Open Rails - galerie obrázků a videí

Které nastavení ReShade se vám nejvíc líbí? To vlevo ala RW nebo to vpravo současné nastavení v OpenRails CZ/SK?
Bez názvu.jpg

Já osobně jsem si snížil jas okolního denního světla na minimum a zvykl si na to, co je tam teď. Ty ReShade ala RW mi přijdou až příliš syté - třeba ten štěrk už připomíná spíše čerstvě zorané pole... ;)

Ono také hodně záleží na tom, jestli je letní, slunný den. V RW mám pocit, že to vypadá pořád stejně. Myslím okolní světlo.

Ani jedno. To ľavé je presýtené a to pravé prepálené.
Uvědom si, že je letní slunný den. Už jednou jsem se ptal, jestli by byl někdo ochoten nadefinovat "profesionálně" ReShade tak, aby kvalita obrazu popisovala všechny možné situace počasí.

Je vás tu celkem dost, aby jste přispěli svým umem a udělali simulátor lepší.

ve fotoshopu lépe zesvětlit stíny, tedy RW snímek, než ztmavovat přepaly v tom ORCZSK. V těch CZSK otiscích už mnohdy není původní obrazová informace, nemluvě o nějakém zašpinění skříně a dalších detailech. Jak a kde se to ale dělá v OR, netuším. Rád se však dozvím a pohraju si s tím. Poznámce všechny možné situace počasí rozumím. A taky, co monitor, tak to těžký rozdíl.

Trochu se zapojím, snad to nebude moc OT, ale s pokročilým počasím v ORCZ/SK se mi zdá, že v létě kolem 20-21 hodiny je světlo a jas slunce jako bývá ještě někdy kolem 17. hodiny. Respektive by z mého pohledu stačilo šoupnout počátek končícího denního-slunečního svitu cca o hodinu dříve, podle pozorování. Nevím, jak to vidí ostatní...?

Nekritizujem len som zhodnotil a odpovedal na položenú otázku. Tlmočil som len svoj názor a vkus. Pekný večer.
Je mi to jasné. Já vím, že to není ideální a proto mě to pořád trápí. Je tohle vůbec řešitelné? Možná nějaký grafik by to mohl seřídit.

Tady jde o to, že každému se líbí něco jiného. Spíš by byl fajn nějaký manuál, jak ty reshade nastavit a co která záložka dělá. Jinak obecně se mi líbí spíš ta světlejší verze. Konec konců ty screeny od tebe z OR jsou parádní.

Zo starého nové neurobíš.
S tímhle se jen tak nesmířím. Ono obecně jsem si všiml, že OR CZ/SK vypadá v pohybu na videu lépe než na statických obrázcích. RW to má zase spíš naopak. Pěkné fotky, ale v pohybu je to dost zvláštní (doskakující modely, hrubé lody a klepající se textury). Ale to je můj subjektivní dojem.

Ono též záleží na nastavení GK a monitoru. Vyřešil jsem to tak, že jsem v parametrech OR-CzSk nastavil "Jas okolního světla" na 90% a jemněji poladil na ovladači GK. Dosáhl jsem požadovaného stavu (pro mě), že při jasném počasí není bílá barva (a světlé barvy obecně) na strojích a objektech příliš přeřvaná a zároveň při počasí s horšími světelnými podmínkami se netvoří temné kouty, barvy nejsou příliš tmavé a nesplývají.
Samozřejmě je nutno brát v úvahu, že nikdo nemáme naprosto totožná PC a monitory, upřednostňujeme jiné obecné nastavení jasu a kontrastu, takže asi neexistuje univerzální řešení. Pouze určité doporučení, tzv. oslí můstek, z něhož lze vycházet - třeba s ohledem na podobnost sestavy / typu NTB.
Všichni známe tento jev z internetových obchodů, kdy je potřeba objednat zboží s ohledem na barvu. Jinak to vidíte na monitoru od PC, jinak na NTB a na mobilech a konečný výsledek bývá zpravidla nakonec úplně jinde. Setkal jsem se s tím např. u čalounění, tapet, oblečení...

Jen jsi nepochopil pointu příspěvku. Ale je to vaše, tak ustupuji s tím, že budeme si ladit zataženo, aby nebylo přepáleno.

Ahoj. Já jsem řešil daný dotaz na konkrétní náhledový obrázek, nikoliv samotný RW. Ten posuzovat nemohu. Nehraji jej.

Back
Nahoře