Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Moc dobře si Zbyňku pamatuju, když jsi básnil o stavbě do předem vygenerovaného terénu dle leteckých map. A to nemluvím o pokládce kolejí, která je snad stokrát rychlejší (hlavně zhlaví) než v MSTS....

dem napsal:
Zbyňek ty robíš jednu zásadnú chybu....Vychádzaš s toho čo poznáš. A teda s editoru MSTS. Tam je to naozaj piplačka, ale RW má úplne iný editor a úplne inak sa v ňom aj stavia......
Dem, já Ti poradím. Zkus si podle předlohy postavit nějakou reálnou trať a hned pochopíš.
MSTS je úplná sranda proti RW. Není to vůbec o editoru, ale o skutečnosti, že musím vytvořit kopii nějakého originálu. V MSTS se zjednodušují detaily, protože jsem omezený počtem objektů.
Možná nějakou fiktivní trať mi editor vytvoří, ale pokud mám předlohu, tak je to jako malíř, který má malovat krajinku. A také mu práci nezjednoduší luxusní štětec. Stále to bude jen o jeho umění.
Už rozumíš ?
Michal mi vysvětloval rozdíl mezi kabinou v MSTS a RW. V MSTS je to poměrně jednoduchá záležitost, ale v RW je to podobně náročné, jako vyrobit model lokomotivy. Čím víc možností v dokonalejším simulátoru, tím jsou práce náročnější.

Roman napsal:
Moc dobře si Zbyňku pamatuju, když jsi básnil o stavbě do předem vygenerovaného terénu dle leteckých map. A to nemluvím o pokládce kolejí, která je snad stokrát rychlejší (hlavně zhlaví) než v MSTS....
Já o tom básnil když už jsem měl zaděláno, jak jsem měl zaděláno a nešlo s tím už nic dělat.
Co se týká pokládky kolejí podle předlohy, nijak to neurychlíš, protože si musíš zaměřit kilometrickou polohu každé výměny ve stanici, perony, všelijaké anomálie, atd. a pak jsi na tom časově podobně. Ale i tak věřím, že na pokládce kolejí čas ušetříš. Ale postavit velkoměsto s rušným provozem a opět podle předlohy, například Prahu. To není práce ani na odpoledne, ani na měsíc a ani na rok, pokud půjdu do detailů a dělám to ve svém volnu.

Máš svoj zabehnutý názor a nie si ochotný oslobodiť myseľ a pozerať sa nestranne. Je to tvoja voľba. Samozrejme nikto netvrdí, že detailne postaviť celú prahu je na niekoľko dní, ale určite to zaberie menej času ako v MSTS. To si buď istý.

Z vlastnej skusenosti, to com som v editore MSTS staval mesiac, som mal v RW za tyzden. A podla realnej predlohy v oboch simulatoroch. Treba si to skutocne vyskusat a nie stale zastavat nazor, co je nove, to je zle. V RW je naopak postavit realnu trat o dost jednoduchsie, uz kvoli programu RW decal, coz v msts vyzdauje pracnu pokladku a znackovanie, v RW otazka par minut. Nikde nie je napisane, ze je potrebne stavat napriklad tu Prahu do posledneho odpadkoveho kosa. Chapem, ze tazko clovek, ktory v msts stavia trat niekolko rokov tazko zacne stavat trat v novom prostredi, ale pisat o niecom, co nevyskusam,je na nic.

Abych , tak nějak shrnu tu debatu celkem o ničem .... Zbyňek má pravdu v tom, že mají chybu ve výpočtu jízdního odporu vozidel. Na spádu do pěti promile vlak (krom těžkého nákladu) nezrychluje .
Ale s editorem nemá pravdu ani trochu žádný oponet. Je to daleko jednodušší a rychlejší než v MSTS po všech stránkách ať stavím reál nebo fikci. Mám zkušenosti z obou... Velikánskou výhodou jsou loft objekty. Takové podnáspování 10 km. trati zabere tak 1 - 2 minuty. To samé nástupiště, loft mosty, ploty a já už nevím co všechno. U statických domečků je to prakticky stejné jako v MSTS. Nevím o ničem, co by trvalo déle v RW. A texturování terénu - nádhera. Ne nějaké vybírání čtverce a přiřazování textury která se kolikrát musí ještě otáčet.
O kolejích a silnicích ani nemluvím.
A objektů už máme docela dost.

Ahoj Romane, díky za vysvětlení, ale každý asi myslíme něco jiného. Určitě pokládání objektů v RW bude mnohem rychlejší, ale já mluvím o tom, že v RW toho budeš vkládat podstatně víc věcí, protože to tento simulátor umožňuje. A co se týká stavění podle předlohy, tak nic neurychlíš, protože stále budeš muset koukat na videa, jak je které zákoutí řešeno, jak jsou osázené sloupy a každý detail. A to je mnohdy relaxování před monitorem. Vyrobíš to, porovnáš a není to ono, tak znovu. A je úplně jedno v jakém simulátoru tvoříš. Jen v těch moderních bude určitě příjemnější prostředí. Jako názorný příklad je i prezentovaná lokomotiva 150. Vše rozhejbat dalo určitě mnohem víc práce než stejná kabina v MSTS.
Podnáspování 10km ani v RW nebude tak rychlé, protože musíš počítat s velkým množstvím podjezdů a všelijakých propustků, což zdržuje a komplikuje i v MSTS ale souhlasím, že tyto práce v RW budou rychlejší.
Debata je sice o ničem, ale chtěl jsem poukázat, že ani příjemné prostředí v RW neznamená, že postavit trať je brnkačka, jak někteří naznačují. Kdyby to byla pravda, za ten čas dávno máte položené koleje co mám v MSTS s Martinem 321 dohromady.

Zbyněk Šemora napsal:
Ahoj Romane, díky za vysvětlení, ale každý asi myslíme něco jiného. Určitě pokládání objektů v RW bude mnohem rychlejší, ale já mluvím o tom, že v RW toho budeš vkládat podstatně víc věcí, protože to tento simulátor umožňuje. .....
Zbyňku, v tom máš pravdu . Ale zase až tolik objektů do trati také nasázet nemůžeš. Počítače z NASA nemáme :lol:
A traťe postavené mít nemůžeme, protože žádný stavitel se RW nevěnuje. To co mám já, je jen testovací úsek. Tam jezdím při zkouškách vozidel a osazuji svoje exportované modely abych viděl jak vypadají v trati.
Tak ať se Ti daří.

Naposled editoval moderátor:
Došlo k aktualizaci na Train Simulator 2013. Jde o pokrokovou změnu, perfektně optimalizovali nároky.

To bys asi musel jinam, nicméně, je to velice citelný rozdíl.
Mimochodem, bylo změněno i GUI, a další věci, ale do těch já nevidím.

Úplně jiné prostředí menu, které mě totálně dezorientovalo. Zabil jsem dvě hodiny a nikam jsem se nedostal. Ale poloviční úspěch je, že se mi podařilo odstranit opět černobílý obraz z černou oblohou. Ale jak tam nahrávají přidané věci, na to jsem nepřišel. Trochu mi vadilo i to, že nebylo poznat, jestli se hra načítá nebo se kousla. Stále se zobrazují obrázky jako při startu hry. Je to takové pro mě nepřehledné, asi bych potřeboval školení. Zřejmě počkám, až někdo od vlaků pojede opět kolem a zastaví se "na kafe". Abych dvě hodiny bádal a nikam se nedostal, to už na mě není.

Mě příjemně překvapila hardwareová optimalisace - a je to prostě pořád nádhera k pokoukání, jen mě autoři zaskočili překopaným menu :D Nevíte někdo, jak se do TS2013 přidávají addony ? :eek:

Naposled editoval moderátor:
Zdravím, no tak já sem si taky řekl že bych se na to podíval. No a prej ne po spuštění mi to ukáže 3 obrázky a pak už jen černo černá obrazovka.. a ani po 15 minutách se nic nezměnilo. Tak zkusím reinstal a uvidí se. Sám sem dost zvědav co všechno se změnilo. :)

Ani za svet mi nejde stiahnúť zo Steamu TS 2013. Vždy len do 85% a potom sa to úplne zastaví. Nevie mi prosím niekto poradiť? Vopred Ďakujem !

Back
Nahoře