Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Tak to tam jdu okamžitě kouknout, mám otevřený AE MSTS a zrovna se trápím s posunem v HK (upravuji a dělám kompromis), kdy OR buguje. Poznatky k OR napíši do patřičného vlákna.

Tak ony tam jsou ty dvojnávěstidla a mají "hlavičky k sobě a nožičky jdou každá jiným směrem: "-OO-" a na pohled to vypadá OK.

To je správně, autobloky a zdvojená návěstidla mají vždycky nožičky na obě strany. U těch autobloků (svítí-li na nich červená a přitom na TM zelená) je problém jinde (stalo se mi to při osazování návěstidel) - když se 'pohne' s vjezdovými návěstidly, tak autobloky (klidně i 5 za sebou) na ně navázané nějak zblbnou a svítí jinak, než ukazuje TM. Nezbývá než autobloky smazat a znovu osadit. Prostě napřed osazovat vjezdová návěstidla a až potom autobloky na trasu mezi nimi.

Tak jsem kontroloval a žádné otočené návěstidlo nikde nemám. V celém úseku od Březové do Svitav. Přesto jsem oddíly od Hradce až vjezd do Svitav smazal a osazuji znovu. (ty co ukazovaly červenou). Víc zatím udělat nemohu. Je to propustná chyba, tak zatím dávejte rozkaz, že návěstidla jsou v poruše a neplatí. Nebo jeďte vlevo. Já nemám nyní čas tohle nekonečně řešit. O víkendu jsem chtěl pokračovat v zástavbě na znojemsku. Ale zatím jsem neudělal nic. Jen řeším tato návěstidla.
To že se někdy návěstidlo při editaci zhlaví otočí je celkem normální jev a přijdu na to hned při linkování. Pak stačí jen s jehlanem v editoru pohnout a je to zpět. Ale v TSRE, tam jsem na to ještě nepřišel, jak s databázovými jehlany pohybovat.

Já nemám nyní čas tohle nekonečně řešit. O víkendu jsem chtěl pokračovat v zástavbě na znojemsku. Ale zatím jsem neudělal nic. Jen řeším tato návěstidla.
Ahoj Zbyňku, já vím, že tahle situace je na rozbití klávesnice, Jenže, teď to vem z pozice tvůrců aktivit. Dělám aktivitu, mám rozpracováno, najednou chyba v trati a bezradně stojím, takže taky neudělám nic. Ona ta aktualizace nikam neuteče a ti co jen jezdí si prostě počkají. Nelze ale hodit za hlavu podstatnou chybu v trati a nechat tím kostlivce ve skříni, jen proto, abych dodělal neco jiného. Tohle dělají tvůrci OR, co nefunguje odloží a dělá se na dalších kosmetických vychytávkách a najednou zjistíš, že vychytávky jsou super, ale kvůli té zásadní chybě to prostě nemaká, jak má. Talže ty, coby stavitel, který prezentuje své dílo by jsi tuhle větu asi ani neměl vyslovit. :D Tohle je zásadní chyba, kterou když pomineš, může se po čase projevit i jinde a stejně tě to nemine, obvzlášť když píšeš, že to vypadá, že je vše v pořádku.

Jinak jak se ty návěstidla chovají, když před váma jede rychlík? Zkoušel to někdo? Nesvítí na nich zelená místo červené? To by byl mazec. :)

Dane, ty navestidla se chovaly tak ze če umístěná po tvém směru ukazovala znak tveho useku, tedy na stuj

Dane, tohle je 2000 km tratí a jsi bez šance vše kolem uhlídat pravidelnou kontrolou.
Tedy jestli spěcháš, tak já udělal tohle. Všechna návěstidla jsem odebral a znovu osadil. Práce asi tak na hodinu, než se vše uloží. Pak test té aktivity a už funguje normálně.
Otáčím list a jdu něco dělat, co jsem měl v plánu.

Jasně, chápu, moc dobře vím o čem mluvíš a aby jsi věděl, že v tom nejsi sám tak: Chystaná aktivita R Modrý Portuhal ze Znojma, kde začíná ve 13:00 přijjede do Prahy Vršovic (hlavák jsem zapověděl, tam se jezdí furt) 23:23 a jel jsem test a někde okolo 23:00 jsem měl chybu v bloku a konec, takže to pojedu celé nanovo... Taky bych teď nejraději ehm... No pro novou klávesnici se mi nechce. :-) :)
Zbyňku, zeptám se jako lajk, co je ta zkratka před Vršovicema PVSV a PVSO? To první bych tipoval Praha Vršovice a to SV a SO vůbec netuším.

Dane, asi tak. Tato aktualizace byla opravdu velké sousto. Přes léto, pochopitelně jsem se do editoru MSTS nezavíral a nechal to na podzimní sychravé a covidové dny. Do vánoc se pochopitelně vše nestihlo, ale makám na tom dál, dokud je nepříznivé počasí i covidobdobí příznivé. Na vánoce jsem vydal aktualizaci, aby bylo něco. Tedy nic nového, jen to co jsem porozbíjel bylo opraveno a mohlo se jezdit. Bohužel osázením nových výhybek došlo někde k narušení databází a díky vám, co jezdíte a připomínkujete, opravuji. Radost z toho nemám, ale i mám, že ty chyby odhalujete. Tedy vše je jenom taková beta verze a ty do toho Dane děláš takovou megaaktivitu. Ale jo, jen prosím trpělivost. Vše bude.

Mám tady jeden oříšek, související s aktualizací 93.9X této trati. Je poněkud z jiného soudku, než poletující / chybějící objekty:
- po aktualizaci z předchozí verze nelze ovládat FPS ani prostřednictvím parametru OR, ani prostřednictvím ovladače karty RX560 (Radeon Software). FPS "naskočí" na parametr FPS 50-80 (dle složitosti okolí) a nelze jej jakkoliv ovlivnit. Jízda je pochopitelně velká cukatůra.
Ostatní tratě ve stejné složce ROUTES jako je BP fungují normálně, tj. velikost FPS lze ovládat. Předchozí verze BP93.20 z konce 2019 ovládání FPS neovlivňuje, simulace je funkční. Nefunkčnost zapříčiňuje už první aktualizace 93.90.
Při použití jiné verze Radeon Software je situace stejná.
Jiná verze OR-MG se chová stejně.
Děkuji KOMUKOLIV, kdo je schopen a ochoten mi účinně poradit.

Sem pište jen závady na trati, prosím. V této aktualizaci jsou načtené textury map na trati Mikulov .Znojmo a například editor TSRE na starším PC 32b s tím má velký problém a také je to velká škubatura. V ostré aktualizaci BP94 bude tohle odstraněno. Tedy na slabším PC do Znojma nejezdit.

Log The Best Czech Trat B-P in Open Rails after repair with TSRE5, TrackViewer and Notepad :)
BP error fix.jpg
BP fixed 19_01_2021.jpg

Mode = activity
Route = Breclav - Praha
Activity = Brno - Hustopeče (E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\ACTIVITIES\zs_50 Brno-Hustopece.act)
--------------------------------------------------------------------------------
Loading TRK TDB SIGCFG_OR

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 46576

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 48273

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 48374

DAT ACT RDB CARSPAWN SIGSCR sssssssWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Warning: Skipped unknown token Telepole in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\WORLD\w-005471+014780.w:line 74

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Information: Number of Wagon Axles set to default value of 4

Information: Number of Locomotive Drive Axles set to default value of 4

ENV

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\ENVFILES\SummerClear.env:line 311

Warning: Expected depth 0; got depth 1 at end of file (missing ')'?) in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\ENVFILES\SummerClear.env:line 311

SIGCFG SIGCFG_OR

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 46576

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 48273

Information: Skipped unknown SignalSubObj flag BACKFACING in E:\Train Simulator TRAT_BP\ROUTES\Breclav - Praha\OpenRails\sigcfg.dat:line 48374

TTYPE

Information: Allocation for 87 500 particles:

16 800 000 B RAM vertex data
2 100 000 B RAM index data (temporary)
16 800 000 B VRAM DynamicVertexBuffer
2 100 000 B VRAM IndexBuffer

TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWS

Zdravím,
v aktualizaci BP 93.92 mi ve stanici Modřice chybí na obou zhlavích část kolejí a výhybek. V MSTS je vše OK.
Může být chyba zde ?
V adresáři OpenRails u tratě BP mám soubory .trk s datem 13.12.2018 a Sigcfg.dat z 23.11.2019 a Sigscr s datem 31.08.2018.

Přílohy

• Open Rails 2021-01-21 08-03-26.jpg
    Open Rails 2021-01-21 08-03-26.jpg
    573.8 KB · Zobrazeno: 27
Zdravím,
v aktualizaci BP 93.92 mi ve stanici Modřice chybí na obou zhlavích část kolejí a výhybek. V MSTS je vše OK.
Může být chyba zde ?
V adresáři OpenRails u tratě BP mám soubory .trk s datem 13.12.2018 a Sigcfg.dat z 23.11.2019 a Sigscr s datem 31.08.2018.
Jestli používáš OR odděleně od MSTS, tak si překopíruj z MSTS, kde to je vpořádku, do OR znovu Track_B. Možná, že to bude tím. Taky mě to tak prvně udělalo.

Návěstidlo je nalinkované správně. pro jistotu jsem preventivně smazal tu šedesátkovou vexli a osadil znovu včetně závor, ale nic tam neřvalo. Uvidíme. Až bude čas, tak to projedu.

Back
Nahoře