Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Já bych zase potřeboval smáznout pár výhybek v Plzni, ale za boha se mi to nepodařilo. Ani když jsem je smáznul ve world. Bude tam někde problém v databázi, ale jak na ní mršku nevím.

Šnek napsal:
Já bych zase potřeboval smáznout pár výhybek v Plzni, ale za boha se mi to nepodařilo. Ani když jsem je smáznul ve world. Bude tam někde problém v databázi, ale jak na ní mršku nevím.

To šnek: Jde o to, kdy jsi je umázl z World a v jaké časové fázi k ní je TDB. Nelze totiž smáznout databázi bez modelu ve World. Ale celou databáti TDB souboru lze. Stačí ponechat celou řádku se zavináči, potom stačí zachovat ještě řádek Track DB ( ) v tomto znění a je vše rázem hotovo. Počítej ale s následky toho, že přijdeš o všechny vazby, které jsem vzpomínal v předchozím příspěvku. Stačí je "jen" znovu usadit do trati a je vše hotovo. Taky se ještě k tomu občas nepřestavují vizuelně výhybky, ale to se dá odstranit zaškrtnutím políčka anim v nabídkové kartě koleje. Tygy

Šneku já si myslím, že to stojí za to opravit. Trať je super leč chybí originál objekty a krajina v některých místech již bohužel taky nevyhovuje standartu. Když si vzpomenu jak sme se na ní s Jonášem a Matinem vyřádili s dvojčatama a brejlákama.... škoda že už mě to tolik nebere...

Jak mi vyjde čas, pokusím se to opravit. Jo ten čas. Kdyby se to povedlo, aspoň bych mohl vydat další kousek tratě do Rokycan.

Zdravím všechny, tak jsem se začal intenzivně "rýpat" v kolejišti této trati a bohužel kromě smazaných Dyntracků a pár malých chybiček jsem objevil jen jedno. S UZK 3.16 doplněných místními staviči o několik kolejí, které již jsou přepsány do správného označení a s UZK 3.18a funguje trať normálně. Spadne to jen v případě nahrání UZK 3.20 a to jen při pokusu o načítání čtverce, kde je nádraží Jihlava. Je to obrovský ořech, už nevím, kde bych co rozvrtal a podezříval za chybné. Nepomáhá ani odstranění statických objektů, takže v těch chyba rozhodně není. Musím projet kompletně celou nabídku kolejiva v TSection.dat všech tří verzí a zjistit, která kolej či silnice by mohla být tou podezřelou a chybnou.
Tygy

aaaa8 napsal:
zajímavé, že to tu všem padá: například mě to nespadlo za tu dobu co sem to nainstaloval ani jednou :)

Zdravím. Používáte univerzální global od Petra Nováka na kterém měly fakčit všechny tratě,které používají Xtraks? Mě taky trať nepadala než jsem tam dal ten univerzální global.
Je ale potřeba zkontrolovat zda nějaké soubory nechybí. K tomu doporučuji Program Route Ritr.
Diskuze k globalu a stažení zde:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2283

Naposled editoval moderátor:
No tady se právě hledá důvod, proč na UniGlobalu trať padá a jak UniGlobal upravit, aby se to nedělo. Pod globalem 240 samo trať 240 nepadá.

aaaa8 napsal:
zajímavé, že to tu všem padá: například mě to nespadlo za tu dobu co sem to nainstaloval ani jednou :)
Speciálně pro Tebe aaaa8 : Ty zajisté používáš jen Global přřazený k této trati, protože s jiným by Ti to nechodilo. Ale my zde hledáme chybu v trati, kterou pravděpodobně způsobuje nějaká kolej či silnice, kterou nabízí soubor TSection.dat ve složce Global. Pokoušíme se skloubit jeden Global pro všechny tratě, které kdy byly. Nepovede se to ale pro BP a tratě, které BP Global používají. Takže tyto jsou již předem vyjmuty. Možná už to pochopíš. Nenadávám Ti zde, ani se Tě nepokouším urážet, na to já nejsem, proto píšu jen vysvětlení.
UZK jsem dělal já osobně a proto pátrám, kde je chyba, protože jiné tratě žádný problém nemají. Je to prostě záhada, nikde jsem zatím nenašel jediný rozdíl byť ve velkém písmenku. Zkusím pak ještě zoufalý pokus o smazání celého kolejiva v Jihlavě a znovuvložením bez TDB pro tento čtverec a zkusím TDB upradovat a oživit z posledním UZK.
Tygy

Proč tak složitě? Přece trať 240 někdo postavil a autor si musí pamatovat, které hodnoty v tsection.dat doplňoval. Já si například pamatuji, co jsem u svého kolejiva doplňoval. A co tak zkusit Michalův Trackreport. Ten by měl najít, co je špatně, když vyměním Global.
Global zabírá v adresáři pár mega, tak bych raději vynaložený čas nad uniglobalem dokončil MSTS Starter, jak začal dělat Martens. Beta verze fungovala bezvadně a pro komplet všechny tratě. Jen domyslet uživatelské prostředí a všechny volby.
Ale bez spolupráce se všemi autory tratí se dohromady nic nedá.
Někteří stavitelé mají v Global hromadu objektů, které mají být v adresáři trati. A to už je první problém UniGlobal.

Zbyňďo, problém je v tom, že stavitelé tratí v této věci nic nedělají, ale i mlčí. Přesunutí objektů z globalu do trati a vydáni opravné aktualizace není žádná velká práce. UniGlobal řeší jen to, abychom místo cca pěti globalů narvaných objekty měli jen jeden. Nikdo by pod ním neměl stavět trať, ale to ani pod globalem 240, 321 ani žádným jiným. A oproti standartnímu Xtrack má ještě tu výhodu, že některé věci tam jsou počeštělé, například modely a textury tunelů. Kdo použije original Xtrack, má tam ty textury a modely originální.

Zbyňku, byť má Starter něco do sebe, tak přístup stavitelů s mraky odlišných globálů mi přijde jako praktika ve stylu - něco není podle normy, tak změníme normy, aby to podle norem bylo....stavitel trati by se neměl ke globalu chovat jako by byl jen pro jeho trať. Mimochodem máte přeci DAFK od b57, který umí totéž.

Neperte se tu zbytečně. Jen je nelogické, když updatuju na vyšší verzi z UZK 3.16 na 3.18, tak všechno chodí, protože ty závadné koleje s podoznačením Alfa jsem našel jen v trati a jihlavský čtverec s nádražím nepadá s 3.18, ale padá jaklmile nasadím 3.20 a je jedno jestli to je ze 3.16 nebo ze 3.18. Rozlišně zapsané koleje přímo z XTracks má i přímo Okrasa Ghia, ale ty zrovna v trati nefigurují. Prostě nelze jednoduše přijít na to, co je tam špatně, musí se to vylučovací metodou.
Nerad tady slyším o nějakém uniglobalu (tím mělo být původně UZK), byť je myšlenka asi dobrá, ale při rozšiřování XTracks tím, že jsem dostal vynadáno od samotných autorů, že používám schodého označení, jsem dal tomuto kolejivu název UZK. Sliboval jsem si od toho, že my češi a slováci budeme mít něco lepšího než má někdo z MSTS klanu. UZK je v podstatě pořád XTracks, jen s tím, že dodržuji při kopírování zápisů určité věci, jako je nezapisovat "své" kolejivo mezi kolejivo od XTracks neboť mají vyhrazené číslování a s každým novějším updatem se objedvují nové koleje. Ten, kdo zapíše mezi toto kolejivo to rádoby své, má pak smůlu. Musí pak ještě před dalším updatováním XTracks vyšší verze vymazat jím zapsané kolejivo se shodným číslem ze své trati(pokud staví jen pro sebe a nezvřejňuje trať je to jedno) a pak může pokračovat ve stavbě. Ale problém nastává v době, kdy je trať již veřejnou nebo nedej bože Global k této trati používá již více stavitelů. Tím vzniká daný problém. Tím jsem chtěl jen poukázat na to, že se spousta stavitelů chytila správně, ale časem se jim nabídka přidaných kolejí zdála málo v UZK a začali si přidávat sami. Přitom mohli kontaktovat mě. Není totiž legrace naskinovat přes 100 kolejí a k nim vytvořit SD soubory ze dne na den. Modeláři vědí dobře o čem je řeč a skinaři také. Navíc se musí zápis vyzkoušet, zda je vše v pořádku: XTRacks se taky nevydává každý týden či měsíc a taky si nedovolí pustit něco mezi lidi, když obsahuje chyby vědomě.
Další věcí je, kdo a kam umisťuje soubory připojené ktěmto kolejovým utilitám.
Tak snad se to sjednotí a najde se ta správná a rychlá cesta. Chci se připojit k tomuto projektu a žádám ostatní stavitele, aby se také dali na správnou stranu. Rady a nápady jsou vítány, kibicování a popichování si nechte ve svém PC. Toho je tu na foru ažaž a netýká se to jen jednoho tématu.
S pozdravemTygy.

Zdar všem příznivcům trati 240. Mám pro Vás jednu dobrou zprávu. Ode dneška mi funguje trať 240 na UZK 3.20 hned vedle několika dalších tratí. Bude se ale muset otestovat ještě na jiných PC s Globalem respektive s UZK 3.20 a pak nějakými aktivitami, aby byla jistota, že je vše v pořádku. Po té se pokusím kontaktovat stavitele této trati, zda pustí veřejně tento update a mohou i vesele pokračovat se stavěním, pokud mají čas a zájem. Štreka je to velice pěkná, takl myslím, že se to všechno povede. S pozdravem Tygy.

Prosím vás kde se dají sehnat zvuky do traťě 240 Jihlava - Brno? Trať si normálně rozbalím tam kam mám, ale když se ve hře rozjedu z Brna, tak mi to začne hlásit chyby, že mi chybí nějaké soubory zvuků tratě... .sn , .sms , .snd

Prosím pomozte

Naposled editoval moderátor:
Tygy mi včera v noci poslal upravený Tsection.dat a opravu trati 240.Požádal mě o otestování,zda-li je vše OK.Projel jsem trať ve volné jízdě,protože nemám stažené aktivity a potřebná vozidla.Mohu konstatovat,že Tygy odvedl perfektní práci,mě to nespadlo ani jednou.Tygy mi dále napsal,že tuto úpravu pošle stavitelům trati a je na nich,zda-li budou souhlasit s uveřejněním této úpravy.Opravný balíček trati má v komprimovaném stavu velikost 752kB.Po této úpravě je uni Global funkční ve všech tratích,které používají Xtrack.Do Tsection.dat Tygy doplnil chybějící kolejivo a úprava je označena Tsection_3.20a. :D

Jen to upřesním, kolejivo žádné nechybělo, takovou chybu si nemohu dovolit pustit již před půlrokem. to by byla ostuda. Sice jsem tam musel něco poopravit, abych 240 rozhýbal, ale již je soubor tak, jak byl při vypuštěním do oběhu. Jen to bude pro jistotu lepší dodávat s tratí, aby byla jistota, že to pofrčí.
240 je u mě současně s 090, 311 a několika ProTrainy ve složce Routes nic nepadá, vše je v pohodě. Soubory jsem již odeslal stavitelům trati a je na nich, zda update_2 zveřejní. Žádné jiné úpravy v trati nejsou, měly by fachčit i původní aktivity.
Hezký den přeje Tygy.

Ahoj, rád čtu aktuální informace o této krásné trati :-) Po hodně letech jsem vyhrabal ze šuplíku MSTS, nainstaloval, rozchodil 240, a potom přišel o ntb... Tak už to chodí, ještě že zůstal disk. Ale: potřeboval bych postrčit se zprovozněním mojí milované 240. Už jsem zapomněl, jak je to všechno s těmi UZK a Xtrk, moc se v tom neorientuji. Nyní mám kompletně nainstalovanou a rozchozenou BP. Vím následující, když chci "přešupačit" MSTS z BP na 240:
-zazálohovat Global, Gui, Routes/bp, Sound, Trains
-nahrát 240, update v1,
a teď co? Nemám nainstalovaný Xtrack/UZK...
(to je zřejmě také příčina, proč 240 padá, i když jsem ji obnovoval z nějaké prehistorické zálohy Globalu)
Prosím o stručný návod.

drew napsal:
Ahoj, rád čtu aktuální informace .....
Prosím o stručný návod.

Na stránkách trati 240 je ke stažení Global pro 240, na tom by to mělo chodit.
Mě se podařilo minulý týden trať poopravit a hodit do UZK poslední verze 3.20, tzn. že pokud stavitelé trati zveřejní update, který již obdrželi, v nejbližší době si budeš moci nainstalovat mraky tratí postavených na XTracks či UZK s jedním jediným Globalem bez přehazování a zálohování. Bohužel nemůže být přítomna trať BP a na jejím kolejivu postavené další tratě jako Luhačovice apod.
Tygy

Back
Nahoře