Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Bratislava bola jeden veľký železničný uzol. Všade do každej fabriky išli koľaje......Pozostatky sa ešte dajú nájsť keď sa človek prejde po meste :)

Aj s Dimitrovky (ICH) išli koľaje až do Vajnor. Teraz je tam cestička pred záhradami....

Jozef, paráda. Podarené bolo ako si napodobnil budovu konskej železnice ;). Ale mám tuším dve pripomienky. Tie výškové budovy na Kukučínovej medzi Tehelnou a Budyšínskou tam zrejme ešte neboli, aj budova železničnej polikliniky by mala ísť preč. Pre srandu by si mohol pri filiálke, tam kde je teraz Istropolis postaviť trh s cirkusom ;)
Moc pekné. To aby som si konečne zaobstaral TS2016 ;)

Som rád, že sa trať páči. Priznám sa, že o tomto projekte som začal uvažovať už vtedy, keď som v trati MSTS ŽSR 130 od Duusa, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie, videl tú koľaj na stanici Bratislava Predmestie, ktorá smerovala na juh do prázdna... Ale vtedy som mal k modelovaniu ešte ďaleko a RW ešte neexistoval :).

Ten nápad s cirkusom je vynikajúci! Vedľa Filiálky už trhovisko je, teda prinajmenšom rady stánkov. Opachu domu ROH som už hneď v úvahách zamietol. V kúte pri Kukučínovej mi ostalo prázdne miesto, zatiaľ je tam parkovisko historických áut stiahnutých z francúzskeho servera (aby bol prehľad), ktoré už pomaly rozmiestňujem po scenérke. A práve na toto miesto sa znamenite hodí cirkus s šapitó, maringotkami a zverincom! Ako som len mohol zabudnúť, veď sám som ako decko bol práve tuto v cirkuse! Mimochodom, raz tu bola dokonca veľryba! Chodila na ňu celá Bratislava.

Výber budov nie je jednoznačný. Budova železničnej polikliniky už existovala prinajmenšom ako rozostavaná ako je to možno vidieť na sérii fotografií, kde karkulka T 444.0 vezie vozne z ešte existujúcich Nív na Filiálku. A navyše, práve na tomto mieste nemám ani najmenší náznak toho, čo tam stálo predtým. Niektoré stavby, ktoré vtedy už mohli existovať, som tam dal z dôvodov lepšej orientácie pre mladšiu generáciu, veď každý sa poteší, keď v scenérke objaví niečo známe, alebo aspoň povedomé (déja-vu efekt, po slovensky „toho Deža som už kdesi videl!“). Zavrhol som také excesy ako Euvovea, internát – kukurica, či dokonca Manhattan. Nezaujíma ma ani bazén Pálenisko. Na druhej strane pre nedostatok povojnových fotiek rafinéria Apollo vyzerá viac – menej tak ako ju naposledy videli Američania v zameriavačoch Norden.

Trať ešte zďaleka nie je hotová, hoci koľajovo už asi nič meniť nebudem. Niektoré objekty budem časom nahrádzať novšími „na mieru“. Občas sa mi ešte podarí nájsť nové foto – napríklad našiel som nejasný záber závorárskeho domčeka na južnom zhlaví Filiálky. Podobný domček bol na priecestí Továrenská + Čulenova – Dostojevského. Pamätám sa, že vzhľadom na blízkosť spádu z dunajského mosta boli pri domčeku aj Schönove sane. Takže ten do trate v krátkom čase pribudne aspoň v jednoduchej podobe. No a časom určite aj ten cirkus. Rohlederova koľajnica na Filiálke, ktorá viedla do Danubiusu a umožňovala prechod vozňov po zatáčke o extrémne malom polomere, bude nefunkčná, asi iba nakreslená na dlažbe. Neviem o možnosti, že by sa v RW dala spraviť.

Moc pěkná práce, zeptám se, v reálu při rozjezdech jde mašina také na plný tah F aniž by padl HV?

Díky. V zásadě by s tím neměl být problém. Mašina si vezme maximálně nějakých 1150A. Nadproud je nastavený na 1350A. Druhá věc je, že snad nikdo s tím nejezdí na maximální PT. Já zatím nemám zprovozněný přepínač PT pro omezení kladného tahu, tak se mi to chová, jako by byl nastavený na 12. ;)

Správna pripomienka, že neměl.....Pretože s Bratislavskými to urobíš a odpáliš TM. (preskok) Tak dobrá údržba, tak dobrá regulácia....Ale to nie je žiaľ problém mašinky......

Standard co většina fírů jezdí je PT na 7. Ale pamatuju doby kdy jsem tahal 12 vozů na Kynžvart a abych to vytáhnul na 100km/h PT jsem dával i do 12. V té době s tím nebyl problém.

12 bylo zbytečné pro dosažení horní rychlosti, zhruba nad 50 - 60 už i při PT7 si to těch 100% navolí díky regulaci samo, protože charakteristika. Ono si to 100% umí nastavit i při PT5 a dokonce PT3. Vysoký/nízký PT má význam v malé rychlosti, kde je co omezovat - tažnou sílu. Nad ohbím charakteristiky to už nemá význam. Čím menší PT fíra navolí, tím později začne ono dorovnávání - automatické zvyšování PT, ale vždy je to nakonec dosaženo.

Správna pripomienka, že neměl.....Pretože s Bratislavskými to urobíš a odpáliš TM. (preskok) Tak dobrá údržba, tak dobrá regulácia....Ale to nie je žiaľ problém mašinky......
Jsi si jistý, že je to přeskok? Spíše jsou na vině podproudy (/X1a, /X1b) díky špatně nastavené charakteristice odbuzování - ztráta komutace kotevního měniče. Koukni na diagnostiku ve skříni na 1.stanovišti, co zůstane nasvíceno krom rychlé ochrany filtru. Určitě tam nebudou nadproudy (/X4a, /X4b), které by se ukázaly v malé rychlosti a stává se to až v rychlosti nad nějakých 60-70kmh. Vyvolat uměle si to můžeš sám navolením tlačítka nouzového buzení v diagnostice regulátoru ve skříni. Už prototypová 362001 měla nastaveny hodnoty kotev oproti 363 o dobrých 100 - 150A výše a problémy to nedělalo, přestože jsme ji přes Vysočinu dávali dost pokouřit.

20P a X0A +X0B Trakčáky sa u nás nevyvazovali keď to nebol brutálny preskok, len ich prelakovali a nechali zaschnuť. Podprúdy sa ti prejavia takzvaným odbudením TM.....Prúdy klesnú , ale napätie na motore bude šialené....Naše mašiny ti buchnú rovno v plnom ťahu. ďalší problém našich 363/362 je samotné prepínanie frekvencií. Tam to búcha pravidelne. To už ale nie je trakčákom. To je blbo nastavené...ŽOS Vrútky.

Tak x0a, X0b jsou podproudy, kdo si to má po 30letech komplet pamatovat, X1aX2 jsou napěťovky (?). 20P předpokládám v AGiLce - diferenciálka od ROF. Podproudy jsou důsledkem právě pozdního odbuzení, čímž je vysoké napětí kotvy a v důsledku nedostatečného rozdílu napětí na vstupu a výstupu měniče selže komutace oscilačního obvodu zhášecích tyristorů a hlavní Ty nezavřou.

Ano 20P je diferenciálka.....A X0A a B ti určuje ktorí podvozok ti blbne. Buď teda trakčák, alebo pulzný menič. V každom prípade je to problém regulácie.

Špatne seřízené odbuzovaní je to čo som napísal. Problém regulácie. Zle nastavené....Aj keď stále tvrdím, že na našich esách to tak nie je. Nejde o podprúd, ale ale o nadprúd....Videl som čo robý s TM keď ti neodbudí. Prúdy ti klesnú do nuli a TM prestane ťahať a následne ti zaučínkuje ochrana pred podprúdom. Na našich sa to nedeje. Buchne ti to v plnom ťahu a spraví ti to ešte aj preskok na motore. A to podprúd nerobí.

Ale nebudeme sa tu hádať....Ja ti chovanie loko tak presne nepopíšem ako by si to ty potreboval a mne je to v podstate jedno prečo tie mašiny strielajú. Majú to pod palcom žos Vrútky. Ja som platený aj keď vykapem.

Milane, vidím, že pořád nemáš jasno, co ten podproud je. Je to terminus technicus, který vyjadřuje stav, který jsem popsal výše. Nejedná se o nějaký malý proud, jak se patrně zdá tobě. Kdyby zasáhl nadproud, nasvítil by se X4 a ne X0.
Nemusíš mi popisovat chování, které nemáš dostatečně prozkoumané narozdíl ode mne, kdy jsem na tom odjezdil v rámci právě diagnostických zkoušek hodně se zkušebnou a ty zásahy a příznaky jsme si i natáčeli na osciloskopy s pamětí. Jasně, nemá cenu se hádat, navíc když to olajkuje amatér, který tomu nerozumí, ale myslí si že to umí. Jim podobní odborníci to nejspíše u vás seřizují a pak to takhle dopadá. :)

Ja si myslím, že lajkol len poslednú vetu :) To by chcelo nejakú konferenciu a tam to prebrať pri pive :)

Přesně tak Milane. To jsem tušil, kdo na ten lajk zareaguje. Inteligentní člověk, za kterého se vydává by to nechal bez povšimnutí.

Back
Nahoře