Open Rails - galerie obrázků a videí

Tak tohle nemá chybu, nemám a musel bych všechny vozy skinovat. Tohle je mazec.
18-12.jpgpřidávám se k tomu Protektorátu později, ale byl bych opatrný s tím V na lokomotivách:

Na fotografiích z doby Protektorátu (i filmech, které o té době dnes vyprávějí) je často k vidění lokomotiva s vápnem malovaným písmenem V na dveřích dýmnice a někdy i jiných místech stroje. Ale pozor! To "V" bylo na lokomotivách jen krátce – od července 1941 (nařízení ze dne 17. 7. 1941) maximálně do ledna 1942 (výnos ze dne 20. 1. 1942) On si to totiž český lid vykládal třeba jako „Volové Věří Ve Vítězství Vůdce“, což nebylo zcela jistě účelem kampaně.
A značení osobních vozů také zdaleka nebylo katalogové, jako na firemních fotografiích - viz jeden příklad (značeny jsou tak oba viditelné vozy)

Píše sa počasím letný, avšak stále jarný deň a už ako klasický sa na osobáky do Vsetína pozrela EMJ 460.079/080. Na screene sa rozbieha na traťovú rýchlosť po odchode zo stanice Olomouc Hl.N.

Keď už sme sa s tým šrotom lúčili... Stav jednotky odpovedá posledným týždňom pravidelnej prevádzky u ČD. Avšak, urobím si aj verziu zo soboty
A @Luke19 ďakujem za poskytnutie fotiek na tento stav
Open Rails 2024-04-24 08-06-11.jpg

Ano. Ten text dobře znám. To V bylo přesně, jak je napsáno výš. Ale v aktivitách to navozuje tu filmovou atmosféru. Je to prakticky i v každém válečném filmu.

K tomu V patří ještě bíle lemované nárazníky.
Zdravím a dovolím si nesouhlasit - bílé okraje nárazníků, čelníků, hran parních válců a dokonce i hrany stupátek osobních vozů najdete i na německých vozidlech (a těch se naše pr...elovlezecké V netýkalo). Byla to součást orientačního označení pro posun při zatemnění.

Zdravím a dovolím si nesouhlasit - bílé okraje nárazníků, čelníků, hran parních válců a dokonce i hrany stupátek osobních vozů najdete i na německých vozidlech (a těch se naše pr...elovlezecké V netýkalo). Byla to součást orientačního označení pro posun při zatemnění.
S důvodem bílých okrajů souhlasím, ale reagoval jsem na screen na předchozí stránce.
Takže jinak - existuje nějaká fotografie, kde je na lokomotivě bílé V a tyto doplňky tam nejsou??? ;)

Rozhodně se však neztotožňuji s názorem, že to V bylo (vzhledem k tomu, že jsme byli de facto součástí říše) "prdelovlezecké".
Na rozdíl od pozdějších rudých hvězd. :cool:

S důvodem bílých okrajů souhlasím, ale reagoval jsem na screen na předchozí stránce.
Takže jinak - existuje nějaká fotografie, kde je na lokomotivě bílé V a tyto doplňky tam nejsou??? ;)

Rozhodně se však neztotožňuji s názorem, že to V bylo (vzhledem k tomu, že jsme byli de facto součástí říše) "prdelovlezecké".
Na rozdíl od pozdějších rudých hvězd. :cool:
Tak teď Vaší původní otázce rozumím - ano, na mašině na tom screenu minimálně bílé lemy nárazníků být mají. Stran V kontra hvězda - víte, v 69 letech jsem se naučil brát historii tak, jak byla, bez fandění jedné, nebo druhé straně :-). Oba symboly byly nařízením politickým za účelem dokázat někomu, jak moc jsme rádi, že nám vládne (ať Adolf, nebo Josip...) :-)

mn019.jpgmn020.jpgmn021.jpgmn022.jpg
Dále už je zbytečné dávat obrázky, bo 5 černochů v tunelu nikoho neosloví. :-) Každý má svoje nastavení GK a v ORCZ temnotu v noci.

Ahoj.
Tak a manipulák se posunuje mění z podzimního na letní. Tma tedy padne až ve zvratové stanici Rudoltice a zpět už se pojede za tmy.
Posun v Rudolticích:
mn023.jpgmn024.jpgmn025.jpgmn026.jpgmn027.jpgmn028.jpgmn029.jpgmn030.jpgmn031.jpg

A jedu finální test manipuláku z roku 1935, který je snad hotový:
15:00 začátek v depu Kamenice:
mn001.jpg

Od tama si odskočíte a přeberete úlohů dělníků v našich lesích v Zapadlé a naložíte vozy, které si potáhnete koněm, lesáci jich meli v těch letech přehršel. Takže k potáhnutí vozů o pár metrů a jejich naložení by byl animání posun jasná volba.
mn002.jpg

Po naložení zpět do depa v Kamenici a tam sestavíte vlak do Zapadlé:
mn003.jpgmn004.jpg

V Zapadlé už koníčka nepotkáte, vyměníte vozy a sestavíte vlak do Kamenice:
mn005.jpg
V Kamencic k vozům došibujete další:
mn006.jpg

Pak si opět odskočíte a naložíte jako dělník na pile v Tisovci dva vozy deskama pro vlak do Rudoltic:
mn007.jpg

A zpět na váš již sešibovaný vlak do Rudoltic, který je nachystaný k odjezdu. Další manipulace v Tislovci, kde jste naložili desky, pro tento vlak...
mn008.jpgmn009.jpgmn010.jpg

Manipulace v Tisovci, kde jste "koňmo" naložili desky na vozy:
mn011.jpg

Ještě pustit motoráček z Kamenice, dokončit posun...
mn012.jpg

...a už to pára tlačí do stanice Sedlec:
mn013.jpgmn014.jpgmn015.jpg

Zde malá manipulace...
mn016.jpg

...vyzvednout "zetko" u rampy...
mn017.jpg

...a hurá do cílové stanice Rudoltice západ:
mn018.jpg

Manipulák zastavil ve stanici Rudoltice západ:
mn019.jpg

Manipulák po přestavení do kolejí stanice Rudoltice:
mn020.jpg

Aktivita manipuláku dojeta do úspěšného konce, hned bych se chtěl pozeptat, jaké čísla by asi měl vlak v té době? Mn???.

Protože jsem nevěděl, kam směřuje trať, vymyslel jsem si název následující stanice na tzv. "konci světa" a aby nebyla nuda a trochu jsem to nadlehčil, dal jsem ji název: "Holobobry". :)

Osobák ze stanice Holobobry přijíždí do Rudoltic:
mn021.jpg

Po objezdu osobáku, posun pokračuje. Mašinky manipuláku z Kamenice a mašinka manipuláku do stanice Holobobory, která přebere vozy z trati Kamenice - Rudoltice západ, ketré jste přivězli:
mn022.jpg

Vlečka benzín, posunovadlo T200 je mimo sužbu, v tuto hodinu, už na vlečce není ani noha (pro posunovadlo bude aktivita sólo), zde vyzvednete vůz do Kamenice a odevzdáte vůz z Kamenice:
mn023.jpg

Souprava manipuláku do Kamenice v Rudolticích a na spojovací koleji se západem:
mn024.jpg

Zde jsem obrázky zesvětlil, takže některé barvy poněkud vylezly....
mn025.jpg

Manipulák do Holobobrů před odjezdem:
mn026.jpg

Manipulák do Kamenice, ještě vyzvednout vyložené vozy u rampy, která jely z pily v Tisovci s deskama a přihodit je k vlaku, aby mohly zpět do Tisovce k naložení:
mn027.jpg

Odjezd do stanice Sedlec:
mn028.jpg

Poslední vlak na trati, šichťák z Kamenice a pak už nejede ani kolo, pouze váš vlak s kýženám očekáváním konce vaši směny:
mn029.jpg

Šibování v Tisovce a den se přehoupl přes půlnoc. (Iciku, vozy AI ve stanicích přes půlnoc fungujou na jedničku):
mn030.jpg

Back
Nahoře