Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Dost vyčerpávající... . Ještě mi tam v tom výčtu alternativ chyběla jedna zkouška za jízdy silou namísto výběhu při normálním řízení a druhá při jízdě na nouzi. Jako poslední pak chování při EDB. (Jinak samozřejmě v reálu by ten "prasečí" průjezd mezi trakčními soustavami nepřežila bez úrazu.) ;)

Při normálním řízení a jízdě silou to vyrazí HV. Při výběhu a EDB nikoli. Jenom pak nebrzdí EDB. To jsem zkoušel, ale do videa se to nedostalo. Nouzovou jízdu jsem nezkoušel.

Protože máte všichni jistě chvalitebná vysvědčení, zasloužíte si malilinký dárek i do svojí oblíbené hry :) Kdo má zájem, první soukromá zamračená je na vašich oblíbených stránkách. Jedná se samozřejmě jen o repaint, musíte mít stažený i základní balík s lokomotivami 749. Reklamní obrázek zde:
IDS749.jpg

Model opět zčásti využívá upravené textury z MsTS, které tentokrát připravil Lukyn_cz a pro TS201x upravil Roman. Přejeme vám pěknou zábavu.

Před týdnem jsem si tak řekl, že šestikolák z naší dílny je sice prima, ale pro náklady co vozíme je možná trochu nadměrečný. A že nám vlastně chybí nějaká nákladní čtyřnápravová stejnosměrná lokomotiva první generace. Tak jsme s Romanem nelenili a rozřezali šestikolo, tu něco ubrali, tam něco přidali a doplnili jsme to malinko upravenou 3D kabinou s defaultním ovládáním. No a máme v TS201x dvě uhelky. Oproti reálnému vzoru se mohou v detailech lišit, což odborníky zajisté podráždí, ale předpokládám, že vy si toho ani nevšimnete :) Stahujte na známých stránkách se světově proslulými addony a na začátek něco málo reklamních snímků.

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg

Jestli myslíš cénulu, tak na ní Roman usilovně maká a ještě to zdaleka není tak jak bychom si to představovali. Ale určitě to dopadne dobře :)

Či to je tak ako chcete, alebo ešte nie, ja posúdiť nedokážem. Vychádzam s toho čo som zažil ako posunovač, keď sme tu mali 19-ku s východného na hryži a robili sa nápravové tlaky. V tom čase mala trojcestný kohút , presne ako na obrázku.(netuším ako je tomu dnes) A tak som si dosť zaspomínal na to celé, lebo už mi to potom aj liezlo na nervy......Deň čo deň sme sa s tým naťahoval s kanála 32 s rotundy dozadu na váhu a zase späť......Trvalo to tri dni....Takže som sa na nej aj navozil aj povozil.....Ako živá.

To ukáže čas :) .
Minimálně ten editor vypadá dost komplexně. Dělá to na mě dojem, že má nahradit skriptování. Ty vazby vypadají jako podmínky zadávané v lua skriptu. Je otázka, zda bude k dispozici.
Ohledně vzhledu a škubání za jízdy. Je třeba brát v potaz, že se jedná o alfa verzi.
Já myslím, že to bude dobré :). Sami to jsou fandové do vlaků a budou se nažit to udělat v rámci svých možností co nejlépe :). Je jasné , že si asi nemohou dovolit platit špičkové programátory jako jiná herní studia.
Spíš mě děsí ty minimální systémové požadavky pro test betaverze které mi přišly. Sám to mám na hraně :D . To bych momentálně viděl jako největší problém :( . Uvidíme.

Ono bude stačit, pokud bude správně fungovat průraznost vzduchu, což dle jejich prohlášení je zapracováno. Myslím, že s delším vlakem potom 90% uživatelů kloudně nezastaví :p.
Ohledně ohřevu zdrží. To bych bral s rezervou. Jak jsem to pochopil, je to výhled. To by pak museli zapracovat i spousta dalších proměnných, jako je okolní teplota, podvozky obalené ledem když je nasněženo a další.... Pak by to bylo trochu reálné.
Asi by Jsme chtěli už moc. Hlavně, ať to pro začátek korektně funguje a pak se uvidí ;)

Dám to sem i pro ty, co nechodí na RW fórum.
Předem upozorňuji, že se jedná jen o funkční vzorek. Nic není laděno aby odpvídalo reálu, jelikož není ani dle čeho (myšleno technická dokumentace)
Spíš chci prezentovat parádní Pikkův model po exportu do jiného simulátoru. Ten model je opravdu perfektní a z mé strany potřeboval vlastně jen vyřezat okna, dodělat animace, stěrače a nastavit odpovídající shadery.
Původně jsem si ho vyžádal jen pro export ve stavu MSTS jako trafic do scénářů. Ale nakonec mi to nedalo...
Na videu je prezentován pokus, zda půjde ovlivnit skriptem defaultní převodovka. Pokud se pokus dotáhne a bude spolehlivě funkční, neměl by byt problém zapracovat reálné hodnoty.
Ale obdivujte hlavně krásný model od Honzy :eek:.

Tak jestli nestíhá Hekl, co mám říkat já :rolleyes:. Od Pikka mám takových modelů, že nevím co dřív. Krom parních většinu toho, co vydal pro MSTS a další, které ještě ani nikdo neviděl :(. Jenže já potřebuju vždy nakopnout... Pak záleží na tom, jestli nadšení vydrží a nepřestane mě to bavit. Oni třeba ty Zamračený taky vznikaly poměrně dlouho a několikrát byly "u ledu". O Hektorovi ani nemluvě :)
Jen namátkou: M 131.1, M 21 (oba mají i kabinu), 814, Pomeranč, 464, 334, 735 (taky komplet model kabiny bez animací hotový), 703 (taky komplet kab bez animací) a další.... Ještě, že vozy už Honza dává sám. Já to jen kolauduju...

Back
Nahoře