaný celý ORCZ a vše jede pomaleji.
2. Jsou poddimenzované vozy, nebo samotný rozjezd u vozů v ORCZ.

Mašina se kteroj jedu je 742 z balíku pro ORCZ.

Dane, byl to jen nezávaznej postřeh z (hyper)reálnýho provozu napsanej malým písmem. Drtivá většina fírů osmej nedává, protože to s nemalou pravděpodobností vede v lepším případě k prasklý vstřikovací trubce, v horším případě k neschopnosti. Ber to jen jako informaci, můžeš s tím nějak naložit, nemusíš. Tady už aby se člověk bál něco napsat.

To není, proti tobě, ale proti tomu, že je divné, že to musím v OR kotlit na plný výkon a stejně mám co dělat, abych stíhal jízdní řád a i tak, mám místy minutu až dvě. Kdyby tomu tak nebylo, tak to tak natvrdo rozjíždět nebudu. Pak, když už valím s 742 70kou, tak jsem ten poslední stupeñ musel použít, Zátor - Bruntál, jinak bych měl opět sekáč jako prase. :-)

Dane, byl to jen nezávaznej postřeh z (hyper)reálnýho provozu napsanej malým písmem. Drtivá většina fírů osmej nedává, protože to s nemalou pravděpodobností vede v lepším případě k prasklý vstřikovací trubce, v horším případě k neschopnosti. Ber to jen jako informaci, můžeš s tím nějak naložit, nemusíš. Tady už aby se člověk bál něco napsat.
Je to vše o údržbě… originální ČKD příručka k 740/2 hovoří o tom, že jízda na 8st. by neměla mít dlouhého trvání a měla by se používat s rozvahou. Já tam ten osmej klidně na chvíli dám, když potřebuju zabrat, a nestala se mi žádná neschopnost. Na osmej spíše trpěly 750/3.

Přehrávám si postupně v CZSK staré OR aktivity a ve většině případů pozoruji, že v CZSK (byť s novým nadupaným compem) nestíhám jízdní doby misí, tvořených v ORMG (např. Danova i moje RJ 1003, Act 442 apod.). Tím nechci tvrdit, že CZSK je špatně naladěna! nebo OR bylo blbě, ladění HV je špatně. Ani jedno z toho. Někde tam je rozdíl, ale z podstaty věci, kterou popisuji níže, neřeším jako chybu, naopak přizpůsobuji se aktuální verzi OR, jejíž parametry jsou dány a když si vytvořím reálnou stopu hráče, konečný uživatel (hráč) nedostatky v mapách ani nefetne. Může tak potom zbýt třeba i na jízdu na 7.st.
Podle mne tedy potřeba zohlednit verze OR a hlavně je blbost, kopírovat ve hře reál JŘ. Někde to na mapě s reálem sedí, jinde moc nee. Porovnával jsem jednou trať 321 s reál videem z lok. a rozdíly kilometráže na některých úsecích i 25%, nemluvě o sklonových poměrech. U osobky ještě ok, ale u nákladů odlišné sklony už poznáš. Už jen pro zachování dobrého pocitu ze hry / mapy jsem porovnávání rychle zanechal a tvořím si hrací stopu hráče - hrací JŘ, zatímco reál JŘ mám jen k ruce pro okolní provoz. Podobně přemýšlím u rozdílů ORMG a CZSK. Prostě tam někde je rozdíl, tak to přijmu a logicky pořeším ku prospěchu aktuální hrací verze a k radosti ze hry v ní.
Nic proti nepřesnostem některých dříve tvořených úseků některých tratí. Naopak vděk za to, co je.
Mmch., co je na té osobce na háku, že nestíháš na osmý? Ty tři Bixy? Tož to je darda. Problém bude v kilometráži nebo v rozdílech verzí OR. Tipuju to druhé se špetkou toho prvního.

Tam je více spektů, ORCZ vnímá rozdíly dhese, atd. Celkem se to stíhat dá, třeba naopak jiné sjř, stíhám v pohodě, tohle s výkonem compu určitě nesouvisí, pokud máš zamklý FPS na 30.

A máš to na jaře nebo na podzim ? Protože bys musel řešit hraniční kontroly na hranici protektorátu a Německa (Pruska)

Dane, proč se zlobíš, já nekritizoval Tvou aktivitu, jen jsem reagoval na otázku - proč by konstruktéři to tam dávali. Jinak když už jsme u SJŘ, tak ty s tím 7.st při tvorbě jízdních dob počítaly. Třeba takové 751 8.st zvládaly.
bob57_cz reaguje:
Ono to bylo jak kde depo od depa a výkon od výkonu.
Když jsem jezdil prázdninovou brigádu 1976 v Ostravě, tak na dělnické Kunčice a Frenštáty se u Hondy T478.3 (753) používal 8.st naprosto normálně a bez něj se opravdu jízdní doby nestíhaly.
Na obratu ve Frenštátu se pak kontroloval motor, dotáhla čidla/sondy na výfukách, dolil olej a mohlo se jít do města na procházku. To byla Ostrava a její údržba v pohodě.
Ovšem o jízdní školní praxi na rychlíkách Břeclav - Přerov s přerovskou trojkou tam ten osmý nedal Přerovák ani náhodou a šudlal to celou cestu max. na 6.st. Na té rovinaté trati s maximální stovkou to stačilo.
A na trati Brno - Č.Třebová se bez 8.st. taky nedaly udržet jízdní doby ani na rychlíku natož s osobákem.

bob57_cz reaguje:
Ono to bylo jak kde depo od depa a výkon od výkonu.
Když jsem jezdil prázdninovou brigádu 1976 v Ostravě, tak na dělnické Kunčice a Frenštáty se u Hondy T478.3 (753) používal 8.st naprosto normálně a bez něj se opravdu jízdní doby nestíhaly.
Na obratu ve Frenštátu se pak kontroloval motor, dotáhla čidla/sondy na výfukách, dolil olej a mohlo se jít do města na procházku. To byla Ostrava a její údržba v pohodě.
Ovšem o jízdní školní praxi na rychlíkách Břeclav - Přerov s přerovskou trojkou tam ten osmý nedal Přerovák ani náhodou a šudlal to celou cestu max. na 6.st. Na té rovinaté trati s maximální stovkou to stačilo.
A na trati Brno - Č.Třebová se bez 8.st. taky nedaly udržet jízdní doby ani na rychlíku natož s osobákem.
Boba57 zdravím. Některá depa výkon lokomotiv i snižovala. Ale mě ve Tvé odpovědi zaujal rok brigády 1976 - tedy 2 roky před kritickým stavem. Nemohlo to být i tím, že stroje byly relativně krátce po výrobě a ČSD se teprve s nimi seznamovaly a teprve postupem času se zjistilo, že ten 8.st výrazně zhoršuje spolehlivost a došlo i k úpravám jízdních dob. Třeba u strojů 850 - 853, mám takový dojem, se u nich nejvyšší 7.st během jejich života úplně zablokoval.
Vím, že název tohoto vlákna je jiný, tak už ho raději nebudu dál špinit.

Back
Nahoře