Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Tak to bych se rád vrátil k tomu svému příspěvku
Ale já opravdu nevím, co je tam špatně. Neznám situaci, vše jsem osazoval tehdy podle plánků stanic a o nějakou desítku let později jsem přidával úsek do Jihlavy. Mezi tím se to tam zmodernizovalo na autoblok. Vše jsem dělal podle dostupných podkladů a videí. Když to tam projíždím, tak žádná anomálie se tam neděje.
Ale pokud jezdíš jen tento úsek, jako že ano, tak si to oprav sám jak to podle tebe má být a už neaktualizuj. Respektive si udělej zálohu své verze. Já na nějaké přepracování něčeho, co normálně funguje čas opravdu už nemám.

Rozumím, chápu. Šlo mi o to, že v té staré verzi měl být vjezd/odjezd na 3. kolej 60km/h, ne 40. Tzn. už před rozšířením o Jihlavu to bylo špatně. Po přidání tratě na Jihlavu ve verzi s autoblokem jsem to popsal snad dostatečně.

(Ale taky si z toho odnáším závěr: nemá cenu reportovat žádné chyby, které se netýkají tratě do Berlína. Těch 38 lidí, co si stáhli můj TimeTable asi teda pošlu k šípku a nové verze asi ani nemá cenu vydávat. Trať mám pro sebe a můžu si ji kultivovat sám spolu s timetable.)

Rozumím, chápu. Šlo mi o to, že v té staré verzi měl být vjezd/odjezd na 3. kolej 60km/h, ne 40. Tzn. už před rozšířením o Jihlavu to bylo špatně. Po přidání tratě na Jihlavu ve verzi s autoblokem jsem to popsal snad dostatečně.

(Ale taky si z toho odnáším závěr: nemá cenu reportovat žádné chyby, které se netýkají tratě do Berlína. Těch 38 lidí, co si stáhli můj TimeTable asi teda pošlu k šípku a nové verze asi ani nemá cenu vydávat. Trať mám pro sebe a můžu si ji kultivovat sám spolu s timetable.)
Já to řeším (a vyřeším) tak, že si s něčí pomocí zruším vykolejení a traťový monitor a přepíšu si nějak rychlosti. Už dnes na mnoha úsecích jezdím tak, že si "jako" zopakuji a myslím jinou návěst, než tam je. Například jeden celý úsek mezi Brnem a Vyškovem už jezdím kilem, protože je tam kilo už asi 10 let, zatímco my máme v trati 80 a nedá se to stíhat. Kdysi dáááávno jsem to také hlásil a dopadl jsem stejně. Nic, tohle už je opravdu off topic zde ve vlákně.:(

Například jeden celý úsek mezi Brnem a Vyškovem už jezdím kilem, protože je tam kilo už asi 10 let, zatímco my máme v trati 80 a nedá se to stíhat.
Haha, tam je to hrozně kilometricky natažené a právě z Vyškova bylo nevím, asi 80 a já tam dal kilo, aby se jízdní doby stíhaly. Ale to bylo ještě v MSTS, který dost rychlostně zkresloval, všude byl vlak rychlejší. V OR jsem tudy nejel, ale s jízdníma dobami nic nenadělám, protože místy má kilometr i kilometr a půl. Tenkrát jsem myslel, že to tam vzdám a nepropojím to.
Pokud chcete někdo jezdit reálně, současně, postavte si vlastní Brno - Ostrava. Do Ortofotomap to jde celkem rychle.
Nepochopím, když má někdo tisíc požadavků, proč si to nepostaví/nevymodeluje sám. Tohle je jediná cesta. A ne svá přání psát do vlákna, kde se hlásí chyby jako takové.

Haha, tam je to hrozně kilometricky natažené...
... Ono i rádius, délka oblouků např. u Prostějova směr Nezátky je hrozně dlouhý, skutečnost že reálně ten oblouk je ve skutečnosti menší, ale neřeším to.
Teď se pracuje v Říši, Morava musí jít na chvíli bokem.
Tenkrát jsem myslel, že to tam vzdám a nepropojím to.
Pokud chcete někdo jezdit reálně, současně, postavte si vlastní Brno - Ostrava. Do Ortofotomap to jde celkem rychle.
Nepochopím, když má někdo tisíc požadavků, proč si to nepostaví/nevymodeluje sám. Tohle je jediná cesta.
Pochybuji, že existuje spousty lidí, co na to mají čas.
Dnes je problém si udělat čas jít na pivo, natož trávit čas měsíce/roky stavbou tratí.
Jednoho dne skončí éra budování tratí a budeme všichni rádi, že budou počítače, co rozchodí nějaké MSTS/OR a za tratě, které jsou vytvořené.

Zrovna na úseku Brno - Nezátky je poloha koleji na stejném místě.
(snad)
Došlo v reálu jen na menší úpravy, sklony apod.
Buď si tam manuálně vložit nový rychlostník, nebo stačí si jen představit, že je tam 100 nebo 105 a je podle toho, tedy ignorovat např. 80-tku a jet dle svých „pamatováků”, neboť existuje mrťe úseků v trati BP, kde rychlostníky nejsou aktuální.

existuje mrťe úseků v trati BP, kde rychlostníky nejsou aktuální.
Už se opakuji stále dokola. Stav trati je podle času, kdy se daný úsek stavěl. Proto máte Prahu v tehdejší verzi. jako tomu bylo před 20 lety. A nikdo nic modernizovat nebude. Berte to jako památku na doby, jak to tenkrát vypadalo. I ten kouzelný úsek mezi Třebovicemi a Rudolticemi. Máte tam i originál model tunelu a viaduktu od Pawlíka. Jednou za mnohé historické úseky budete rádi. Skrz Střezimíř se nyní svezete jen šlapací drezínou. Prý tam autem přivezli i prasátko, protože po kolejích se tam už dostat nedá. A zbytek zářezu bývalé trati je zasypaný.

Už se opakuji stále dokola. Stav trati je podle času, kdy se daný úsek stavěl. Proto máte Prahu v tehdejší verzi. jako tomu bylo před 20 lety. A nikdo nic modernizovat nebude. Berte to jako památku na doby, jak to tenkrát vypadalo. I ten kouzelný úsek mezi Třebovicemi a Rudolticemi. Máte tam i originál model tunelu a viaduktu od Pawlíka. Jednou za mnohé historické úseky budete rádi. Skrz Střezimíř se nyní svezete jen šlapací drezínou. Prý tam autem přivezli i prasátko, protože po kolejích se tam už dostat nedá. A zbytek zářezu bývalé trati je zasypaný.
V pořádku.
Jen to vzaté z kontextu, reagoval jsem obecně, nebylo to myšleno jako chyba.
Když má někdo zájem, může si to dosadit na úkor neaktualizování, jak tu bylo někde zmíněno, nebo můžou improvizovat.

nebo stačí si jen představit, že je tam 100 nebo 105 a je podle toho, tedy ignorovat např. 80-tku a jet dle svých „pamatováků”, neboť existuje mrťe úseků v trati BP, kde rychlostníky nejsou aktuální.
To se třeba já neodvážím... Od doby, kdy bylo do ORCZ implementováno vykolejení, je (minimálně pro mě) docela důležité, co tvrdí "F4". Nevím, jaké mají tratě rezervy a nerad bych můj vlak někde neplánovaně vyložil... Jo, kde jsou ty časy, kdy brácha zkoušel "Messerschmita" na Zlatohorce a při jízdě z klesání do Dolan se mu podařil tak trošku rekord... asi 311 km/h. Loko vydržela. :D

Sry za OT... ;)

... Do Ortofotomap to jde celkem rychle. ...
To určitě ano. Jenže podle ortofotomap to nikdy nedokážeš postavit přesně. Země je jak známo kulatá, a ze čtverců kouli nesložíš.
Jsou dvě možnosti. Buď budeš stavět podle mapy a budeš muset tomu přizpůsobovat vzdálenosti a oblouky, nebo přesně podle podkladů, a na mapy a generování terénu můžeš zapomenout. ;)
Já osobně jsem zastáncem první varianty. :cool:

To se třeba já neodvážím... Od doby, kdy bylo do ORCZ implementováno vykolejení, je (minimálně pro mě) docela důležité, co tvrdí "F4". Nevím, jaké mají tratě rezervy a nerad bych můj vlak někde neplánovaně vyložil... Jo, kde jsou ty časy, kdy brácha zkoušel "Messerschmita" na Zlatohorce a při jízdě z klesání do Dolan se mu podařil tak trošku rekord... asi 311 km/h. Loko vydržela. :D

Sry za OT... ;)
Na Balabence jsem se vyklopil v 80 na 40 ce. 20 km/h rozdíl to většinou dá. Ale je to mizérie například v Oseku s hradeckými R, kde se může zrychlovat z 60 a volna na 120, ale TM povolí jen 60. Ale to byla kravina, Vítkovskou trať jezdím po staru, když si nechci kazit časy, vyjedu z PHN přes Vítkov o minutu dříve před TJŘ, nebo z opačných směrů skončím v Libni/Holkách. Ale většinou to dojedu, Vítkovská trať měla kouzlo pravého Žižkova, teď tam na lavičkách posedávají fetky.

Sry za OT... ;)
V pohodě. Já osobně ORCZ nevyužívám :)
To už si když tak pustím TS-Class.
Jinak jedu na původním OR. Tam je to naštěstí možné tzv. improvizovat :) .

Jenže podle ortofotomap to nikdy nedokážeš postavit přesně.
Na tohle poukazuji už od začátku a usoudil jsem, že přes nedostatky, kdy kilometr = 900 až 1100 metrů a táhlé oblouky jsou šišojdy, kdy začátek oblouku je VRT a konec oblouku je nejpomalejší lokálka (tedy se musí dosadit správný poloměr a odchylky pak zamaskovat), stále je tato varianta lepší, než se držet přesných délek a koleje pokládat naslepo včetně tvarování terénu. Vždyť jak jsem spojoval v minulosti různé variantní trasy, také jsem dělal korekce a 1 km mi měří někde až 1,5km a tam, kde jsem byl o nějaký kilometr kratší, tak jsem musel víc natáhnout esíčka. Názorný příklad je trať Brno - Přerov a Nezamyslice - Olomouc. Ze stanice Holubice až někam k Přerovu není jediný kilometr, který by nebyl kratší než 1200m, protože v této trase jsem původně měl asi 8 kilometrů navíc. I proto má nějaký osmdesátkový oblouk poloměr jako na rychlost 130 km/h. :) To je někde za Ivanovicemi na Hané. Tam je snad i kilometr rovinky, která tam být nemá. To už mne nebavilo komplet trať asi na počtvrté překládat a natahovat. A zase naopak, z Nezamyslic do Olomouce mi vyšla trať o 4 km kratší. Tedy jsem musel ta esíčka pořádně natáhnout a tím je možné, že před Prostějovem je vidět dost blízko esíčko trati za Prostějovem. Ale kilometry už sedí.

Ale jinak všeobecně k požadavkům. Pokud se potřebuji plně soustředit na tvorbu, kterou aktuálně dělám, tak opravdu nelze odskočit na nějakou jinou trať a řešit tam nějaké úpravy. Jsou možné jen akutní případy, kdy tam něco opravdu nefunguje a nelze projet v aktivitě. Teď musíte počkat, až bude Berlín. Určitě tam vykrvácím, tak bude třeba se odreagovat jinde. Já se navýšení rychlostí nebráním, ale opravdu není v lidských silách sledovat vše. V létě jsem jezdil na kole přes Tišnov a zíral jsem, že už na Nedvědice není padesát, ale viděl jsem rychlostník šedesát. A byl už hodně zašlý, tedy žádná novinka. Například. Klidně to někdy upravím.

V létě jsem jezdil na kole přes Tišnov a zíral jsem, že už na Nedvědice není padesát, ale viděl jsem rychlostník šedesát. A byl už hodně zašlý, tedy žádná novinka. Například. Klidně to někdy upravím.
Na té jižní Moravě (a na Vysočině) značných rychlostních změn doznala hlavně trať Kolín - HB - Brno, viz - místy až 140 km/h, v úseku z Vlkova u Tišnova přes Níhov dokonce 160 km/h na NS rychlostníku. Tady by zrychlení (virtuálně) určitě bylo super.

značných rychlostních změn doznala hlavně trať Kolín - HB - Brno
Tohle opravdu není chyba v trati. Naopak to mám správně. Však se podívej na Říkonín. Ty dřevěnicové podchody. Ty snad byly ještě původní z války. :) Nyní tam jsou moderní nástupiště. Tedy se tam nějaké zvyšování rychlosti vůbec nehodí.

Nechcete si opravdu založit nějaké podobné diskusní vlákno? Protože když sem někdo zahlásí opravdovou chybu, tak zapadne mezi všemi bláboly na několik stránek, co by si kdo přál.

No vidíte lidi, já o té šedesátce na staré Tišnovce básnil už kdysi, dokonce jsem měl i napsané kilometrické polohy, protože tam jsou "šediny" už dobře přes 10 let. Ale už ty polohy nemám, bude třeba někoho povolanějšího.:) No a taky jsem byl odklepnut. Ono na něco je to "rýpání" dobré. Potom ty věci zapadnou a stejně jako teď, se najednou se vším protrhne hráz a vyvalí se to naráz.
Ta šedesátka by tam byla super. Co vím, tak se tam do nějakých zásadních akcí na té trati nepouštěli, to simulátorová trať přežije beze změn a bude stále realistická.

Vláčkař Jenda: Já nejsem pro. Ta stará trať přes Vysočinu je v BP tak pěkná, že by jí slušely akorát doplnit baráčky a městečka a jinak je fakt pěkná, i když pomalá. Ale realisticky ze starých dob, zdejší rychlíky nemusí nikam spěchat.
To už bychom mohli chtít i zrychlit ČT-Blansko-Brno, a to by se bez extrémních zásahů nepodařilo, jinak by to bylo hodně mimo realitu. Tady už to vidím i já, že nejde překopat stovky km, ale jsem pro, mít je v perfektním stavu. Což do jisté míry z té doby je - jsou tam horní rychlostníky i místní zrychlení, peronizace.

Jsem pro přesun do nějakého vlákna připomínek.:cool:

Hlásím zpožděné vlaky z/do Havlíčkova Brodu. Příjezd/odjezd na/z 4. nástupiště je linkovaný na špatnou rychlost - ve všech směrech 40.
Má být (stav po modernizaci):
7. kolej je směrem na Jihlavu je v přímém směru, tzn. na Sc7 tak i na Sc7b je volno
5. kolej je směrem na Jihlavu přes 60km/h výměnu, tzn. na Sc5 "60 a volno", tzn. má být návěstidlo s pruhem. Sc7b volno
3. kolej je směrem na Jihlavu přes 40km/h výměnu, tzn. na Sc3 "40 a očekávej 40", na Sc3b je "40 a volno"

Vjezd od Jihlavy je na 7. kolej v přímém směru, na 5. kolej přes 60km/h výměny a na 3. kolej přes 40km/h výměny.

Kompromitující materiál přiložen.
Ahote tak jsem se na to podival a je to blbe nalinkovany.
U 7 koleje u Sc7 by mělo být náv volno bez linku a zrusit predvest pouze žluta, u Sc7b nalinkovat navěst volno link1 směr Jihlava, zrusit navest 40 link1, navest 40 link 2 smerovat do spravné na Zdar a link 3 do nespravne na Zdar

U 5 koleje ma Zbynek jen 5zn navestidlo takze by tam musela byt zmena na 5zn s pruhama

u 3 koleje u peronu (Sc3) ponechat 40 link do odboku a dal dle dalšího náv a posun do kuse
u Sc3 b opravit linky pro výjezd ze 7 koleje at uz do primeho na Jihlavu tak do spravneho a do nespravneho na Brno

takze by tam musela byt zmena na 5zn s pruhama
Opravdu už zlobíte a hodně. Schválně jsem se tam podíval a mám všude čtyřicítky, protože ty výměny asi byly jen na 40. Tak jo, z té sedmé koleje by to teoreticky na volno šlo, tedy dle mých výhybek. Ale všude jinde to mám na 40. A stavěl jsem to tenkrát podle tohoto. Kde máte jaké pruhy. :)
HavlbrodPruhy.JPG

mmouka myslel tohle
Jenomže já jsem to stavěl v dobách, když to tak nebylo, viz plánek výše. Stále se opakuji. Není v silách žádného člověka, aby projekt o téměř 3000 km udržoval v aktuální podobě, co se kde modernizovalo.
Fakt už řešíte jen 3,14čoviny, ale to co je špatně opravdu nikdo nevidí. Starší verze předvěstí DB už ze Schony, pokud jedu kdekoli do odbočky, kde je hlavní návěst se žlutým pruhem, tak jsou tyto staré předvěsti a opakovačky po tmě. Našel jsem nějakou náhradu, ale žádné mrkání, ale číslice dole. Ta předvěst stejně byl škaredý model. Holt, nikdo zde ještě neudělal aktivitu, kde se jezdí jinak než rovně.

Promiň, ale mě jen zajimalo ze stavitelského hlediska, že když ti tu někdo poposuje problém a dává sem fotky s něčím co se mi nezdá a zajímá mě to tak se podívat na problém. Víš že pro mě si to předělat není problém, ale po další aktualizaci to bude zase v původním stavu. Jen mě napadlo ti trochu ulehčit práci s hledáním problému to je celé. Toto je práce na 15 min v tsre5 v RE to mas zkontrolovany ještě rychleji :)

Back
Nahoře