Train Simulator - obrázky + videa

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna M@ster
  • Datum začátku Datum začátku
Aj tak je trošku ten stav ktorí tu popisuješ pre mňa zaujímaví. Ja som bol totižto v tom, že pri tomto stave keď nezačne v istom bode odbudzovať (nazvyme to kvázi shuntovanie) dochádza na kotve aj na statore skôr k vysokému napätiu ako prúdom. Ale tak možno som si to zle vysvetľoval.....

Neviem akú súpravu ťaháš za sebou, ale toto je trochu prisilný výkon EDB nemyslíš ? Inak sa mi to strašne páči. Až na tú vypínačku ktorú tam prejdeš pod výkonom. :)

Mám 6 tvých vagonů (4xA+2xB). Charakteristiky se ještě budou ladit. Oproti minulému videu tady mám jinou trakční charakteristiku, kde mi ale přijde, že mašina od 90 km/h nechce moc tahat. EDB sama o sobě je dost účinná. Její výpadek při brzdění je sakra znát.
K průjezdu vypínačky pod výkonem jsem měl svolení elektrodispečera. :p

Ono nie je sranda nascriptovať 363 automatiku. Tu sa toľko závislostí ako si tá mašina kontroluje v reále rôzne signály ani nascriptovať nedá. Takže tam niektoré závislosti musíš mať dosť zjednodušené. (si aspoň ja myslím) A napriek tomu ti to funguje celkom super. Počítadlá počítajú 24,6m na 4 osi ako klasika?

To mi povídej. :) Musí to být zjednodušené. Všechno naskriptovat nedokážu a ani nemám patřičné vstupy. I přesto mám ale někdy pocit, že mi ta automatika chodí líp než v reálu. :D Počítá se 1 náprava = 6 metrů.

Čo mám ja vedomosť, berie sa 6,125m na jednu nápravu, ale možno sa mýlim. Tuším som to niekde čítal, takže možno iba táram.

Nám v kurze tiež vraveli, že 4 osi sú klasický 24,6m voz. (Y) Ale tak vôbec by som sa nečudoval, keby to tak nebolo........Tých všelijakých poloprávd tam odznelo celkom dosť.

Všechny mé materiály k esu se vzácně shodují na tom, že se počítá 6m na nápravu. V kurzu vám klidně mohli říct, že 4 nápravy odpovídají klasickému Y. Vždyť se to tak i nastavuje. Těch 0,6m navíc nehraje roli, protože 4 nápravy nastavuješ i pro mašinu, která má jen asi 15m. I kdybys měl za sebou 15 vozů, stále to bude v pohodě.

Tak ono je iný rozmer podvozky keď berieš a cez nárazníky. Ale ako je to fajn že to funguje. . Na toto scriptovanie si blázon. Vždy som si myslel, že taký simulátor aby tam eso fungovalo korektne nevyrobia. A ejhľa je to tu. Už len zistiť ako previesť ukazovatele na externé obrazovky a home kokpit 363 s reálnym chovaním máme na svete.

Každý máme nějakou úchylku. :D Dostat hodnoty ven ze simulátoru není díky skriptu problém. Běžně při ladění používám výpis hodnot do souboru. Spíš by byl problém v nedostatečném počtu klávesových kombinací, aby pokryl všechny ovladače (pokud by se to ovládalo ve stylu PoKeys). S jedním esovým pultíkem jsem si zajezdil loni: http://railsimulator.simtrains.eu/viewtopic.php?f=21&t=989&p=20957#p20957

Tak jsem to nemyslel. Abys mohl všechno ovládat pomocí PoKeys, tak bys musel všem ovladačům nadefinovat nějakou klávesovou kombinaci. A těch by nebylo dost. Možná by to šlo i jinak, ale nepřemýšlel jsem nad tím. Nepřijde mi pravděpodobné, že by někdo sehnal komplet kabinu esa a chtěl ji připojit k RW. :D

Michale:hej já už si nad tou myšlenkou připojit pult k RW hraju dlouho, a Lukáš H. už to udělal. Ale ty data to by bylo dost zajimavé :)

Back
Nahoře