Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Dane, myslel jsi tohle? Tam je to komplikované, tak jsem jen doplnil sloupy TV a ze soustředné koleje trolej odebral, plus zakončení.
LiTV.JPG

Ne, to vím, že neljde, nebo možná, hele vyfotím, stejně tama dneska pojedu test. Ale tam sloupy nebyly.

Zdravím, není nějaký problém s linkování návěstidel okolo Židenic a Maloměřic? Odmítá mi to postavit volno z Majlontu do Židenic k prvnímu nástupišti (U výpravní budovy).

To chce fotku odkud kam. Metodu pokus a omyl odmítám. :) Tam je to dost nahuštěné a někdy před rokem a něco tam také nešlo postavit vlakovou cestu. Příčina byla v poškozených kolejích na odbočku Táborská. Tam se to špatně linkuje. MSTS editor kvůli husté zástavbě padá a v TSRE5 bych si tak složité linkování netroufal, většinou se to pak nalinkuje jinam než chci.

Zde dávám fotky dotčených míst.

Přílohy

• Open Rails 2022-12-28 11-02-15.jpg
    Open Rails 2022-12-28 11-02-15.jpg
    675.9 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2022-12-28 11-02-30.jpg
    Open Rails 2022-12-28 11-02-30.jpg
    771.7 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2022-12-28 11-02-58.jpg
    Open Rails 2022-12-28 11-02-58.jpg
    858.4 KB · Zobrazeno: 0
A dál jedeš kam? Do vlečky nebo na Táborskou? Tam je totiž výhybka bez jazyků, aby to mělo plynulý oblouk. Kouknu na to.
Stejně na Silvestra ještě vydám drobnou aktualizaci jen kvůli té své aktivitě. Musel jsem trochu protáhnout jeden šturc, aby se tam vešel Vectron a do jedné vlečky jen kousíček troleje, abych mohl šíbovat z nádraží na bílou. :) A opět jsem našel nějaké drobnosti kolem své trasy. Tak ještě klidně připomínkujte.

Tak jsem to tam proklepl a tohle návěstidlo je nalinkováno na první výhybku, tedy by to mělo fungovat na všechny koleje. Ale pro jistotu jsem to návěstidlo přelinkoval na každou kolej extra i do vlečky i do Slatiny. Proklepl jsem i koleje až k odbočce Táborská a žádné porušení databáze tam není. Uvidíme.

A mrkněte prosím kolem stanice Uhřice u Kyjova, jsou tam cca do půlky trasy (směrem k první zastávce na Klobouky) troleje.

A mrkněte prosím kolem stanice Uhřice u Kyjova, jsou tam cca do půlky trasy (směrem k první zastávce na Klobouky) troleje.
Tak to může být omylem starší soubor. Já jej tam držím z důvodu, aby fungoval Dynatrax. Jinak mám zálohu originálu. Pokud máte v adresáři World tento soubor s indexem záloha, tak stačí přepsat a naskočí tam i dokonalekší prostředí i se stáčírnou nafty.
Má tento název:
w-005473+014799original.w
Stačí smazat slovo original a přepsat původní.

Ahoj. V Břeclavi na přednádraží ve výtažné je zapomenutá trolej. Když jsem tam kdysi šiboval s žehličkou tak tam byla. To už je ale hodně dávno.

Zdravím Zbyňku. Prosím mohl by ses podívat na trolej v tunelu za zast. Brno - Lesná směr Brno hl.n. podle mě chybí ( viz foto ) . Že je světlá mě nevadí :) . Pak prosím tě na zast. Brno - Lesná chybí návěsti konec nástupiště, a v nástupišti jsou utopené staničníky. A ještě u zast. Střelice dolní chybí tabule před zastávkou. Moc díky

Přílohy

• a.jpg
    a.jpg
    330.1 KB · Zobrazeno: 0
  • b.jpg
    b.jpg
    310.7 KB · Zobrazeno: 0
  • c.jpg
    c.jpg
    323.4 KB · Zobrazeno: 0
Tak Zbyňku ještě pár detailů :) :). Od Brna před stanicí Silůvky je v koleji výkolejka (foto) a chybí předvěstní štít na 60. U zast. Němčice u Ivančic chybí konec nástupiště. U stanice Budkovice je pod F6 v názvu 2x V. Stanice Rakšice chybí u výkolejky návěst (foto). Jinak moc moc nádherná trať a skvělý nápad s těmi texturami okolí. Držím palce v další práci. ;););)

Přílohy

• a.jpg
    a.jpg
    499.3 KB · Zobrazeno: 0
  • b.jpg
    b.jpg
    848.9 KB · Zobrazeno: 0
Díval jsem se do tunelu a tam jsou všechny koleje správně a ani by nebyl důvod to tam přeznačovat. Zastávka Lesná je kočkopes. Deterio mi udělal původní starou zrušenou zastávku a já tam dal novou. I když ty bloky peronů se mi nelíbí. Tehdy jsem byl rád za každý model, ale tyto jsou hrozně široké. Nejlepší koridorové jsou ty původní od Starého. Jen kdyby z dálky všelijak neproblikávaly. Ale jinak i s těmi nájezdy a zakončeními jsou bezkonkurenční. To samé mne irituje na zastávce Ostrá u Kostomlat. Také to tam vyměním.
Ta výkolejka, ta je v Rakšicích bez návěstidla. Ta na trati tam asi přistála omylem. To je nevýhoda TSRE5, když se klikne myší do prázdna, tak statický model se osadí na nižší oběžnou dráhu Země a databázový jako výkolejka či návěstidlo dopadne někam do kolejiště v okruhu 20 km. A pak hledej, Šmudlo. :)
To jsem sám zvědav, jestli to najdu.

zabudnuté troleje v žst. Uhřice
Nejsou zapomenuté, to se jen vloudil pracovní soubor, nečitelný pro Dynatrax, na kterém se tento SW zasekne a díky tomu nemusím čekat 4 dny, než se vše načte a funguji hned. :) Však si stáhni aktualizaci a kontroloval jsem, že tento soubor je konečně ten správný.

Já bych se přecejen ještě pokusil (prosím bez pocitu rejpání a nepokory) poukázat na tu traťovou rychlost ve 2. koleji v úseku Královo pole záhlaví až Brno-Řečkovice (oblouk za). V Králově poli ten rychlostník je, ale není na něm žádné číslo, resp. z druhé strany je správně 80, ale směr Řečkovice byla v předchozích verzích i v reálu 100.

A jako další podněty:
1.) Za zastávkou Tatce směr Poříčany - chybí předvěstníky pro rychlost 120 v Poříčanech.
2.) V úseku Popice - Pouzdřany km 112,2 (112,7?) v místě stahovačky jsou dva sloupy TV těsně nalepené na sebe, na jednom je "stahovačka", na druhém těsně za "vypínačka". Bývala tam v reálu na jediném sloupu vypínačko/stahovačka.
3.) V Brně hl. n. od Heršpic je nějaké divné návěstění na cesťáku, tuším je to Lc2 v km snad 142,8 (těsně před 30kou před perony). Když se v Heršpicích návěstí "očekávej 40", na tomto návěstidle svítí "volno" a na lokomotivu se kóduje mezikruží. Myslím, že už dříve tam ty závislosti těchto dvou návěstidel byly něčím zvláštní, ale už si to nepamatuju.

A na konec: při nočních jízdách některé nádražní budovy doslova září denní texturou, i přístřešky, nevím, zda to třeba není chyba u mě v instalaci.
Hodně nádraží taky nemá vůbec funkční osvětlení kolejiště, takže musím projíždět s rozsvíceným reflektorem, také nevím, zda to není jenom chyba instalace, v MSTS taky nesvítily, ale tuším, že už se to snad nějak řešilo. Kdyžtak prosím o upřesnění jak to teď aktuálně má fungovat. :p

Brzy jste se od vánoc probudili. Aktualizace byla dnes. Ale že vám historikům nevadí, že nejen v Kolíně nefunguje očekávejte rychlost 40 na Péčkových návěstidlech. Na to nikdo nereagoval . To je zásadnější než něco jen nakřivo.

Back
Nahoře