Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dobre, skúsil som aktivitu Lysá a načíta mi to ale:
- bez kabíny
- nefunguje brzda ani konrolér
Možno si niečo prepísal v súbore lokomotívy.

Vždyť chyba je dávno identifikována. Viz příspěvek Bobeksoft. Tak si tam tu závorku za Friction do eng dopište a hned vám to pojede.
Je to ve složce cd_751/Openrails. Teď jsem to zkoušel.
eng.JPG

Už mi to taky funguje, špatně jsem to pochopil, já ještě nemám moc zkušeností s psaním a upravou příkazových řádků. Děkuji za přesnější vysvětlení.

Dobrý den,
mám zde další problém, který nevím jestli je u mně nebo je to chyba kompatibility s OR. Když v aktivitě test_Lysá dojedu s Bardotkou do první stanice, kde si vyzvednu nákladní vozy tak mi prostřední část soupravy "chybí"vozy, ale vozy za prázdnotou normálně jedou jak mají. Také ve vzduchu "létají" a bugují se vozy s automobily. V MSTS funguje zase vše jak má.

Přílohy

• Snímek obrazovky (67).jpg
    Snímek obrazovky (67).jpg
    262.9 KB · Zobrazeno: 46
  • index.jpg
    index.jpg
    410.4 KB · Zobrazeno: 45
To je tak, když se ve velkém upravuje systémem ctrl-C ctrl-V. A když tyto úkony děláte asi týden od rána do večera, tak nějaký překlep se může objevit. V tomto případě nebyla označena ta chybějící závorka. Ale objevit tuto chybu až skoro po třech letech :)

Před chvílí jsem ty engy všechny opravoval, ale musím se smát, že tyto úpravy jsem dělal přesně na den před 4 lety, viz datum. Zamračené jsem dělal o den později, tedy zítra. Ještě to musím vyzkoušet a pak to nějak doplním do aktualizací. Ta 039 by měla být správně.
opravyOR.JPG

Dobrý den, mám zde další ozázku ohleně aktivity test_Lysá. Když přijedu s vlakem Ruských turistů do stanice Lysá nad Labem a odpojím lokomotivu. Na návěstidle svítí stůj, tak zmáčknu TAB jak bylo řečeno v příkazu. ozve se hlas "Jízda přes stůj dovolena". Dojedu ještě za návěstidlo a po chvíli (ještě než stihnu najet na lokomotivu 163.100) mi to hodí záchranou brzdu. To samé při posunu pro nákladní vlak. Podle mě to bude opět chyba v nekompatibilitě s OR.

Ahoj za stanicí Novosedly směr Mikulov na Moravě, přibližně km 116, vprao poletuje strom.
za_novosedly.jpg

Dane, tam toho poletovalo hodně, uzemňoval jsem asi desítky lesních bloků, ale tímto směrem by to už mělo být OK. Kouknu na to

Dane, včera jsem tento blok stromů opravil a jen tak se prošel po okolních lesících a opravoval jsem dalších asi 85 částečně poletujících bloků stromů. :) Až z toho asi po hodině bolela hlava. V MSTS editoru bez šance si tohoto všimnout. Jinak jsem náhodou zjistil, že na trati Brno - Přerov nemám opravené nástupy cestujících ke straně peronů. Většinou to bylo na opačnou stranu a při tom jsem si v editoru TSRE5 všiml také ne moc přilnutých křovíček v zářezech tratí. Tak jsem to také opravoval. Minimálně 50 křovíček. Přitom v MSTS editoru se to zdálo OK. Tohle do závad už nepsat.

Ahoj a mám další chybu, v Zaječí. Pokud jedu od Velkých Pavlovic (trať od Hodonína) a vjíždím do nádraží rovně k perónu, abych mohl pokračovat do Brna, nesvítí návěstidlo:
Zajeci_001.jpgZajeci_002.jpg

A pokračuju-li rovně směr Šakvice, zůstane až do Šakvic viset rychlost 60 km/h.
Zajeci_003.jpg
Zajeci_004.jpg

Ať mám postavenou trasu, kamkoliv do nákladního od posledního nástupiště v Břeclavi, mám postaveno na stůj a neprojedu ani přes tabulátor.
Breclav.jpgBreclav2.jpg
Breclav3.jpg

Tak EDIT:
Klávesa "Tab" vůbec nefunguje, jako by návěstidlo nebylo a pokud tam dám blok, kódem 3 XX XX to jest blok do doby posunu, tak pak už se nedá projet, ale nic to nemění na tom, že je něco špatně, traffic to neprojede vůbec.

Back
Nahoře