Trať ČD 240 Jihlava - Brno

Re: Trať ČD240 Jihlava - Brno

passion napsal:
Áno, je tam. Je to ten z aktualizácie JB1.rar Neviem si dať rady. Mám najnovší BIN, čistý global tejto trate, žiadnu inú trať a aj tak to nejde. Stále mi vŕta hlavou, že pri prvom spustení mi to už nechce generovať terén...

Po xx pokusoch mi ide editor trate. No skutočný slimulátor nie a nie spustiť. Neustále mi vyskočí okno "inicializace terénu selhala"... :roll:

Mně to zlobilo podobně. Po hodinách hledání, co kde chybí, objevil jsem chybějící sun.env a rain.env v ENVFILES. Oba jsou v ENVarchives…

Track Report mi vyhodil, že mi chýba veľa textúr. Nie sú ani v balíku, čo som stiahol.
http://gsmsoftware.szm.sk/msts/report.rar

Čo je však zaujímavé, stiahnutý balík som dal kamarátovi a jemu šľape všetko ako má. Nič mi neostáva, len to stiahnuť ešte raz.

BTW: nešlo mi to stiahnuť žiadnym dowlnoadmanagerom. Je chyba vo mne, alebo je to tak schválne spravené.

Naposled editoval moderátor:

Já bych sem rád hodil jeden dotaz. Něco spolu nefunguje. Mám postavenou aktivitu pro PN kde kdysi jezdily ve složení 2x751+vlak 1900tun+751 na této trati běžné vlaky. S tímto složením nedokážu vyjet stoupání za Vladislaví! Kde je chyba? Buď špatně nastavené sklonové poměry trati nebo engy použitých mašin ( 751.105,158+143 ). Až ve chvíly kdy jsem zátěž sundal na 1600 tun to dokážu vyjet - a to ještě s tím že původně jsem plánoval zastavení ve Vladislavi kvůli křižování ( nelze - musel jsem zátěž sundat na 1400 tun aby vlak byl schopen od 0 rychlosti ten kopec zvládnout )projíždím stanici rychlostí na hranici traťové a od začátku stoupání dávám 100% !!! Kde soudruzi z NDR udělaly chybu???

Tommy66 napsal:
!!! Kde soudruzi z NDR udělaly chybu???
V panely rozšírenej diagnostiky F5 sa zobrazuje aj aktuálny sklon koľají ( tuším sa volá elevation ) v percentách. Takto sa to dá skontrolovať.

Já vím kde! Tabulky pro tuto trať ukazují pro úsek Vladislav - Studenec pro dvojce 751 ucelenka 800tun, směska 750tun a pro jednu 751ku ucelenka 450tun a směska 400tun. Tak mi to vychází pro 3x751 ucelenka maximálně 1350tun a směska 1200tun a nesmí být spojeny na kabel.

U nás na Kremnické Bane, v priemere 18promile do kopca má jedna 751 400/450ton :)

passion napsal:
U nás na Kremnické Bane, v priemere 18promile do kopca má jedna 751 400/450ton :)
Jo jo tam to znám. Jak tam teď jezdí náklady přes den? Už jsem se tam dlouho nepodíval a rád bych si na této trati ještě nějaký náklad vyfotil.
Na úseku Vladislav - Studenec je až 23promile a nákladní vlaky zde kromě Mn nejezdí a dokonce dneska když je potřeba protáhnout odklony z 250ky tak to tahají pře Znojmo.

Luděk napsal:
Jak tam teď jezdí náklady přes den? Už jsem se tam dlouho nepodíval a rád bych si na této trati ještě nějaký náklad vyfotil.
V lete som tam bol asi od siedmej ráno do piatej poobede a išiel hneď ráno Pn s 2x 736 smer Vrútky a poobede naspäť. Poobede prešiel aj náklad s 751 smer Zvolen. Je to tam biedne.... :(

Ad Nebulus:
Dík za info.
Ještě raději než tady budete nadávat že to tam nevyjede tak napíšu nejmenší normativy na teto trati. Pro trasu z Brna je to úsek Náměšť nad Oslavou - Rapotice pro jednu 751ku T-370tun a S-350tun. Z Brna je to úsek Zastávka u Brna - Rapotice T-370tun a S-350tun.

Luděk napsal:
Ještě raději než tady budete nadávat že to tam nevyjede tak napíšu nejmenší normativy na teto trati. Pro trasu z Brna je to úsek Náměšť nad Oslavou - Rapotice pro jednu 751ku T-370tun a S-350tun. Z Brna je to úsek Zastávka u Brna - Rapotice T-370tun a S-350tun.
Díky za info.Moje připomínka v žádném případě nebyla myšlena jako nadávka.
Já vycházel z údaje že pro jednu 751ku je normativ 650tun a z toho to všechno vzniklo.Vše je jasné - v tom případě je zázrak že jsem se na ten kopec vyškrábal. Nebudu to tedy přehánět a upravím váhu vozů na 1350 tun aby to odpovídalo předpisům. Je to sice smyšlená aktivita - ale nemusíme mít mimo úplně všechno. Teď to pojede i se zastavením.

Tommy66: ...ale nepočítej s tím, že ti to i s tou normou vyběhne kopec jako lasička a přizpůsob té zátěži radši jízdní dobu.
Jinak, co tu jezdily takové náklady, to už bude víc jak deset let.

Ano aktivita má simulovat rok 1986. Nevyběhnu to jako lasička ale dostanu se "až" na 25km/h :lol:
Jinak jsem končil na prokluzu v rychlosti kolem 13 km/h.

Zdarec, trať 240 mě velmi zaujala a tak jsem se z ní rozhodl natočit krátké 5 minutové video z MSTS. Kdo by se chtěl kouknout, tak zde na adrese by mělo být :) http://msts-olomouc1.webovastranka.cz/page/VIDEO6. I když jsem doteď jezdil v MSTS převážně s tramvajemi, musím uznat, že jsem z tratě vážně nadšen. Přeji autorům mnoho dalších úspěchů při stavbě.
PS: Omluvte prosím kvalitu zvuku a obrazu, původní video mělo 900MB tak jsem jej zmenšil na 37 MB ale koukat se na něj určitě dá.
Tak snad se vám bude líbit.

Tommy66: Jojo, tak rychle tam dle pamětníků takové náklady asi jezdily. Úsek Zastávka u Brna - Rapotice i 30 minut a z důvodu mimořádně náročných sklonových i směrových poměrů také sloužily v mezistaničním úseku dvě hlásky. Zákřany a Vysoké Popovice ( v zastávce ). Kdyby tak někdo měl odtud ke zveřejnění dobové fotky, to by bylo.

Jenda: Pěkný počin, děkujeme za propagaci kolego a přejeme mnoho úspěchů ve tvé tvorbě.

Tak už sa to konečne hýbe... Mal som chybný, nekompletný balík. Jene mi poskytol svoj a ide to bez problémov. Len nechápem, ako to môže ísť tomu kamarátovi, síce vravel, že mu to občas sekne a vyhodí nejakú hlášku, ale hýbalo sa mu to.

Ďakujem Jenemu za balík a všetkým ostatným za rady.

Luděk:
Nádherná, krásna trať. Nechcem robiť poradie mojich favorizovaných tratí, ale táto tvoja by skončila určite niekde na začiatku.

passion napsal:
Luděk:
Nádherná, krásna trať. Nechcem robiť poradie mojich favorizovaných tratí, ale táto tvoja by skončila určite niekde na začiatku.
Jen souhlasím a hlavně orig.budovy udělaly své.
( škoda,že jsem u 183 nedokázal nějakého modeláře přemluvit,
vypadalo by to taky mnohem líp)

Šnek napsal:
... ( škoda,že jsem u 183 nedokázal nějakého modeláře přemluvit, vypadalo by to taky mnohem líp) ...
Šneku, pošli vhodné fotky, najmenej jednu ti môžem ukuchtiť - ale bez fotiek asi z toho nič nebude :|

Šnek napsal:
Jen souhlasím a hlavně orig.budovy udělaly své.
( škoda,že jsem u 183 nedokázal nějakého modeláře přemluvit,
vypadalo by to taky mnohem líp)

Je to škoda. Ovšem model kompletního plzeňského nádraží s viadukty a s přístupovou komunikací a parkovištěm uprostřed považuji za takovou modelářskou maturitu... Ale snad se někdo najde. :D

Back
Nahoře