Osoblaha 1930

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Dan J. napsal:
No a když jsme u update tratě, tak bych měl takovýto návrh:
1. Buď smazat všechna návěstidla a nechat ve šturcech skrytá, podobně jako je tomu u tramvají Hradec. A křižovat se dá, jen je třeba pozorně číst hlášky, jenže tramvaj je dvojkolejná a nevím jak by se chovala jednokolejka.
2. Nechat návěstidla, ale prověřit jejich nastavení, což asi bude trochu drbačka.
- Ve šturcech se musí v této návěstní soustavě návěstidlo "šturc" ponechat. Ve stanicích, kde se křižuje by stačilo jen jedno odjezdové pro trafic, pojedu-li při jako druhý vlak. V koncových stanicích též jedno odjezdové pro trafic.
- Pokud nebudou žádná návěstidla, tak trafic musí v dané stanici začínat či končit. Na Osoblažce se to týká pouze Rudoltic, kde se ale křižovalo pouze mimořádně a to v řepné kampani (s manipulákem pro řepu). V běžné aktivitě by uprostřed tratě žádné křižování nemělo proběhnout.
- Ale o tom, která návěstidla smažeme, musí rozhodnout Ti, kteří ten provoz budou tvořit. Těm, kteří si s jednou soupravou jezdí po prázdných tratích (a je jich nemálo) ta návěstidla až tak nevadí.
- Bod 2. není moc schůdný. Existuje možnost snížit počet obsazených úseků před vlakem. Nevím ale, kdo by to byl schopen a ochoten v plné šíři udělat. A samo odzkoušet. Dala by se vyzkoušet i varianta, kdy bychom do tratě přidali skrytá oddílová návěstidla, aby tam bylo více úseků. A naskýtá se opět otázka, kdo to otestuje?
3. Počasí tratě, v zimě v 16:00 světlo jako ve 12 hodin. Co tak použít počasí z DVK, nebo 310-tky?
Toto je otázkou několika minut, jen bude třeba dodat osvědčené počasí. Já žil v domění, že je to počasí z tratě 310 a tak jsem se o něj nestaral.
4. Promazat objekty vozů (nechat jen třeba nějaký vrak, nebo nepuživaný v trávě), aktivitář si poradí a osadí vozy v aktivitě sám.
Toto je též otázka několika minut.
Ale byl bych rád, kdyby se k Danovu návrhu aktivně vyjádřilo více lidí.

Tak počasí jsem do tratě osadil z 310-ky a super. Takto to vypadá po objezdu soupravy v 15:50 v Třemešné:
4cd09a536e88a40e2b3c17d10630df03.jpg
Co se návěstidel týká, klidně ať jsou jak byly, ale nechápu, proč mne vyhazuje to stůj ve Slezkých Rudolticích. Zatím v aktivitě Rudoltice projedu a čekám na čas odjezdu za zhlavím směr Třemešná. Když jedu 30, tak nestačí zareagovat a stůj mne nevyhodí. Když jedu míň i třeba začnu brzdit, abych zastavil mašinkou za skrytým návěstidlem a zkusil "zaentrovat", tak mne stůj vykopne. Takže by stačilo vařešit jen toto, počasí pužít z 310-ky a o vozech coby objekty se domluvit, popřípadě spáchat nějaký kompromis, například vozy coby objekty na rozchodu 1435mm mi nevadí, stejně tam hráč nezajíždí.
Dan

Naposled editoval moderátor:
Osobně jsem taktéž pro počasí z 310-tky. To, co ukazuje Danův screen, vypadá náramně. Co se týče návěstidel, to je pro mne (v tomto případě) "polská vesnice". To asi opravdu nejlíp otestuje a posoudí Dan.
Osobně velice rád s čímkoliv, co zvládnu, pomůžu. Ale čertužel řešíte problémy, do kterých vidím velice málo.
Ale bedlivě sleduji a pokud budu schopen, rád pomůžu.

Bendík napsal:
Osobně jsem taktéž pro počasí z 310-tky.
Počasí jsem musel ještě trochu vychytat, nakonec jsem použil svoji úpravu, co jsem posílal Zbyňkovi pro BP, poněvač nastal problém se stmíváním a v určitou hodinu nešlo aktivitu nahrát jen přes prvního spuštění volné jízdy a pak aktivity. Nyní už jde "Loadovat" kdykoliv. Já pak Pikkovi pošlu opravu. teď se ale musí vyřešit to zpropadené návěstidlo.

Pánové ladiči, znalci problému jsem v koncích. Natsal tento problém:
Nalediu s se soupravou Df/u v čele + U37 na Loose Consist vozů: ČSD tyč 4m+2x Z na podvalech 760mm+ČSD tyč4m_rv a při pokusu sunout vozy nastane toto:
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=B2dcO1pY1lU&feature=youtu.be[/video]
Na TM vlastně jedu, ale vlak stojí na místě. Nevíte čím to? Jinak vše celou aktivitu fungovalo.
Dan

Tak už jsem na to přišel, v čele soupravy nesmí být tyč, já mám ty dvě zetka sunout do šturcu na vozy V/u a tak jsem dal unreal tyč dopředu v LC soupravě, když jsem ji vyvalil, rozjel jsem se, tak jsem dal tyčku dozadu na ty vozy V/u na které sunu zetka a najedu nima vlastně na tyč a pak jsou vozy V(u. A už jde posunovat jedna radost, ale stejně nechápu, proč se tak MSTS chová, v aktivitě mi ji nikdo ve stanici k soupravě nedonese. :D

Smekám před autory Osoblažky, krásná práce :). Díky za tuhle trať, úzkorozchodek (reálných) moc není...

Naposled editoval moderátor:
Vážení přátelé, podzim pomalu přichází, venku není co dělat pořádně a tak nezbývá, než zasednout ke svým PC a zkusit třeba novou versi Osoblahy 1930. JiříkTK upravil trať na přání Dana J, který vytvořil hromadu aktivit a zoufal si, že jsou nehratelné (proto tedy ty úpravy trati) V nové versi je přidané i lepší počasí a celkově je vše nachystáno pro dlouhé podzimní a zimní večery, které teď budete moci trávit ve společnosti svých instalací MsTS a úzkokolejné historické trati. Ke stažení na známých stránkách včetně vozidel a patřičných ReadMe. Stahujte, jezděte a připomínkujte, ať se mohou případné chybky napravit. :)

zdar Panové..
mal by som taku otazku, na win 7 mi tato trat bezi v pohode no na win8 mi ide len v open rails ale chybaju mi kolaje s vyhybkami, a pod kolajami resp. niektore kolaje su v sivej farbe...kde je chyba?? co mam zle?
vdaka..

Řekl bych, a už se to tu řešilo několikrát a v různých vláknech, hlavní problém spočívá v samotných W8.

Zdravím, chtěl bych si projet některé akivity, ale v každé se vyskytuje problém: kryté vozy na podvalech jsou nějáké šedé, resp nemají textury a je to jen šedý model. U aktivity inspektor lodyha mi chybí ta drezína, takže nemám s čím jet a konečně, nevím, jestli je to záměr nebo chyba, u zimní aktivity Osobák, když chci najet na vozy, ten věžák tam pořád stojí a musím se připojit k němu, brzdí mě, když jedu a musím na 100%, když chci stát, tak do mě tlačí. A když čekám na jeho odjezd, tak se aktivita ukončí. Nevíte, co s tím?

To nejsou problémy s tratí, do vlákna které jsi to napsal, ale většinou problémy trainsetu. Prostě Ti chybí vozidla. Podívej se do readme k aktivitě, jestli tam není náhodou napsané, kde se ta vozidla dají sehnat. Pokud ne anebo pokud některé z downloadů už neexistují, pak je ještě cesta požádat autora aktivity, zda by neporadil či Ti je neposlal.

Back
Nahoře