Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Vážení kolegovia, začal som stavať nostalgickú trať, ktorú možno nazvať Bratislava Nivy a jej vlečky. Táto stanica už neexistuje, ale vybral som si ju aj preto, že som v jej blízkosti veľa rokov býval. Je zaujímavá aj tým, že bolo k nej pripojených veľa vlečiek, dve z nich do bratislavského prístavu. Plánujem ešte doplniť podľa možnosti všetky vlečky, stanicu Bratislava Filiálka a zastávku Bratislava Slovany, kde by trať končila. Letopočet je orientačne rok 1963, kedy ešte bola v prevádzke rafinéria Apollo. Tak som to zatiaľ skúsil, či to pôjde bez modelovania len s tým, čo sa dá zohnať na internete. Mám už dokonca ja prístavné bazény s vodou, ale bez celkom bez modelovania to asi nepôjde. Na notebooku mám 3DSmax 7 a neviem nikde zohnať Art plugins. Viete mi niekto poradiť?
Bratislava Nivy pohľad z lávky.jpg Bratislava Nivy vchod do stanice z juhu.jpg Bratislava Nivy severné zhlavie.jpg Bratislava Nivy pred zastavením.jpg Bratislava Nivy z lietadla.jpg Bratislava prístav 2.jpg Prístav Bratislava.jpg

Uf! Konečne niečo poriadne aby som mal dôvod zaobstarať si TS2016. S modelovaním Ti môžem pomôcť, ale len 3ds formát. Do TS/RW som ešte nič neexportoval, ani len tú povestnú hajzlovú búdu.

Niekoľko obrázkov zo stanice Bratislava Filiálka. Na prvom zábere je pohľad smerom na sever.Vľavo je Ferona. Na druhom je pohľad na juh, vpravo krajný z domov Unitas, za ním železničná poliklinika. V strede sa týči Ludwigov mlyn a vľavo je centrálne trhovisko. Prázdne plochy ešte zaplním, len dokumentácie je poskromne, túto mestskú štvrť si fotil len málokto. Na treťom zábere je priecestie, ktoré pôvodne ústilo na Kutuzovovu. Električky budú len ako statické modely. Už sa začínam obávať, aby sa mi celý program nezačal cukať, ale ešte ide statočne.

Zatiaľ robím stále z toho, čo sa našlo na nete. Ďakujem všetkým tvorcom objektov, ktorí ich dali k dispozícii ostatným. Bez nich by moje staničky asi nevznikli tak rýchlo.
2016-02-15_00005.jpg 2016-02-15_00004.jpg 2016-02-15_00008.jpg

Stanica Bratislava Filiálka je hotová, pokračoval som na sever po nadjazd spojovacej trate Bratislava Nové Mesto - Bratislava hlavná stanica, kde severná časť mojej trate končí. Venoval som sa trom vlečkám, potom som nasadil vozne a lokomotívy a skúsil som prevádzku. Zatiaľ je všetko v poriadku, plynulosť chodu programu je vzhľadom na pokleslú konfiguráciu môjho počítača viac ako uspokojivá. A ten posun bude hlavnou náplňou a verte mi, už teraz je to pasia. Staviam ešte stále z toho, čo je na nete.
Stanica Filiálka v skúšobnej prevádzke.jpg Pred zastavením na Filiálke.jpg Osobný vlak do Trnavy zastavil na Filiálke.jpg Vlečka Mlyn Jedľa.jpg Vlečka Figaro, vpravo zastávka Slovany.jpg Vlečka Slovenská pošta na konci Kukučínovej ulice.jpg

Máš to pěkný.
Jen na třetím screenu od začátku jsem si všiml, že nemáš správně vytvořenou výhybku (nevygenerovala se srdcovka a pohyblivé jazyky). Pozor na to ;) .

Ideš dobre. Ešte keby sa našla nejaká dobrá duša čo naskinuje hektory a berty do ČSD náteru tak to by bolo fakt supr! To ČD mi tam dosť kole oči, najmä ak uvážime že v roku 196x žiadne ČD neexistovali. Na tejto trati s pamätám akurát tak parničky a karkule. Hektor a čmeliak možno, ale ruku do ohňa za to nedám.

Ináč k poslednej fotke tohoto príspevku: Tu nebola dvojprúdová cesta každým smerom. Veľmi dlho sa tam udržala úzka dláždená cesta, zbytky dlažby dodnes občas vykuknú spod rozbitého asfaltu. V mieste kde je dnes zber šrotu naproti zvaračáku bola malá benzínka s dvomi státiami.

Naposled editoval(a):
Ďakujem za uznanie aj za pripomienky. Koľaje a výhybky som poopravoval, teraz všetko vyzerá aj funguje tak ako má okrem jedného, či dvoch prestavníkov, ktoré vyšli do koľaje a potrebovali by premiestniť na druhú stranu. Poberiem pomaly sa na juh, tam je celá priemyselná zóna s desiatkami zaniknutých (v roku 1963) firiem, firmičiek a dielní, adaptovaných na všelijaké výrobné družstvá, s množstvom pristavaných búd a kamrlíkov, všetko utopené v hojnej burine a v náletových krovinách a stromoch. A pomedzi to vlečky, väčšinou ešte fungujúce. Tak si to pamätám a tak by som to chcel mať v mojej trati. Snažím sa udržať sortiment objektov na prijateľnej úrovni, väčšina toho, čo som použil, je z československej produkcie, nejaké priemyselné objekty mám z uktrainsim a voľačo od Nemcov a od Francúzov. Chýbajú administratívne budovy, nemocnice a školy, tak ich lepím z kúskov menších budov. Rastlinstvo je československé, výber je veľký, zišla by sa možno nejaká pekná jemná a nízka trávička. Rastliny z cudziny som zatiaľ použil iba na jednom mieste zo zvedavosti na skúšku jeden 3d ruský strom, ale zabudol som ho vzápätí hneď vymazať a už si za ten svet neviem spomenúť, kde je. Nakoniec ma čaká prístav a mestské nábrežie okolo starého mosta cez Dunaj. "Hin se hukáže. hdo z nás...!" Tam už budem určite potrebovať pár originálnych modelov budov a aj nejaké plošiny s presne tvarovaným terénom.

Prestavníky sú už na mieste, ďakujem za radu. Takže už sme pri Dunaji. Most je zatiaľ z internetu, nie celkom korektne zostavený z 50 m kúskov (čiastočné prekrytie kvôli zošikmeným koncom), ale je tam. Pretože sú to dva mosty vedľa seba - cestný a železničný, priehradovina vychádza pri pohľade zboku trochu hustá, ale s tým sa asi pri súčasných zobrazovacích možnostiach nedá nič robiť ani pri prípadnom budúcom originálnom objekte. Na prvom zábere je kontrola prechodového prierezu. Na moste je koľaj, ktorá vedie do Petržalky a tam bude brána, takže sa na ňu chcem napojiť. Výška mosta je kritická, lebo vychádza veľmi strmý nájazd. Takže pri mojich skromných skúsenostiach s kladením koľají to bude zaujímavé. Ďaľšia zábavka bude s koľajami pozdĺž nábrežia. Koľaje nedržia výšku na násype, ale kopírujú základný terén, ktorý je kvôli vode znížený. Je to akoby som staval v bažinách. Mám nejaké nápady, ktoré ešte vyskúšam, v prípade, keď si nedám rady, opýtam sa vás skúsenejších.
2016-02-23_00001.jpg 2016-02-23_00002.jpg

Práce v prístave pokročili. Koľajisko je takmer hotové, na viacerých miestach sú zatiaľ náhradné budovy poskladané z kadečoho. Južná strana Martanovičky je pred dokončením, koľaj do Petržalky leží zatiaľ na rovine. Asi sa pustím ďalej po prístave a potom dokončím "priemyselnú zónu" (teda, vtedy sa to určite tak nemenovalo). Začal som už hľadať aj pamätníkov prevádzky, aby sme čo najlepšie vedeli, čo sa na staniciach a vlečkách má diať. Už som našiel jedného výpravcu.
2016-03-04_00001.jpg 2016-03-04_00002.jpg 2016-03-04_00003.jpg 2016-03-04_00004.jpg 2016-03-04_00005.jpg 2016-03-04_00006.jpg 2016-03-04_00007.jpg 2016-03-04_00009.jpg

@Jozef: Dobre sa na to kuká ;) Ministerstvo vnútra, dom lodníkov, BEUS ... už len umeleckú záhradu tam treba ;)

Južná časť prístavu je hotová. Dnes som ešte dosádzal rastlinstvo, cítil som sa úplne ako Mičurin. Koľaje na nábreží začínajú v samom centre mesta a končia na opačnom konci v romantickej divočine pri vchode do bazénov. V južnom bazéne bývala opravárenská lodenica, ktorá sa postupne po desaťročia rozširovala o nové a nové dielničky, sklady, pajty a kamrlíky. Južný bazén má aj svoju koľaj, ktorá prekonáva hrádzu s prevýšením 2,5 metra. Trať do Petržalky - nájazd na most je už hotový a funkčný. Svojho času po ňom mazutky vozili vlaky do Rajky. Na fotkách vidíte nie síce mazutku, ale 555.0 s príslušnou záťažou. Budova ministerstva vnútra, pôvodom z Ameriky je otrasná, musím ju čo najskôr vymeniť. Asi sa stane mojím prvým vymodelovaným objektom.
Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13581-17.14008_12-19-59.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13776-17.13659_12-13-55.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13815-17.13241_12-17-12.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13826-17.12997_12-23-39.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.14075-17.12492_12-00-22.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13998-17.13151_12-09-50.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.14025-17.12981_12-08-08.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.13943-17.13434_12-11-41.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.14115-17.11768_12-01-25.jpg Screenshot_Copy of Pristav Bratislava 00119_48.14157-17.11832_12-01-40.jpg

Pane Mihaliku klobouk dolu. Bez keců a zbytečných příspěvku zde prezentujete krásnou práci. Zdejší mladí členové by si měli vzít příklad z Vás. Hodně štěstí v další tvorbě

Vážení kolegovia, začal som stavať nostalgickú trať, ...
Budou před vydáním opraveny i ty výhybky?
Trpí stejnými chybami jako ve všech tratích české a slovenské autorské komunity.
Závaží na pojížděné výhybce není v souladu s nastavením výměnových jazyků
a výměnové návěstidlo vedlejší výhybky neukazuje správnou směrovou návěst.

Back
Nahoře