Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Takových úseků je hodně, kde na rovině není trolej, ale v oblouku je sem tam nějaká zapomenutá. Nevím jak tohle Zbyňkovi hlásit. To by bylo obrázků jak oblázků na pláži. :) Bohužel autor TSRE se dlouho neobjevil ani na svých oficiálních stránkách.

Tohle chce opravdu monitor s mapou kolejiště. kde bude vyznačeno, kde jsou koleje s parametrem 0 a s parametrem 2. Jinak je to střílení naslepo. Takto by se to dalo opravovat. To tady není žádný programátor, který by něco vymyslel? Anebo nejlepší, kdyby to bylo vidět přímo v editoru TSRE5. To by se jinak stavělo.

Zdravím. Prosím Zbyňku před zastávkou Hradec Králové z. ze směru od Hradce Králové hl. chybí tabule před zastávkou. Díky

Ahoj Zbyňku, nevím jestli to už bylo hlášešno, v Hrušovanech u Brna na manipulační koleji, od angličáku po rovinku.
Hrusovany_u Brna.jpg

Trolej v Hrušovanech?
Já jsem nyní převedl mnoho tisíc DK na klasické a tím se to bude v TSRE5 už pěkně přeindexovávat. Ale přiznám se, že zatím nemám nákresy stanic, které koleje jsou bez troleje. Zatím byla priorita, aby náhodou netrčela někde trolej na neelektrifikovaných tratích. Těch stanic budou mraky, kde jsou koleje bez troleje. Asi 99% stanic. Vždyť ani všude nemám návěsti pro EP, kde je to bez troleje. Vše postupně. Nejprve dotáhnu koleje do Okříšek a pak hromadně tady vše přeindexovat.

Zdá sa mi, že v 94.3 sa stratili nejaké rýchlostníky. Konkrétne mi teda chýbali v úseku Třebovice–Rudoltice po "správnej". Na výjazde z Třebovic sa chytí 60 (nemá tam byť len pre lokálku?) a potom dlho nič, až v Rudolticích 160.

A ešte: na úrovni vchodových návestidiel do Lichkova od Poľska sú nejaké výhybky a nejdú mi prestaviť tak, aby sa do stanice dalo vôjsť.

(Voľná jazda v klasickom OR, takže troleje riešiť nebudem.)

Tohle nastalo po vyznačení kolejí bez troleje? Po té pracovní aktualizaci? Protože ty rychlostníky po celé trati až do Rudoltic opravdu zmizely. A za Lichkovem směr Polsko vznikl nějaký mišmaš s kolejemi, který jsem už opravil. Kdepak, jak se edituje trať, lítají třísky. Je to vždy riziko, že se něco rozhodí až rozbije. V obou případech bylo nutné vyměnit dvoukolejné pásy za dva jednokolejné. Jedna kolej s TV a sousední bez TV. Podobné to je i ve stanicích, kde jsou manipulační koleje bez TV. Ještě je chyba v kolejích v Brně Židenice ve směru od Slatiny, chybí tam kus databáze nad už bývalou dynamickou kolejí. Něco se tam rozbilo při výměně výhybek.
Vánoční aktualizace to pak vše opraví. Tak pište, telegrafujte a faxujte dál. :)

Do Rudoltic nezmizely jenom rychlostníky, ale všechna návěstidla ve správném směru včetně pravého vjezdu do stanice. Také zvukové značky. Nechápu. Teď jsem to pracně dával dohromady podle tabulek. Ale našel jsem, jak to tam vypadalo před tou pomalou šedesátkou a vyměnil jsem za trvalou 90, jak to tam bylo původně. A za pravým obloukem za viaduktem samozřejmě už kilo.
Ale tohle se opravdu nedá uhlídat, že něco někde zmizí. A nechápu jak. Co to smazalo. Já to nebyl.

zdravím potřeboval bych pomoct mám officiálně zakoupenou trat bratislava-praha (klidně pošlu důkaz) už je to dlouho co jsem si open rails smazal nedávno jsem si ho zase nainstaloval a vzpoměl jsem si vzdyt já mám vlastně koupenou trat tak jsem zapojil flešku s tratí prošel jsem instalací vším ale vždycky když chci zapnout trat na jakém koliv useku chodí mi to error odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu a to je pokaždé neví někdo jak to opravit (už jsem zkoušel i přeinstalovat

Díky. Tam byla krátká kolej omylem se sklonem na opačnou stranu.
Jinak jsem ještě opravoval rakovinu mezi Brno Židenice - odbočka Táborská. Za poslední výhybkou v Židenicích do nesprávného směru chybělo kousek databáze nad kolejí. Myslel jsem, že je po technickém zásahu opraveno a pak v TSRE5 (ne v MSTS) vidím přerušení databáze na vedlejším dílu koleje. Opraveno (kolej jsem uchopil odložil vedle, save a vrátil zpět. Save.) A po načtení editoru se chybějící databáze na kolejí opět posunula o další díl. Navíc jsem zjistil, že tam zmizelo vjezdové návěstidlo. Tak jsem vytrhal všechny koleje a opravil všechny databáze. Chyba byla i v tom dlouhém 250m rovném dílu. A po opravě, že to v MSTS editoru naskládám zpět a ten se vždy při načítání odporoučel. Tak zpět záloha a znovu. Co šlo jsem v tomto úseku smazal nebo odložil vedle v MSTS editoru a pak trať načetl TSRE5 a zde smazal porušené databáze nad kolejemi, které nešly v MSTS označit. A pak znovu načetl MSTS a nad kolejemi se smazanou databází kliknutím myší na ně databázi obnovil a koleje i s návěstidly naskládal zpět. Už se to zdá být OK. Problém byl obnovení databáze v TSRE5, uložilo se to asi trochu jinak a MSTS to už nepřelouskal. Popisuji proto, kdyby se někomu, kdo si edituje nebo staví tratě, stalo něco podobného.

Takže tohle nehlásit. A raději tam do aktualizace moc nejezděte. Tohle vše je daň za výměnu výhybek na 60km/h do odbočky s přepracováním celých zhlaví.

Hezký den, malé upřesnění: v TSRE5 se databázová linka (žlutá) obnovuje/maže kliknutím na kolej + klávesa Z. Pokud se linka smaže nebo obnoví, na 99% se 'otočí' nebo znefunkční návěstidla na celém úseku této koleje až k výhybkám na obou koncích.

Zbyňku na podzim mám, takhle osvícené všechny náspy za tmy. Nevíš, jestli je chyba u mě, nebo je to takhle správně?BP.jpg

Čau, to Zbyněk zesvětloval texturu náspu, já si ji pak zpětně ztmavoval. Dělal to kvůli efektu, kdy zas naopak při stmívání tmavly rychleji, ale kýžený efekt to nepřineslo, vypadá to bohužel hůř, než ta původní textura.

Ono bylo špatně, že je všude černo. MSTS to pomohlo. Jenomže pak přišel Openrails a ten měl noc jako za šera a pak to moc svítilo. Tak jsem dal do balíku dvoje textury. Bohužel se to samo nepřepíná, tak si to každý musí udělat ručně. Anebo to vypnout parametrem v sd souboru. Martin to zase řešil těmi kruhy ve stanicích, ale to se zase nelíbí mě. Někdy příště to zkusíme doladit. Jenomže bohužel, tady kromě M62 nikdo neporadí ani v základních věcech. Tedy ještě Icik s trolejemi, ale to je také dost zamotané a až teď se z toho vymotávám.
Ale v každém případě, když v noci svítí měsíček, náspy by neměly být tmavé ale slabě nasvícené. A ve stanicích žádné kruhy pod lampami, ale rovnoměrné světlo všude, kde je to nasvícené.

Jinak textury pro OR všichni máte ve složce Textures/Night/Openrails. Teď se dívám a jsou úplně téměř černé. Tak si to překopírujte

Back
Nahoře