Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

Zdravím všechny příznivce MSTS a naší trati 240 zejména.

Je fajn, že se trať líbí. Co se týče skinů 750.308 a 754.041, prosím uvést konkrétně jaké chyby je třeba opravit.
Budu je akceptovat a vynasnažím se to dát do pořádku.

Do prvního vydání trati se již nedostaly některé opravy budov, zejména retuše textur, opravy rozměrů, apod.
Toto bude napraveno v nejbližší aktualizaci. Ale vzhledem k tomu, že žádné dílo není dokonalé a je na něm stále co vylepšovat, budu rád za jakékoliv připomínky i k modelům. Při jejich stavbě jsem bohužel neměl žádné výkresové podklady a proto zcela nebudou sedět rozměry, protože je to děláno od oka. Pokud by někdo z vás měl nějaké takové materiály a byl ochoten je poskytnout, budu rád a využiji je k případným opravám. Také bych rád získal nějaké fotografie budov na tratích 240 a 241 z let 2000 - 2003, neboť do tohoto období zhruba byla stavba naší tratě situována. Jedná se mi hlavně o fotky ze stanic Zastávka u Brna, Tetčice, Střelice, kde se v posledních letech pracovalo na dálkovém řízení a modernizaci zab. zař. a mimo jiné se zlikvidovala mechanická návěstidla, některé budovy, apod. Možná si někdo všimne, že nám v Zastávce chybí stavědlové domky. Právě tyto nemáme z minulých let zdokumentované, a to ani v Tetčicích, tak pokud někdo máte...třeba pošlete. Díky.

Připomínky mi můžete zasílat i na mail:
petr.kapoun@gmail.com.

PeKa

Naposled editoval moderátor:

Ahoj

Tak s 321 se ta to trať nesnese. S ostatníma tratěma 310, 183 zatím jo, pokud je tam globál z 240. Pokud tam nechám globál s 321 tak ani náhodou. Tak že tu máme další globál.

PeKa:

Zdravím, na úvod je treba povedať jednu vec - robenie zrkadloviek sa nie vždy vypláca, ale poďme k veci.
750 308 - tento "medzičlánok" tam nemôže byť, pretože sa nachádza len na jednej strane, kde stupačky na strechu naozaj sú.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.net/obr9113_SFCAN102.jpg

754 041 - tu je celý bok úplne opačne. Treba sa pozrieť, kde sú vrchné ventilátory a kde sú žalúzie. :)
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.net/obr9114_SFCAN100.jpg

Trať vypadá velmi dobře. Jen jsem měl problém s fungováním, ale nakonec instalace na jiný PC už byla OK.
Ale první věc co jsem udělal, když mi trať po startu padala, projel jsem trať Michalovým Track Reportem, který nalezl přes 5000 chybějících souborů. Většinou se ale jednalo o Global a nepoužité kolejivo, které je zapsáno v tsection.dat. Ale stálo by za zmínku do archivu nedávat soubory nadbytečné. Například video, které se spouští při startu MSTS. startup.mpg Dále je v Global spousta statických objektů, které tam nemají co dělat, patří jen do trati.
Zde je výpis: http://ama-cb.cz/zbynek/Jihlava_Brno.rar
Trať jsem prolétl jen v editoru ze vstupního bodu do Brna a opravdu musím pochválit pěknou práci. Do okolí Rapotic jsem jezdíval na výlety a celkem jsem to tam poznával. Pro milovníky jednokolejek bez drátů tohle bude opravdu poježděníčko. Jen jsem zvědav, jak se autor popere s Brnem. Shodou okolností, díky Mikulášské jízdě z Brna do Židlochovic jsem začal opravovat úsek Od Brna Horních Heršpic, tak jsem překopával i vyústění trati 240 směr Střelice. A celkem u toho potím krev :lol:

Tak na téhle trati se člověk nenudí.Projel jsem si R 669 a perfektní.V Rapoticích jsem měl dost velké problémy se zastavením před stůj a to jsem dojížděl dvacítkou.Jo opatrnosti není nikdy nazbyt.A to nejsme ve skutečnosti. :eek:

No sklonové poměry jaké jsou na 240ce asi nikde jinde nenajdete. Hlavně úsek Náměšť n/O – Zastávka u Brna je jízda buď to rvát na plno, nebo brzdit i očima a stále nahoru dolu a zase nahoru a dolu. V Rapoticích když jsem byl tak jsem koukal že odjezdové návěstidla směr Zastávka jsou pod úrovní peronu. 8)
Jinak z Brna moc strach nemám pro mě je nejhorší ten terén a ten mi dal nejvíc zabrat kolem Jihlavy a Třebíče. Spíš mam strach aby nebylo překročeno množství objektu na čtverec. Do GLOBALU jsem nesahal do tsection.dat (jenom přidal nové silnice a koleje bez štěrku) protože jsem chtěl aby se mohl použít na jakoukoliv trať která je stavěná na Xtracksu a na 321ku jsem zapomněl (ta má úpravu v tsection.dat a tak smím GLOBALEM nehraje). :lol:

Ahoj, tak jsem si nasypal popel na hlavu a skiny dle výše uvedených návrhů opravil. Je pravda, že byly dělány horkou jehlou v přestávkách, kdy už mi lezly krkem baráky. Oprava bude součástí nejbližší aktualizace na stránkách. Ale o tom, kdy bude, více poví Luděk.
PeKa

Miran napsal:
Šnek napsal:
Chlapi v jakém souboru se dá upravit venkovní pohled kamery,jsem zvyklý na původní z jiných tratí.
Mělo by to být v camcfg.dat v globalu
Taky bych se přiklonil k originálu.Dá se toto nastavení přepsat souborem camcfg.dat z jiné tratě?

poison napsal:
Miran napsal:
Šnek napsal:
Chlapi v jakém souboru se dá upravit venkovní pohled kamery,jsem zvyklý na původní z jiných tratí.
Mělo by to být v camcfg.dat v globalu
Taky bych se přiklonil k originálu.Dá se toto nastavení přepsat souborem camcfg.dat z jiné tratě?

Ano, stačí jenom soubor přepsat v GLOBALU.

Ano, stačí jenom soubor přepsat v GLOBALU.[/quote]
Přepsal jsem to a funguje to v pohodě.

Chtěl bych se zeptat proč při nahrání tratě mám zešedlé menu,takže se nemohu dostat dál na načtení aktivity.Global této trati i aktivity mám nainstalované.Nevíte někdo co s tím?Děkuji.

pajek napsal:
Chtěl bych se zeptat proč při nahrání tratě mám zešedlé menu,takže se nemohu dostat dál na načtení aktivity.Global této trati i aktivity mám nainstalované.Nevíte někdo co s tím?Děkuji.
Luděk napsal:
Do GLOBALU jsem nesahal do tsection.dat (jenom přidal nové silnice a koleje bez štěrku) protože jsem chtěl aby se mohl použít na jakoukoliv trať která je stavěná na Xtracksu a na 321ku jsem zapomněl (ta má úpravu v tsection.dat a tak smím GLOBALEM nehraje). :lol:

pajek napsal:

Tady bych radši ještě jednou zkontroloval jeslí je tam správný GLOBAL. Mám zatím zkušenosti, jenom když jsem použil nesprávný tak tento problém nastal.

Ad:Poison
Tady to je trochu mimo mísu, toto jsem napsal, jako odůvodnění proč jsou v GLOBALU i věci které tato trať nepoužívá.

Global mám určitě správný,zkusím trat' stáhnout ještě jednou jestli nedošlo knějaké chybě při stahování.

Jo a taky by mě zajímalo kde se dají sehnat tyto vozidla:749 051 a 751 103.Nikde jsem je nenašel.

pajek napsal:
Jo a taky by mě zajímalo kde se dají sehnat tyto vozidla:749 051 a 751 103.Nikde jsem je nenašel.

Ahoj,
Koukal sem že sháníš vozidla která byla v pracovní verzi aktivit a zjistil jsem, že něco není v pořádku. Tak jsem stáhl z internetu trať a zjistil jsem, že kamarád nahrál jenom mojí první pracovní verzi a úpravy co jsem mu posílal (ReadMe atd.), aby mohla být trať zveřejněná tam vůbec nejsou. Snad do konce týdne je dám na internet zveřejnění.

Nádherná trať. Projel jsem sice zatím jen kousek, ale moc se mi líbí.

Nezobrazují se mi ale aktivity v trati. Co s tím?
Rád bych si je projel. 8)

Back
Nahoře