Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

O těch tabulích jsem ti psal v době hájení. I když teď si nejsem zcela jistý, jestli jsem nezapoměl. :-)

Takže asi tak, to je jako by někdo ukradl cedule traťové rychlosti. :)
Jsou tací, kteří by ti i na tohle udiveně řekli, že přece máš seznání, tak na co ceduli... Seznání je podle nich totiž o tom, že si trať 4x projedeš tam a zpátky a pak si rok pamatuješ i zastoupení pampelišek, kopřiv a plevele v každým šturcu. Nebo jej máš aspoň poznamenané na papírku.

že si trať 4x projedeš tam a zpátky
No, to já běžně dělám (poprvé (tam i zpět) na horní rychlostníky (jsou v TM), podruhé na dolní, potřetí na NS a počtvrté ještě jednou pro jistotu na horní) :D . A je to potom hned o několik starostí míň (a TM ani není potřeba).
Ale chápu, že málokdo má na toto čas.

O těch tabulích jsem ti psal v době hájení.
Dane, já nejsem k dispozici 24/7 abych ihned reagoval a hned opravil. Většinou projedu tohle vlákno zpětně. Ale pokud je zaplácáno nesouvisejícími příspěvky, kterých tady je hafo, tak se něco snadno přehlédne. Když to napíšeš do emailu, tak to také skončí v propadlišti dějin. Vy sem mnozí píšete i problémy s vaším počítačem v nepochopení, k čemu tohle vlákno je. A jiní zde reagují, ačkoli na trati BP nejezdí, ale baví je chytat jiného za slovíčka. :) A já také už mám své roky, tedy i na nějakou připomínku zapomenu. Ale i tak jsem po každé dílčí aktualizaci byl v domnění, že jsem všechny připomínky opravil a doplnil.

Navotravuju se pořád, ale znovu prosím tedy pro příští aktualizaci prověřit to Královo pole. ;) :p Schválně jsem se na to po poslední aktualizaci mrkl a je tam pořád ta 80 místo 100 až do 90-kového oblouku za Řečkovicemi
A v protější koleji směrem k Lesné naopak chybí na záhlaví snížení ze 100 na 80.

Teď jsem se tam díval a stačilo jen poslat dříve obrázek a bylo to opraveno. Já myslel, že problém je, po modernizaci je to tam už jinak.
Zkrátka stalo se asi to, že nějaká automatická oprava chyb v trati tyto rychlostníky vyhodnotila jako chybové a byly smazány bez mého vědomí. Jako se stalo kdysi v Rájci Jestřebí s odjezdovými návěstidly. V KrPoli zůstaly jen statické rychlostníky pro nesprávný směr. Ale předvěstníky na 80 tam jsou. Nejsou na zhlaví, ale na začátku peronu. Ještě jsem to porovnával s videem a mám to správně.

Teď jsem se tam díval a stačilo jen poslat dříve obrázek a bylo to opraveno. Já myslel, že problém je, po modernizaci je to tam už jinak.
Zkrátka stalo se asi to, že nějaká automatická oprava chyb v trati tyto rychlostníky vyhodnotila jako chybové a byly smazány bez mého vědomí. Jako se stalo kdysi v Rájci Jestřebí s odjezdovými návěstidly. V KrPoli zůstaly jen statické rychlostníky pro nesprávný směr. Ale předvěstníky na 80 tam jsou. Nejsou na zhlaví, ale na začátku peronu. Ještě jsem to porovnával s videem a mám to správně.
Moc děkuji za opravu, možná, že si automatická oprava tajně přečetla nové TTP a raději rychlostníky smazala. :D Koukal jsem na to jako vrána, že na Vysočině po té mírné optimalizaci tratě nezůstal skoro kámen na kameni a zvedaly se rychlosti třeba i jen o 5 km/h, už je to vlastně cca 10 let, jak to letí..
Ale takhle je to lepší, když to kopíruje stav trati v době vzniku projektu, navíc s těmi rychlostníky pro V-výj, by měly být i simulátorové koleje bezestykové, takže by to bylo mimo reál.
Ovšem tak trochu kacířsky si pohrávám s otázkou, zda by na "starou Tišnovku" nešly propašovat ty šedesátky, které se tam místy objevily... ono už je to taky dobře 10 let, možná i déle, já jsem úplně mimo.:eek: Naposled jsem tamtudy jel v roce 2010. Ale nic nic, skoro nic jsem neřekl, to jen kdyby se nás sešlo víc třeba.;)

Kdepak. Tady by to chtělo udělat stejně jako v aktivitách. Jedno vlákno se seznamem, kam se přidávají aktivity a paralelní vlákna, kde se bude kolem toho povídat.
Tedy tady vlákno, kam se jen budou psát nalezené chyby včetně obrázků a v paralelním vlákně budou komentáře kolem.

Aby se na to nezapomnělo, tak jsem to KrPole opravil hned a druhý den nastal problém. Chci načíst editor MSTS a načtení databáze selhalo. Tato hláška znamená, že je to nevratně rozbité. Tak jsem nahrál zálohu, ale chyba. Po záloze jsem právě opravoval ty rychlostníky, tedy by se udělal mišmaš ve world. Tak jsem musel pracně vyhledávat který je to čtverec a hledat kde mám stav před. Naštěstí je v instalačce a žádné jiné změny jsem tam nedělal. Jinak by to byl konec.
Tedy žádné odskakování už nebude. Pište sem chyby a až bude před aktualizací, tak je opravím. Tedy pokud se to tady nezaplácá dlouhým povídáním a půjde to vyhledat.

Strom, jehož větve výrazně zasahují do jízdního profilu kolejiště v úseku Adamov - Babice nad Svitavou, docela dost jsem jich zaznamenal na trati Brno - Jihlava, ale nebyl jsem si jist, jestli tyhle postřehy hlásit.

Přílohy

• Open Rails 2023-01-28 04-19-16.jpg
    Open Rails 2023-01-28 04-19-16.jpg
    384.3 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-01-28 04-20-15.jpg
    Open Rails 2023-01-28 04-20-15.jpg
    271.9 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-01-28 04-20-51.jpg
    Open Rails 2023-01-28 04-20-51.jpg
    484.2 KB · Zobrazeno: 0
Jihlava (druhý pokus, podklady od historika a z webu http://iwan.eu07.pl/jw/john_woods2009/planky/):
Pozn.: není to požadavek, pouze zbožné přání a pouze sepisuji rozdíly proti skutečnosti. Pokud by se povedlo do Jihlavy "hrábnout" i kdyby jen minimálně, budu vděčen.

Jižní zhlaví:
- chybí návěstidla Se6, Se7, Se9 a hlavně Se10 (Se10 je vidět např. zde: https://jihlavsky.denik.cz/galerie/...ejte-se.html?back=2340044229-5952-36&photo=19 - srážka se stala právě na koleji 1a)
- Nástupiště u koleje 1a se nepoužívalo a pravděpodobně by se dalo odstranit (kolej je jen prodloužením koleje 1). Zato by bylo vhodné kolej označit jako "siding"
- poprosím ještě na koleji 5b (před budovou) doplnit siding (na ostatních kolejích je)
- mezi výměnami 5 a 6 chybí trpaslík Se5 (nemám v obrázku označeno), ale není to až tak podstatné
Severní zhlaví:
- za mostem chybí vjezdový trpaslík Se21 - Timetable mód potom nedovolí výjezd za most kvůli obratu lokomotiv.
- v depu chybí hlavně návěstidlo Se17 pro odjezd z depa. K němu byl "opakovací trpaslík" OSe17, ale není až tak podstatný
- na výjezdu z lávky a od rotundy chybí Se19 (skupinové), ale opět to není až tak podstatné.

Názvy kolejí v depu (sidings):
- v praxi/v komunikaci se nikdy čísla nepoužívala. Předpokládám ale, že to budou písmenné doplňky ke koleji 101. Pro výjezd z depa se používala kolej "na rohu". Kolej "pod lávkou" se používala buď na odstavení lokomotiv, anebo na provozní ošetření. Dnes už jen jako odstavná pro lokomotivy.
Koleje v topírně postačí označit např. "Jihlava topirna 1", atd. dle plánku od shora dolů. Kolej 3 do topírny nevede (na trati vede "durch" topírnou, ale to není podstatné), kolej "4" měla název "box" (uvnitř topírny byla lávka pro opravu elektrických lokomotiv a ze strany od rotundy si tam CZLOKO pronajímalo lakovnu).
Sidings v depu hodně pomůžou automatickému provozu v depu v režimu Timetable. Eventuálně v aktivitách pro manipulaci s lokomotivami.

Kolej 101 je v rozsahu koleje "na rohu" až po "pod lávkou" elektrifikovaná, ačkoliv přímo pod lávkou je izolovaná a uzemněná. Trolej od "rohu" je kotvená někde v oblasti stavědla. Ostatní koleje v depu jsou bez troleje.

Předem díky za zvážení!

Jihlava-navrh.jpg

Hele, na dopravní koleje se nemohou dávat návěstidla pro posun. Tato hra neumí odlišit jízdu vlaku a jízdu posunu. Tedy funkční ranžírky jsou pouze na manipulačních kolejích.
Nějaké plánky ohledně drátů jsem dostal, tak až dokončím 090 a 072, tak to tady doplním. :) Respektive až bude nějaká aktualizace.

na dopravní koleje se nemohou dávat návěstidla pro posun.
Se6,7,9 nejsou podstatné (nemusí být). Se10 by být mělo (po této koleji od Brna se stejně nikdy nevjíždí). U Se21 mi nejde ani tak o zobrazení návěstí, ale spíše o oddělení stanice a tratě. Když dám path za výhybky, tak se cesta nepostaví. Musím dát cestu až za odbočku na Pávov - pak se cesta postaví a mašinka jede. Každopádně že existuje v MSTS/OR omezení, tomu rozumím. Jen jsem postavil 0 km tratí (slovy nula), takže nevidím hned všechny souvislosti.

Udělal jsem maximum proto, aby se dalo šíbovat na bílou na hlavním návěstidle. I tam, kde to normálně nejde, ale i tak je to malé procento ve všech stanicích.

Zdravím. Objevil se mi problém: když chci načíst uloženou pozici při volné jízdě. Po načtení se korektně objeví pohled z kabiny. V okamžiku, kdy chci pokračovat v jízdě klávesou [Esc], obraz sebou škubne dopředu a zamrzne. Při vnějším pohledu zjistím, že souprava je celá rozpojená. Info monitor (F5) ukazuje u rychlosti hlášku NaN kmh. Při dalším pokusu sebou obraz opět škubne nebo vůbec nereaguje. Ovladače směru, rychlosti a brzd jsou přitom funkční. Ostatní ovládání jsem nezkoušel. Vypadá to jako zde jiš popisovaná varianta na let do kosmu. Verze MG-OR: U2220.01.26-1022.
Děkuji za podnětné informace.

Zdravím ve verzi 1.7 poslední aktualizace se mi vyskytl problém. Při volné jízdě z Hanušovic na Šumperk se po výjezdu u prvního přejezdu souprava sama od sebe zastaví a jen pocukává.Vyzkoušeno více souprav.Za vyřešení děkuji.

Zdravím ve verzi 1.7 poslední aktualizace se mi vyskytl problém. Při volné jízdě z Hanušovic na Šumperk se po výjezdu u prvního přejezdu souprava sama od sebe zastaví a jen pocukává.Vyzkoušeno více souprav.Za vyřešení děkuji.
Vyzkoušeno,vše v pořádku,chyba bude u tebe,ORCZ v1.7.275 13.2.2023 18.42

Přejezdy od Hanušovic směr Šumperk jsem projel bez problému. Tak nevím, co se děje.
RunActivity 2023-02-14 17-21-31.jpg

Tohle se může stát, když se pojede do nějaké obrovské smyčky. Jeden dřívější člen fóra vyzkoušel jet z Chocně přes Týniště do Pardubic a vrátil se přes Kostěnice na tu samou kolej a pak vyprávěl, co to s vlakem dělá. Normálně v Chocni přeskočil z koleje na kolej.
Proto jsem tenkrát dělal ty šílené aktivity jako Topírna noc, kdy se jezdilo všelijak cik cak a žádná anomálie nebyla. Tedy tohle může nastat jen za určité situace. I volná jízda, pokud jsou základní polohy výměn nějak nešťastně. Ale opravdu se to moc neděje. Takový jev opravit v trati nijak nejde, Je nutné jet jinudy. Ale na té trati jsem také dělal aktivity a žádný problém nebyl. Od té doby se tam nic neměnilo, jen myslím šedesátkové výměny, které jsou na trianglu. Když tak je vždy nutný obrázek, jinak nelze nic řešit.

Back
Nahoře