Trať ČD 240 Jihlava - Brno

RE: Trať ČD240 Jihlava - Brno

Ahoj všem zde. Podlouhých problémech jsem konečně otevřel trať , luěk ví, o čem mluvím, zkouším to srovnat na UZK 3.20. To nebude moc velký problém, ale ještě mi to "padá" v Jihlavě a já nevím, co am je za problém. Ale udělám to, to je jisté. Pak po dohodě asi luděk udělá Upload trati. Bude to pohodlnější i nadále.
Tygy.

Mne sa po jednom update DVK ( tam kde pribudla úzkorozchodná časť ), sa už nedá spustiť 240 vôbec. Predtým spolu existovali spolu so ZSR 150 v pohode.

nebulus napsal:
Mne sa po jednom update DVK ( tam kde pribudla úzkorozchodná časť ), sa už nedá spustiť 240 vôbec. Predtým spolu existovali spolu so ZSR 150 v pohode.
Tím, že přibyla úzkorozchodná část, DVK funguje pod stadartním Xtrack. A s některými tratěmi ve stejném adresáři a pod stejným Globalem se kupodivu nesnáší. Zkus dát DVK do záložního adresáře a možná se Ji-Brno rozjede.

Ahoj!!
Já mám otázku. Pracuje se ještě naprjektu trati 240? Dlouho tu nebylo žádné info...

Nevíte kde tuto trať mohu stáhnout? Na oficialních stránkách je download ale ten mi napise ze soubor neni nalezen?

Já bych se chtěl také optat jestli se na trati děje něco nového :)

zdravím borce, tak jsem po dloooooouhéééééé době našel ve skříni CD MSTS a nainstaloval... Hlavním důvodem bylo, že jsem vygooglil trať 240. Je to moje srdeční záležitost :rolleyes:
Ale bohužel jsem trať nerozchodil. A tak prosím zkušenější o radu. Postup neúspěchu:
Instalace MSTS
Upgrade na v1.4
Instalace BIN_Patch1.7.051922
Stáhnul jsem z webu 240:
- trať v 1.0, rozbalil do routes
- global (původní zazálohoval), volba přepsat vše i s cestou
- aktualizace tratě v 1 - rozbaleno co kam patřilo s tím nemám problém)

trať mi hned po vyjetí z Brna k HH vyhodila chybu že nenalézá cztrack20_ex.sms , pak další .sms soubor a tak pořád dokola.
Nutný odstřel.
stáhnul jsem Xtrack 3.20 a nainstaloval (opět záloha adresáře celé hry)
a pořád....

tak už nevím, fóra jsou moc stará a těžko se to hledá. Můžete prosím někdo poradit?

PS: přečetl jsem i FAQ atd, ale nic mě tam neťuklo do čelíčka :(

děkuji Drew

Drew: všechno máš v pořádku až na to, že tam nemáš složku SOUND pro tuto trať. Zkus se podívat sem: http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=bssi6s6ex43h20xk2mh8frctrbmfpu

Pavlík napsal:
Drew: všechno máš v pořádku až na to, že tam nemáš složku SOUND pro tuto trať.

Pavlíku díky, složku, která je v archivu mám, ta ale neobsahuje chybějící soubory. Ty jsou (bohužel) odjinud, a zatím nevím kde je stáhnout.

aha... už vím, díky za ten blueboard...

A taky díky za rychlou reakci.

stáhni si zvuky k trati 180 (http://www.train-sim.cz/) s nima by to mělo fungovat ;-)

Ahoj, chceš snad říci že provozuješ (že jde provozovat?) současně BP a 240? Někde tady ve forech jsem četl, že to nejde...

Ď-.

Přesně tak - SOUND z BP nečiní u 240-ky sebemenší problémy.;)
Myslím si, že by trať též fungovala společně se Sound pro 321 (používám jej úspěšně i se 180/183 a oběma verzemi Olomouc - Opava). :)
To vše za předpokladu, že potřebné zvuky budou doplněny i do jiných složek MSTS.
Pokud by to někoho zajímalo a někomu to pomohlo, zkusím zde popsat "rozdělení" svých SOUNDů.
1/ výchozí zvuky podle BP: spolupracují bezproblémově s Luhačovicemi (346/341), Čáslav - Třemošnice (236), Praha - Děčín (090), Praha - Chomutov (120), Brno - Jihlava (240). Použitelné jsou i pro ŽSR 130 (Bratislava - Štúrovo / N. Zámky). Dále budou potřebné i pro připravovanou trať Liberec - Tanvald.
2/ výchozí zvuky podle 321: použitelné pro Plzeň - Klatovy / Domažlice (1803/180), a jak jsem psal výše - i pro obě verze Olomouc - Opava (310).
3/ Zvuky podle ŽSR 150: pro slovenské tratě (150, 130 - ostatní neprovozuji).
Pokládám za samozřejmé, že pitvátoři těchto rozdělení laskavě vezmou na vědomí, že obsahy mých zvukových složek (SOUND) se mohou pro jednotlivé typy poněkud lišit od složek jejich a VŽDY bude nutné pro správnou činnost překopírovat několik málo souborů překopírovat odjinud. A to je ten - myslím si - někdy hlavní problém: nechce se hledat, nechce se kompletovat.:cool:
Až potom lze "hluboce filozofovat".

Ovšem ideální by bylo, kdyby každá trať obsahovala sama v sobě vše potřebé pro své provozování, tedy i zvuky. Což udělat není žádný problém. A u zvuků to jde udělat i zpětně. Pak by většina problémů, které tu musíme řešit, nebyla. A v současné době je kapacita HD a rychlost internetu taková, že je nějakých 20 MB navíc naprosto přijatelných.

Jiří, máš naprostou pravdu v tom, že TEĎ není problém s kapacitou disku, paměti, s rychlostí procesorů atd. ve vztahu k simulátoru. V době vzniku MSTS byly technické možnosti PC jiné. Jinak si opravdu nedovedu vysvětlit existenci společné složky SOUND, když je celkem jasné (z hlediska autorů i uživatelů), že převedení všech zvuků dovnitř složky konkrétní trati bude stoprocentně spolehlivější a bude fungovat bezproblémově.
Je to klasický trojúhelník: Uživatel 1. získá trať A/ s kompletním a bezproblémovým Soundem. Zvuky používá i pro trať B/, ovšem za předpokladu, že do svého Soundu musí doplnit zvukové soubory - jak to publikuje autor trati B/. Po získání trati C/ jde všechno jak po másle a na stránkách tohoto fóra se Uživatel 1. do krve shádá s Uživatelem 2., který používá trať A/ bez problémů, ale zvuky trati C/ mu činí problémy. Tomu se Uživatel 1. strašně diví, protože on funguje excelentně a o Uživateli 2. si myslí (ve slušnější podobě), že je neschopný paprika. V lepším případě vyjde bezbolestně najevo, že zvukové soubory potřebné pro C/ jsou společné i pro trať B/, kterou ovšem Uživatel 2. nemá...
Jestli je tedy společná složka SOUND autorským pokusem KUJU o odstranění zbytečné duplicity souborů, vzhledem k jejímu "originálnímu" rozsahu 50MB (můj SOUND pro BP a další má okolo 95 MB, další Soundy jsou spíše menší) ten pokus potom příliš nechápu, vezmu-li např. v úvahu nynější rozsah provozovaného "vozového parku", kde duplicita souborů bezesporu je (kdo nevěří, ať si Trainset projede třeba ConBuilderem, je tam na to funkcička), a především rozsah a kompletaci modelů objektů do trati a jejich textur.
Ale abych se vrátil - Sound je něco jako Global - řada složek a souborů by ASI mohla být umístěna do některého adresáře příslušné trati. Je na autorech, jak toto řeší a jak mají čas a pevné nervy na to, aby rozčarovaným pilotům vysvětlovali, kde mají jaký model, zvuk, texturu...;)

A o těch nervech občas silně pochybuji.

Tak jsem před chvílí vyzloušel, co se stane, když přejmenuju hlavní adresář sound a pustím některou ze svých tratí. MSTS křičel, že mu chybí pouhé 4 sms soubory, a to jako zvuky pro tankování a podobně. A přitom Ztracená a DVK mají sound tratě o velikosti 20 MB a JZD jen 9 MB. Ale to jen tak naokraj, jako námět spíše budoucím stavitelům tratí eventuelně Pepovi a Jackovi pro 310ku.

JiříkTK: též si myslím, že nejlépe posoudí možnosti možnosti stavitelé tratí - oni vědí, zda zvuky stačí směrovat do SOUND složky uvnitř trati, nebo musí být v té hlavní, simulátoru.
Rozsáhlá duplicita zvukových souborů u modelů vozidel vedla Jacka a několik dalších k oněm známým a dnes už velmi uznávaným složkám SndElok, SndMlok, Vozy a dalším... Když si vzpomenu na situaci zhruba před 5 lety, když jsem s MSTS začínal, je přínos těchto společných zvuků ohromný.
Ale to už jsem odbočil - podobná otázka stojí, zda lze takto zacházet i s modely a texturami kolejiva atd. uvnitř konkrétní tratě a příslušného Globalu. Aby to nebylo vůbec jednoduché, některé typy kolejiva jsou instalovány mimo trať i mimo Global... Damned!

Venny napsal:
JiříkTK: též si myslím, že nejlépe posoudí možnosti možnosti stavitelé tratí - oni vědí, zda zvuky stačí směrovat do SOUND složky uvnitř trati, nebo musí být v té hlavní, simulátoru.
MSTS funguje tak, že se podívá do sound tratě a teprve, když tam nenajde, co chce, hledá v hlavním sound.
Venny napsal:
Ale to už jsem odbočil - podobná otázka stojí, zda lze takto zacházet i s modely a texturami kolejiva atd. uvnitř konkrétní tratě a příslušného Globalu.
V době současných možnostá je jednoznačné toto: Co může být v trati, dát do tratě. Naše tratě se nestahují jen v Čechách a kde má třeba chudák Australan či Číňan najít ty věci, které jsou uloženy někde mimo adresář tratě a ještě nejsou s tratí ke stažení. Jde přece o to, aby si stáhl trať, nakopíroval do routes a ona hned bez problémů šla. I za cenu duplicitních pár MB.

Back
Nahoře