Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Veď mňa zo začiatku tiež očaril tento systém, preto som s ním začal, ale keď som spoznal možnosti najnovších X-trackov a medzitým vznikol aj BIN, tak vtedy som horko zaplakal pri stavbe Nových Zámkov.

Dráčik napsal:
Veď mňa zo začiatku tiež očaril tento systém, preto som s ním začal, ale keď som spoznal možnosti najnovších X-trackov a medzitým vznikol aj BIN, tak vtedy som horko zaplakal pri stavbe Nových Zámkov.
Já si myslím, že nic horšího, jako Praha Smíchov, či ONJ mne potkat nemohlo a s kolejivem jsem si vystačil. Jediné, co je mi trnem v oku jsou obloukové vyhýbky v Úvalech a Českém Brodě. A věřím, že to jednou nevydržím a překopu to do plynulejšího přechodu i z těch A1tpnt3, které jsou sice pro rychlost 60, ale i těch 80 snesou. Trochu sice berany, berany, duc, ale stejně jako v reálu. :lol: :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
... a s kolejivem jsem si vystačil. Jediné, co je mi trnem v oku ...
Tak či tak jedno je isté. Systém Xtracks v dobe začiatku budovania trate Břeclav - Brno už dávno existoval, rešpektoval ho takmer celý svet. Ty si vytvoril ďalší systém, ktorý je dnes úplne zbytočnou komplikáciou v podobe presúvania/premenovávania adresárov s traťami a globálmi. Pritom nemuselo tomu tak byť, dalo sa to pomerne pekne ešte v zárodku odstrániť skôr, než trať nabrala svoj dnešný megarozmer. Ja som za to, aby stavitelia novoprojektovaných tratí používali medzinárodne štandardizovaný systém X-tracks.

Takže zas a znova. Dohledejte si tu na foru důvody, proč to tenkrát nešlo překlopit na Xtracks. Psal jsem to několikrát... Dnes jsme možná o kousek dál a některé z důvodů už pominuly, ale ne všechny.

Zdravím stavitele téhle trati a přeju mnoho úspěchů při stavbě. Na obou ramenech z Jihlavy do Brna i Znojma jsem měl kdysi tu čest jezdit na plaubě zamračených v čele nákladních vlaků. Už se těším až se opět podívám s "raketou" do Znojma, byť jen virtuálně. Ještě teď mám v uších, nádherný řev"mojí" 752033 údolí u Citonic s maxlem za zády :lol:

Moc zdravím a měl bych takový stupidní dotaz: Co pro mě bude znamenat, když si budu chtít zajezdit na této trati a mám v PC nainstalovanou Zbyňkovu trať BP77? Co všechno budu muset přesunout a nainstalovat, aby mně obě tratě fungovaly? Hledal jsem řešení na fóru, ale nic konkrétního jsem nenašel.Píše se tam o X-tracks a Global, ale nejsem z toho příliš moudrý. Nenadávejte mi prosím do dementů a zkuste mi to nějak vysvětlit. Děkuji za jakoukoli odpověď.

Zkusím se s tím nějak popasovat a nechci dál fórum zacpávat blbými dotazy, ale ve zkratce:
1) stáhnu si novou trať odněkud z netu
2) s tou tratí se mi stáhnou adresáře Global, Track, které nakopíruji do adresáře Train Simulátor. Původní adresáře Global, Track přejmenuji a přesunu do složky Záloha, odkud je znovu můžu vzít při návratu k zbyňkově verzi.

Je to tak dobře nebo jsem ještě nějaký adresář zapomněl?

Díky

vasekpetr1: Ja presouvam pouze slozky GLOBAL a z ROTES konkretni trat. Priklad: Mam instalovanou trat BP. Na disku si vytvorim slozku s nazvem Trat BP+global. Do te nasledne presunu slozku GLOBAL a z ROUTES trat Breclav-Praha. Pak z dalsi slozky na disku, ktera ma nazev Trat 321+GLOBAL presunu GLOBAL a do ROUTES presunu slozku Trat 321. Tim je cela vymena hotova, je to otazka par vterin, napoprve max min. S TRACK se nema delat podle me nic. Takhle to funguje me. Snad me znalejsi opravi :wink:

Zdravím, stavba jde pomalu (málo času a menší problémy HDD). To co jsme chtěli do vydání pracovní verze mít už je dodělaný, ale problém je u Webovém prostoru. Mám slíbeno prozatímní umístněni tratě na Web někdy kolem listopadu a od příštího roku bych snad mohl mít vlastní.
Krajina je už dodělaná v úseku Jihlava – Náměšť nad Oslavou a Okříšky – Stařeč. Momentálně se dělá mezi Náměšti a Zastávkou u Brna. Do listopadu bych chtěl ještě stihnout úsek Stařeč – M.Budějovice.

Práce na trati stále pokračují, ale pomaleji než by si člověk přál. Do konce roku vyjde pracovní verze ve které bude hotovo 3/4 z 240ky (úsek Jihlava – Zastávka u Brna) a 1/3 z 241ky (úsek Okříšky – Jaroměřice nad Rokytnou). Počítám že do jara příštího roku bych dodělal úsek Zastávka u Brna – Brno.

Směr Havlíčkův Brod sice plánují ale je to ještě hodně vzdálená budoucnost a tak zatím nechci nic slibovat. Plánují i propojení Střelice – Hrušovany ad Jevišovkou – Znojmo.

Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

Ahoj,tak myslíš že se Ti povede do vánoc pracovní verze?

To co jsem chtěl dodělat jsem dodělal a teď jenom čekám, až se to nahraje na Web. Tak snad na vánoce jako dárek by mohla být už trať (pracovní verze) venku.

Zatím jsem si projel kousek Jihlava-Okříšky a musím říct,je to špica :D :D :D
Vynikající práce.
Jen jsem se chtěl zeptat na global.
Je nutné používat Tvůj Global?
Zkoušel jsem kousky s Globalem 183,321 atd,ale párkrát mi to padlo.
Jinak fakt kus dobře odvedené práce.

Protože Petr Kapoun udělal pěkné modely silnic do Třebíče a ještě kolej pro rampu na vykládku uhlí do Krahulova musel jsem GLOBAL rozšířit a tak je nutno používat GLOBAL dodaný k této trati. Ale na tomto bez problému funguje 183ka a i další tratě postavené na Xtracksu.

Back
Nahoře