Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Chyba asi bude jenom ve vašem přijímači. Pečky jsou ve dne denní a v noci noční. Jelikož se zde posledních 5 let nic neměnilo, tak netuším, kde je problém. Tohle by hlásil někdo už dávno. Tudy projede nejvíc hráčů. Ale je možné, že v historii tato chyba byla a vyšla na ni hned oprava. Tak asi budeš mít tuto neopravenou verzi a jenom aktualizovanou. Nové instalace tuto chybu nemají. Tedy za posledních 5 let.
Kupoval jsem flešku k letošním Vánocům, ale ok. Není to zas tak velký problém.

A právě já se díval na verzi, která se nainstalovala z poslední aktualizace, tedy mám to, co má každý na flešce. Tak to je divné. Ale jinak ještě jednou díky za ta videa ze Znojma. To by nešlo dát bez nich dohromady. Trať je samý zářez a násep, stále dokola se to střídá a to se přesně nikdy nevygeneruje. Nutno vyrábět ručně podle předlohy. Ale už mám s terénem téměř hotovo. Zbývá jenom Moravské Budějovice - k předvěsti směr Okříšky.

A právě já se díval na verzi, která se nainstalovala z poslední aktualizace, tedy mám to, co má každý na flešce. Tak to je divné. Ale jinak ještě jednou díky za ta videa ze Znojma. To by nešlo dát bez nich dohromady. Trať je samý zářez a násep, stále dokola se to střídá a to se přesně nikdy nevygeneruje. Nutno vyrábět ručně podle předlohy. Ale už mám s terénem téměř hotovo. Zbývá jenom Moravské Budějovice - k předvěsti směr Okříšky.
Ok.
Rádo se stalo, když u prarodičů mám, co by z okna dohlédl, tak rád přispěju i maticí do takového obrovského stroje. ;)
Hodně zdaru při stavbě.

Tak nevím, jestli jsou ty fotoextury super. ORCZ asi dostává tak na prdel, že mi nezobrazuje vozy. Celou dobu tam vagón byl a když jsem nasadil pár traffic, co se kžižuje V Hrušovanech nad Jevišovkou, přijel mi motorák do Břeclavi bez vozu Gbgkks.
vagon Gkkks.jpgvagon Gkkks2.jpg

Tak v 2. spuštění ORCZ už vagón zase je, tím mám obavy, že vozy vynechává ORCZ. Ale narazil jsem na problém, kdy traffic v Hrušovanech n. J. objíždí soupravu a nepustí mi traffic loko přes skryté návěstidlo za veksle znojemského zhlaví, když jsem sedl do mašiny, bylo tam stůj a nešlo ani přes tabulátor.
Souprava traffic přjede od Brna a mašina se normálně odvěsí od vozů a vyjede bez potíží za veksle směr Břeclav. Pak dojede k skrytému návěstidlu na koleji 5, tam je před skrytým vyčkívací bod s blokovacím kódem 31422, takže blok do 14:22, kdy zastaví u perónu vlak ze Znojma.
stuj2.jpg
Vlak vjede, ale mašina má i po čase 14:22 stále shozeno na stůj.
stuj.jpg
Zde na břeclavském normáálně projede:
stuj3.jpg

Zde visí:
stuj4.jpg

A dokonce se mi stalo, že když jsem dal vlaku blok před vjezdové do Hrušovan od Brna, vyčkávacím bodem, tak se mu nepostavila vlaková cesta a bylo shozeno taky na stůj. Po zrušení WP 3XXXX už byla vlaková cesta postavená. Takže nevím, zda není zas nějaký vordel v návěstidlech versus ORCZ. Ale prosím tě, tohle návěstidlo prověř.

Tak chyba bude v linkování, když jsem přesunul revers za veksle zhlaví směr Brno, tak traffic projel.
stuj5.jpg

Nalinkováno je to správně. Volná jízda projede? Vlak hráč v aktivitě v simulaci projede? Pokud ne, tak je chyba někde v databázi kolejí.

Ahoj nepojede a ani traffic, ani vlak hräče. OR má tu výhodu, že pokud se ti kousne traffic na stûj. Tak do nĕj přestoupíš a zjistíš hned co se dĕje. Tady pokud je crevers za vekslema smĕr Znojmo se sice trasa vlaku postaví. Na TM vidíš i reversní bod. Ale na návĕstidle je shozeno na stûj a nelze projet ani přes klávesu "Tab.". Pokud postavín stejnou trasu, ale revers dám za veksle smĕr Brno. Tak se trasa postaví a postaví se i vlaková cesta na návĕstidle.

Hezký den, dovolím si Zbyňkovi fušovat do řemesla, a nabízím řešení neprůjezdné trasy. Ve směru Znojmo doplnit do trati "Náv. Oznacník se zrusením omezené rychlosti". Ve směru Brno totiž je, proto je tam trasa průjezdná.

Chybělo to tam, doplněno. Ale má to vliv na Danův problém? To je tam přece proto, aby se nejelo k příštímu návěstidlu 40. Jinou paseku to nedělá.

Dobrý den, včera jsem projížděl lokálku z Lanškrouna do Rudoltic a v obloucích se mi zobrazují zbytky trolejí. Rovněž na odjezdovém zhlaví z Lanškrouna je zapomenutý kousek troleje.

Děkuji, okouknu to. To jsou právě ta malá písmenka, která se dají přehlédnout. Oblouky z dynamických kolejí právě nešly v TSRE5 přeznačit. Po převodu na klasické už není problém.

Zdravím, při vjezdu do stanice Stařeč ve směru od Znojma mi to přímo za zhlaví hází soupravu úplně někam pryč a pak zas na koleje jakoby nic. Všiml jsem si úplně divně a asi zcela jistě chybně položených kolejí (nebo to tak alespoň vypadá), jak jsou přes sebe různě přeházené. To to možná způsobuje.

Ahoj Zbyňku.
Další kosmetická. Ve střelicích je 1. nástupiště delší. Ty ho máš krátké a nevleze dlouhý vlak, jaký tam jezdíval v roce 1989.

Zde někde je začátek hrany perónu:
strelice.jpg

Stařeč ve směru od Znojma mi to přímo za zhlaví hází soupravu úplně někam pryč
O tom jsem psal asi před dvěma týdny, že jsem to už opravil. Čekat na aktualizaci trati. Už brzy.
Ahoj. Nevím proč, ale do dolního v Brně mi od Jihlavy a Heršpic nevjede vlak:
Zrovna před dvěma dny jsem se tady kochal. Svítilo mi tam na Dolní rychlost 40 a volno, ale já už byl utahaný, tak jsem soupravu popotáhl za návěstidlo, zastavil, zamkl a šel dělat něco jiného. :) Já mám takto nalinkovanou trasu z Jihlavy na Dolní a na barvu dojedu až k peronu. Asi máš hozenou vexli někam, kde to není nalinkováno. Vyznač podrobnosti.

Zkoušel jsem do nákladních všude, kde máš na konci koleje návěstidlo a nic. Volno se postaví pouze, když dám trasu k perónům.

Ahoj. Další věc, proč nejsou na nákladních kolejích v Moravských Bránicích odjezdová návěstidla? Jen jedno na koleji 4 směr Oslavany, směr Brno nic a kolej 6 je úplně bez, Takže tam nedám žádný nákladní vlak a to tam jezdilo uhlí do elektrárny. Tohle bych potřeboval opravit pro pokračování v aktivitě.

Back
Nahoře