Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Aktivity

Když už to kolega předemnou nakousl, já mám s aktivitama problém ten, že to vždy skončí na neaktuálním servisu, vyskočí hláška a konec ... kde je problém?

Naposled editoval moderátor:
Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

JANíčOK napsal:
Spustil som aktivitu s Os 4810 všetko bolo v poriadku až po Brancouz. Tam normálne prišiel osobný ktorý som tam mal križovať, potiahol som až za staničnú budovu tak ako som dostal príkaz, osobák odišiel aj som dostal "odchod" a na odchodovom návestidle stále "stoj" už tam čakám asi 15 min. a stále nič.
Tak to nevím co je za problém, já tu aktivitu projel nejméně 40x a to původně začínala z Třebíče potom ze Náměště a vždy to stejný křižováni a bez problému. Asi 30sekund před odjezdem zmizí servis a je postaveno. Ale dějou se věci, jako když jsem dodělal koleje do Brna hl.n. a skoušel jsem to projet aktivitou R666 Junák kde jsem umístil servis aby blokoval vjezdové návěstidlo do Tetčice než přijede protijedoucí Os. Vyskoušel jsem to asi 3x a vždy po příjezdu Os naskočila návěst volno a vše bylo v pohodě. Po čtvrté jsem zůstal stát na vjezdu asi 10min a pak jsem vypnul. V editoru jsem zjistil že servis jede podstatně pomaleji než původně a tak jsem mu s krátil trasu. Po opětovném spuštění jsem měl volno dříve než přijel protijedoucí vlak. V editoru byl zase servis stejně rychlý jako původně. Tak nevím v čem byla chyba. :roll:

Luděk napsal:
JANíčOK napsal:
Spustil som aktivitu s Os 4810 všetko bolo v poriadku až po Brancouz. Tam normálne prišiel osobný ktorý som tam mal križovať, potiahol som až za staničnú budovu tak ako som dostal príkaz, osobák odišiel aj som dostal "odchod" a na odchodovom návestidle stále "stoj" už tam čakám asi 15 min. a stále nič.
Tak to nevím co je za problém, já tu aktivitu projel nejméně 40x a to původně začínala z Třebíče potom ze Náměště a vždy to stejný křižováni a bez problému. Asi 30sekund před odjezdem zmizí servis a je postaveno. Ale dějou se věci, jako když jsem dodělal koleje do Brna hl.n. a skoušel jsem to projet aktivitou R666 Junák kde jsem umístil servis aby blokoval vjezdové návěstidlo do Tetčice než přijede protijedoucí Os. Vyskoušel jsem to asi 3x a vždy po příjezdu Os naskočila návěst volno a vše bylo v pohodě. Po čtvrté jsem zůstal stát na vjezdu asi 10min a pak jsem vypnul. V editoru jsem zjistil že servis jede podstatně pomaleji než původně a tak jsem mu s krátil trasu. Po opětovném spuštění jsem měl volno dříve než přijel protijedoucí vlak. V editoru byl zase servis stejně rychlý jako původně. Tak nevím v čem byla chyba. :roll:
Mě se to taky někdy stává na mé trati, že nějaký traffic jede najednou pomaleji, než by měl. Čím to je, nevím. Ale pokud chci aby jel rychle, tak v editoru spustím simulaci aktivity pouze jednou po otevření aktivity. Když tuto simulaci pustím podruhé a povícekráté, tak jede ten inkriminovaný traffic vždy pomaleji a pokud po pomalém projetí opustím editor, tak jede pomalu i ve hře.

Re: Trať Č�40 Jihlava - Brno

ad Luděk:
vrátil som sa asi o dve stanice v uložených miestach naspäť a bolo to poriadku. Išiel som ďalej a 1,58 km pred zastávkou Luka nad Jihlavou mi to z ničoho nič spadlo do Windowsu bez akéjkoľvek hlášky. Nevieš o tom niečo?

nebulus napsal:
Toto je záležitosť binu a textúry dodávanej k nemu - Siglight.ace , ale v trati sa daná textúra volá ináč, takže jednoduché nakopírovanie nastačí. Okrem toho je potom potrebné upraviť veľkosti svetiel návestidiel v súbore sigcfg.dat.
Bin není nutný, stačí to vhodně nastavit v sigcfg.dat. Teoreticky by to mělo jít s jakoukoliv texturou, ale jistej si s tím nejsem. Pro svojí trať jsem to převzal z trati Київ - Шевченко a radši do toho nerejpal :-)

Ad Janíčok:
V Lukách je pouze jeden traffic a myslím že ani množství objektu tam není oprotí jiným místem na trati není moc náročná. Mně to tam nikdy nespadlo. Tak nevím.

Ad fma_0526:
Chtěl bych se zeptat co si mám představit pod pojmem neaktuálním servis?

Trať ČD240 Jihlava - Brno

Luděk napsal:
Ad fma_0526:

Soubor servisu bla bla bla je staršího data, prosím uložte jen znovu v editoru aktivit, tak nějak je ta hláška, zatím mi to vyskočilo u všech aktivit na trať 240 + nějaké na 236.

fma_0526 napsal:
Luděk napsal:
Ad fma_0526:

Soubor servisu bla bla bla je staršího data, prosím uložte jen znovu v editoru aktivit, tak nějak je ta hláška, zatím mi to vyskočilo u všech aktivit na trať 240 + nějaké na 236.
Jediné co mohu poradit je otevřít AktivityEditor a po odklikáni hlášek stačí jenom uložit a mělo by to být v pohodě. Ale proč Ti naskakují tito hlášky je mi záhadou.

Si uložil hru a poslal na web. Nejprve než ji uložiš dej save, pak si aktivitu ještě jednou otevřeš a pokud se normálně otevře, pak ji teprve uložím.

Ahoj, ještě k té nákladní dopravě, mimo těch manipuláků, které jsem tu popisoval, na trati jezdí ještě rychlé nákladní vlaky relace Havlíčkův Brod - Znojmo s 2x742. V denní době však pouze první pár ráno z H. Brodu na poledne do Znojma, zpátky se bohužel dvojče vrací pravidelně Lv, druhý pár vlaků jezdí v noci. Ten bývá také podstatně vytíženější. Tato relace bývá silnější o další vlaky například při výlukách, kdy je větší přeprava přes hraniční přechod Šatov - Retz. Z Okříšek na Brno žádné Pn vlaky nejezdí, nárazově maximálně ucelenky obilí z Krahulova na Jihlavu. Jinak stroj, který zde chce kolega použít v aktivitě se po trati těžko kdy mohl projet, protože sem neměl přechodnost, trať není stavěna ani na čmeláky, ty mohly teoreticky maximálně dojet od Brna do Zastávky. Ale je to jen hra a fantazii se meze nekladou :)

Luděk napsal:
fma_0526 napsal:
Ale proč Ti naskakují tito hlášky je mi záhadou.
Viděl bych to asi tak,že uživatel nejdříve rozbalil a nakopíroval aktivitu.Pak viděl,že potřebuje stáhnout i vozidla a také tak udělal.Poté opět otevřel aktivitu a hle,hláška,že něco není ono.
Řešení napsal autor tratě sám.Otevřít AE a dát uložit.. :wink:

Trať ČD240 Jihlava - Brno

poison napsal:
Luděk napsal:
fma_0526 napsal:
Ale proč Ti naskakují tito hlášky je mi záhadou.
Viděl bych to asi tak,že uživatel nejdříve rozbalil a nakopíroval aktivitu.Pak viděl,že potřebuje stáhnout i vozidla a také tak udělal.Poté opět otevřel aktivitu a hle,hláška,že něco není ono.
Řešení napsal autor tratě sám.Otevřít AE a dát uložit.. :wink:

Uživatel instaloval celé MSTS znovu, nejdřív nainstaloval všechna dostupná vozidla co měl (doplnil trainset BP), poté nainstaloval tratě a spustil ... aktivity jsou na ostatních tratích OK, jen tady mi to bohužel háže chyby na všechny aktivity! Buď je to onen zmíněný starý servis nebo mi to vyhoří na aktivitách s 854 a selhání vytvoření kabiny , ale k věci ... v AE sem si chtěl otevřít úkol, než se vůbec načetl, tak mi to vyhodilo chyby snad ve všech .eng. a .wag co sou v celém MSTS , odklikal sem, načetlo se ... otevřít úkol, vybral sem, pár hlášek o chybě v .eng/.wag a samozdřejmě x hlášek o chybě v servisu s prozbou nového uložení, seknutí , pád , hláška chyba v train.exe To to několikrát po sobě na různých úkolech ...

Naposled editoval moderátor:

A nezapoměl si na Bin, jinak 854 a 843 si stáhni znovu. Vrbam udělal pár změn a jsou to instaláky. A rada, než spustím hru s aktivitou, nejdříve spustím conbuildra a tam si ještě zkontroluji zda na něco autor nebo já nezapoměl.

alcapone napsal:
A nezapoměl si na Bin, jinak 854 a 843 si stáhni znovu. Vrbam udělal pár změn a jsou to instaláky. A rada, než spustím hru s aktivitou, nejdříve spustím conbuildra a tam si ještě zkontroluji zda na něco autor nebo já nezapoměl.

Nemám MSTS první den, tudíž sem na BIN nezapomněl, měl sem 1.7.1022, jenže to nějak blblo, tak sem přešel na tu starší verzi 1.7.0519 to tuším je. 843 a 854 mám stáhnuté ty poslední a právě tyto (854) mi nevytvoří kabinu, CB znám, používám a chyby takto likviduju ... Myslím že sem v tomto nic nezanedbal ...

fma_0526 napsal:
Nemám MSTS první den, tudíž sem na BIN nezapomněl, měl sem 1.7.1022, jenže to nějak blblo, tak sem přešel na tu starší verzi 1.7.0519 to tuším je. 843 a 854 mám stáhnuté ty poslední a právě tyto (854) mi nevytvoří kabinu, CB znám, používám a chyby takto likviduju ... Myslím že sem v tomto nic nezanedbal ...
Nebude to náhodou tím, že v posledních verzích 843 a 854 je použit některý z dodatečných indikačních prvků v kabině:
SPEEDLIMIT DIAL - ukazetel momentální traťové rychlosti
SPEED_PROJECTED DIAL - ukazatel okamžité cílové rychlosti
DOORS_DISPLAY MULTI_STATE_DISPLAY - signalizace dveří
Které ona starší stabilní verze Binu ještě nezná?
Je to jen nápad, nejnovější 843 a 854 nemám...

fma_0526 napsal:
alcapone napsal:

Napadlo mě ,kam máš směrovaný eng?

Ad Tomáš Volejník: s tím servisem mám stejný zkušenosti. pomůže restart editoru. Bohužel nevím si s tím rady.

Luděk: Budou v Brně postaveny i Maloměřice? bývalo by to bylo dobré udělat, abychom mohly jezdit náklady v celé své dýlce.

Čouda napsal:
Luděk: Budou v Brně postaveny i Maloměřice? bývalo by to bylo dobré udělat, abychom mohly jezdit náklady v celé své dýlce.
Maloměřice zatím v plánu nemam, možná Brno dolní. Dostal jsem dneska chybějící sklonové poměry tratí a tak můžu pokračovat do Znojma jak z Okříšek tak i ze Střelic a navíc mám potřebné věci k úseku Znojmo - státní hranice.

Fíha to bude paráda... Ta trať ze Střelic je vlastně do Hrušovan a potom na Znojmo -říkám to správně viď- a přesně tam máš i traťové poměry? Jenom tak informativně....

Back
Nahoře