Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Proto jsem psal tu variantu dát ty výhybky dál od sebe
To fakt nejde. Tak je to v reálu. Ale i tak, v reálu jsou jiné uhly výhybek a já i takto mám mnohé dopravní koleje kratší. kdybych to posunul, jak navrhuješ, tak se ti na dopravní kolej nevejde žádný vlak. A navíc, podobných stanic budou stovky. Děkuji, ne tohle bych nechtěl dělat i kdyby na mě někdo mířil zbraní. :) Asi takový by to byl vopruz.

No je to prostĕ problém. Blok na křižování a odjezd se bude muset dĕlat přes servis2 a posun jako traffic na vozy bohužel do šturcu nevjede. Je to prostĕ kompromis.

Já to posunu v kódu. Ale nevím, jestli tím betonem nenarazím do něčeho jiného.

Čau, no nejsem si jist, jestli to pak nerozhodí rampy, které jsou správnĕ. To asi musí Zbynĕk u té konkrétní rampy v editoru tratí.

No a já ho nepochopil... :) Myslel jsem, jestli není nĕjaký rozdíl MSTS/OR, podobnĕ, jak se stromy a OR to nezobrazuje jinak. ;)

Ahoj, další chybka. Znojmo - Šatov. Z jakékoliv odbočky ve Znojmě směr Šatov zůstane viset 50 km/h.

Ano, potvrzuji, včera jsem to jel.

zůstane viset 50 km/h.
Má pravdu, předsedo.

Tam byla nějaký měsíc nějaká anomálie a já musel přes most do stanice znovu položit koleje. A právě po most vedou dvě koleje v jedné ose, kdy ta druhá končí před mostem a je kvůli posunu ze stanice, aby se mohlo jet na bílou. Ale na takto prolnuté dvě koleje nelze osazovat žádné databázové objekty jako návěstidla či jiné značky. Tímto jsou nefunkční. A tak se stalo i zde. Ten trpaslík za stanicí měl rušit omezení, ale pod ním je ještě jedna skrytá kolej a proto nefunguje. Opraveno.

Zbyňku, zatím nemám vymyšleno nic lepšího, ale podle těchto rychlostních limitů, které jsou určeny pro traťové úseky, určuji kvalitu tratě. A kvalita tratě má vliv na adhezi a vibrace. Takže pokud bude někde limit na 160km/h a přitom půjde o lokálku, tak ta trať bude mít projev jakobyste jeli po koridoru.

Viz Olomouc - Uničov. ;)
I když třeba ne nadlouho: Kdyby například po dokončení prací mezi Šumperkem a Uničovem tudy začali posílat rychlíky od Brna - aby nepřetěžovali páteřní trať z Olomouce do Zábřeha a potom to vést sice modernizovanou, ale v porovnání s novostavbou Olomouc - Uničov, pomalejší tratí Zábřeh na Moravě - Šumperk, kudy projíždějí i spěšňáky na Hanušovice a dál do Lipové Lázní či do Jeseníku. Zato z tratě do Šumperka přes Uničov se po celou dobu jízdy neodpojuje žádná další trať (cestou přes Zábřeh se odpojují tratě do Litovle a Senice na Hané (z Červenky) a do Hanušovic (triangl poblíž Bludova)). Ale zas trať do Zábřeha je dvoukolejná... no, uvidíme, jak to nakonec zpytlíkují! :)

V Šatově nelze objet soupravu, pokud nedám bod zvratu až za to névěstidlo v trati, co je strašně daleko od výhybek.

Ahoj Zbyňku, daleko závažnější chybou, kde bohužel končím aktivitu Pattem, protože jede předemnou do Znojma Pn, je problém, že náklad zůstane stát u vjezdového návěstidla na mostě. Schválně jsem přestoupil do traffic a s autopilotem absolvoval celou trasu nákladu z Hrušovan, až k vjezdovému do Znojma.
stuj001.jpg
Když jsem zmáčkl tabulátor, nebylo ani oznámeno, že není povolena jízda proti stůj, což v OR znamená, že je něco špatně s linkováním návěstidla. Postaveno je do odbočky na nákladní koleje:
stuj002.jpg
A zde vlak svou jízdu končí:
stuj003.jpg
Tohle je fakt průšvih, který bych potřeboval opravit, ať mohu dodělat aktivitu do zdárného konce. Jinak jsem včera mluvil s Deteriem a navrhoval, jak vyřešit ty návěstidla ve Studenci. Tak snad se ti ozve. :)

Tady je jednoduchá trasa v APK

Když jsem postavil trasu o jednukolej dál od perónu, takže vedle trasy co je na obrázku 3 (třetí kolej odspoda), návěstidlo funguje. Tak aspoň prozatím tak.

Dane, já jsem se vyjádřil, že mám nyní prázdniny a v tom vedru odmítám cokoli dělat a ne ještě si přitápět počítačem. Na ten tvůj problém, netuším, co by to mohlo být. Neznám žádnou diagnostiku. S návěstidly nijak hýbat nemíním. Vždy to špatně dopadlo a rozdrbalo se to co dříve fungovalo. Na to už opravdu nemám nervy. Jsou tady mladí, čerstvě naladění, ať se dál snaží oni. Já mám nyní prioritu dokončit 240. A je tam toho ještě opravdu hodně k osázení.

Já ti tady píšu připomínky z testů, ať víš, kde jsou chyby. Tak promiň, že otravuju.
Když jsem postavil trasu o jednukolej dál od perónu, takže vedle trasy co je na obrázku 3 (třetí kolej odspoda), návěstidlo funguje. Tak aspoň prozatím tak.
Proto jsem napsal, že to zatím jde ochcat postavením na jinou kolej.
Jsou tady mladí, čerstvě naladění, ať se dál snaží oni.
No, trať je snad tvoje dílo ne? Tak jak chceš, aby do ni zasahoval někdo jiný, Tyhle výroky člověka akorát odradí cokoliv hlásit. To že je vedro a máš volno, chápu. Proto ty připomínky zde. Můžeš si přeci udělat poznámky a na podzim se k tomu vrátit. :)

Teď jsem měl chvilku, "má pravdu, předsedo". Na tu kolej není linkování. Tak jsem to rozšířil. V té pavučině kolejí se to hodně blbě dělá.
Jinak Dane, nesmíš se tolik čílit. Mě spíš udivuje, že celé léto tak intenzivně v těch aktivitách ležíš. Reaguješ na každé nové vydání ORCZSK, ale zase má radost Ičík a spol, že mají zpětnou odezvu. Ale já bych to už asi tak intenzivně opravdu nedal. A také jsem si to i zakázal. Život přece nejsou jen počítačové vláčky. Ale ty naštěstí máš ta vystoupení se svou kapelou.

Ahoj Zbyňku.
Až bude čas, teď to nemá na aktivity žádný vliv, vlastně ani nevím, zda tam nebyla nějaká změna. Osazuji vozy do aktivity v Brně a zde stojí elektrické lokomotivy a dle sloupu na mapách cz, jsou všechny koleje pod dráty:
brnodraty.jpg
Ale v OR jsou mašiny odsouzeny k vytáhnutí dieselem. :)
brnodraty2.jpg
Zde na těch posledních 2 kolejích dráty nemáš, jak jsem ale psal, tohle je fakt kokotinka, né chyba a spíš by mne zajímalo, co je správně. :)

Back
Nahoře