Som rád, že sa trať páči. Priznám sa, že o tomto projekte som začal uvažovať už vtedy, keď som v trati MSTS ŽSR 130 od Duusa, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie, videl tú koľaj na stanici Bratislava Predmestie, ktorá smerovala na juh do prázdna... Ale vtedy som mal k modelovaniu ešte ďaleko a RW ešte neexistoval

.
Ten nápad s cirkusom je vynikajúci! Vedľa Filiálky už trhovisko je, teda prinajmenšom rady stánkov. Opachu domu ROH som už hneď v úvahách zamietol. V kúte pri Kukučínovej mi ostalo prázdne miesto, zatiaľ je tam parkovisko historických áut stiahnutých z francúzskeho servera (aby bol prehľad), ktoré už pomaly rozmiestňujem po scenérke. A práve na toto miesto sa znamenite hodí cirkus s šapitó, maringotkami a zverincom! Ako som len mohol zabudnúť, veď sám som ako decko bol práve tuto v cirkuse! Mimochodom, raz tu bola dokonca veľryba! Chodila na ňu celá Bratislava.
Výber budov nie je jednoznačný. Budova železničnej polikliniky už existovala prinajmenšom ako rozostavaná ako je to možno vidieť na sérii fotografií, kde karkulka T 444.0 vezie vozne z ešte existujúcich Nív na Filiálku. A navyše, práve na tomto mieste nemám ani najmenší náznak toho, čo tam stálo predtým. Niektoré stavby, ktoré vtedy už mohli existovať, som tam dal z dôvodov lepšej orientácie pre mladšiu generáciu, veď každý sa poteší, keď v scenérke objaví niečo známe, alebo aspoň povedomé (déja-vu efekt, po slovensky „toho Deža som už kdesi videl!“). Zavrhol som také excesy ako Euvovea, internát – kukurica, či dokonca Manhattan. Nezaujíma ma ani bazén Pálenisko. Na druhej strane pre nedostatok povojnových fotiek rafinéria Apollo vyzerá viac – menej tak ako ju naposledy videli Američania v zameriavačoch Norden.
Trať ešte zďaleka nie je hotová, hoci koľajovo už asi nič meniť nebudem. Niektoré objekty budem časom nahrádzať novšími „na mieru“. Občas sa mi ešte podarí nájsť nové foto – napríklad našiel som nejasný záber závorárskeho domčeka na južnom zhlaví Filiálky. Podobný domček bol na priecestí Továrenská + Čulenova – Dostojevského. Pamätám sa, že vzhľadom na blízkosť spádu z dunajského mosta boli pri domčeku aj Schönove sane. Takže ten do trate v krátkom čase pribudne aspoň v jednoduchej podobe. No a časom určite aj ten cirkus. Rohlederova koľajnica na Filiálke, ktorá viedla do Danubiusu a umožňovala prechod vozňov po zatáčke o extrémne malom polomere, bude nefunkčná, asi iba nakreslená na dlažbe. Neviem o možnosti, že by sa v RW dala spraviť.