Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Tohle už bylo hlášeno a opravoval jsem. Už aby byla aktualizace. Nedivím se, že už v tom máte guláš, co je a co není už opravené. Ale brzy BP94 už bude. Tak hlásejte dál.

Ahoj Zbyňku.
Nainstaloval jsem poslední pracovku, co jsi mi poslal a ze Znojma přes Hodoňovice mám všude červenou, když dám kl. Tab., tak nereaguje a všechny návěstidla projedu. Dále za Hodoňovicemi na TM stále stůj. Předtím OK a v trase vlaku jsem nic neměnil.
ZN-BR STUJ.jpg

Tak v rychlotestu stůj až do Hrušovan nad Jevišovkou. Jsou komplet nefunkční návěstidla, chce to komplet celou kontrolu Znojmo Břeclav.

Ještě hlásím už opravenou chybu, na kterou upozornil okoun. Vjezd do Adamova od Brna na kolej k peronu vpravo, omylem nalinkováno do skladiště vedle. Tedy nehlásit.

Zbyňku, mi to začalo dělat po poslední pracovní, jinak jsem tam měl volno taky, nemůže to souviset se složkou Openrails v trati? To stůj tam mám i když jsem udělal celou trasu ve složce Openrails u tratě mám tohle a na stůj mám všechny návěstidla na trati od vjezdového do Hodonic až do Hrušovan, odjezdové, dál jsem to nejel:
BP_OR_slozka.jpg
Sigcfg jsi měl v té poslední aktualizaci nový. Jinak si to nedovesu vysvětlit, já tama normálně jezdil, tohle mi udělal poslední pracovní BP93.98.

Takže Zbyňku, někde bude průser.
Vzal jsem soubor Sigcfg.DAT ze zálohy a vyměnil jej za ten, co jsi mi poslal s aktualizací BP93.98 a mám postaveno na volno, když tam dám ten, co obsahuje pracovní aktualizace, mám rozsrané návěstidla. Tak a co teď? Když tobě to funguje s jiným souborem jako mně?
Dan

Jinak tuhle clkovou úpravu pro OR nedělal jen Joska, ale už nevím kdo, jen úprava Sigcfg.dat nestačila. Tím se třeba vysvětluje, proč měl třeba Francek na stůj v jiných místech, než tehdy já. Tohle se musí sjednotit. Ale nevím už fakt, kdo to pro OR upravoval.

Dane, máš pravdu. Já jezdím neaktualizovaně.
navestidla.JPG
Chlapi, když už chcete někdo pomáhat, tak dělejte tu práci pořádně. Jinak mi i ostatním z toho děláte řeholi. Nebo co je jinak pro OR? Asi si to budu upravovat sám. To zabere méně času než pak hledat následné chyby druhých. I když tohle by měl automaticky Deterio, když vydá nějaký nový balík, ne Alcapone. Proto se novým scriptům tolik bráním, protože vždy následuje nějaký návěstidlový průšvih.

Tak to co mi teď poslal Joska Alcapone, jede, ale k tetsu se dostanu tak pozítří. Mám ranní a naddělávám hodiny a vstávám ve 3 ráno, pak musím na zkušebnu a přijdu domů až večer.

Nevím, nejsem znalý v zákonech Openrails, ale dal jsem si porovnat podle obsahu soubor, který Danovi nefunguje a soubor minulý, který je funkční.
Když jsem doplnil do zápisu, co je červeně (Ve složce Openrails/sigcfg.dat) a projel celý úsek Znojmo - Břeclav už vše funguje jak má.
Tedy kdo na to spěchá, tak si tam v notepadu dopište, co je červeně. Tohle jediné bylo v zápisu jinak.
chyby.JPG

Zbyňku, pošlu ti ten Joskův, co mi včera večer poslal. Musíme to mít všichni stejné, nebo radeji ti pošlu celou složku OpenRails se všemi třemi soubory. Jinak se nedoberm výsledku a každému se to může chovat jinak.

Nebylo by lepší, kdyby někdo vysvětlil, co znamenají ty zápisy? Respektive ten jeden zápis se přidává za určité řádky. Prosil bych vysvětlení. Joska psal, že to má od druhého Josky zde na fóru, ale že to pak udělal po svém.
Rád bych to měl pod kontrolou. Chybování je lidské. Ale doufám, že už soubory návěstidel se jen tak měnit nebudou. Na léto stejně stavění opět zazimuji. :) Ale jestli budeme pod Covidovými omezeními zavření v krytech, tak budu rád, že alespoň ty železnice zůstanou.

Ty máš naštěstí dodací lhůty až 20 let, tak jsem v klidu. :) (vtip) Nyní řeším tuto aktualizaci. Ale proč Michale neděláš tyto soubory rovnou ke svým scriptům? Kdo jiný má zápisům rozumět. Dnes je už standart Openrails, takže tam to musí fungovat ve hře primárně. Ale je nutná zpětná kompatibilita s MSTS kvůli editorům, aby se dalo stavět.

Jel jsem Sp 1808/1815 od Alcaponeho a track monitor nezobrazuje návěstidla mezi Velkým Osekem a kolínem. Oddílovky, včetně vjezdového do Kolína jsou na stůj. Na jízdu vlaku to nemělo vliv - po projetí návěsti stůj se nic nestalo (bez mačkání TAB).

Jel jsem Sp 1808/1815 od Alcaponeho a track monitor nezobrazuje návěstidla mezi Velkým Osekem a kolínem. Oddílovky, včetně vjezdového do Kolína jsou na stůj. Na jízdu vlaku to nemělo vliv - po projetí návěsti stůj se nic nestalo (bez mačkání TAB).
A poslední aktualizaci máš, asi ne.

Back
Nahoře