Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Nakoniec opravené za chvíľu. Prejazd síce mal zimnú textúru, ale bez snehu :-) . Stromy tiež mali zimnú textúru, ale mali zlý zápis v SD súbore.

Ahoj, jak to teda je? :) Jedu z Rudíkova směr Rudíkov u Třebíče, dle návěstí na TM je hned za staničkou 50 a pak 60 a tesně před Rudíkovem u Třebíče 40. Já ale jezdím dle návěstí a tam jsem z toho úplně blbej. 50 jsem možná přehlídl, pak je návěst 60 a hned kousek za ní předzvěst očekávej 40, tak jsem brzdíl a majednou tabulka 60, tak jsem to znova zvednul, a lup, najednou tabulka 30. Ta tam vůbec vepsaná není, tak fakt nevím,čím se řídit.

Udělej si nejprve seznání. Na té trati je hodně před přejezdy pomalých jízd. Ale v TM se ti neobjeví. A když něco přehlédneš, nikdo tě nesejme. Provoz aut je jen u světelných přejezdů. Ale je možné, že jsem někde na něco zapomněl. Při posledních jízdách jsem ještě doplňoval u šedesátek za přejezdy mašinku.

No já právě kvůli scénáře. A všude jinde máš rychlosti poctivě zanesené v TM. Tím právě i získáváš seznání tratě. Ale tady jsem to nějak nepobral.

Jojo. Tam je asi stejný problém s pivotem modelu. Asi se počítalo, že to zábradlí bude na peroně. TSRE5 umí krásně automaticky zarovnávat ke kolejím a tady mi to uniklo. Podobně jsem měl zábradlí v Níhově. Přece jen, když se model osazuje tak z výšky tohle není vidět. Dík, kouknu na to. Stejně ještě vydám doplňkovou a opravnou aktualizaci. Tak jezděte a připomínkujte.

Zbyňku hlásím drobné problémy so zabezpečovačkou v Křižanove. Idem od Tišnova na kolaj 9 a pustí ma to len na privolávaciu návesť. V Velkém Meziřičí mi zase nechce povoliť posun ani na TAB, hlási jízda není povolena. V tunely medzi týmito stanicami je nejaký sklalný zával
:)
skaly.jpgVM_posun.jpg

Krizanov.jpg

Nebyl to špatně pivot. Spíš se dodatečně upravoval sklon trati, protože zábradlí nebylo sklonově správně. A na druhé straně je změna sklonu tratě. Tedy 100m díl zábradlí pak po 50m levitoval. Bylo nutné použít dva 50m díly.
orech_zabr.JPG
Idem od Tišnova na kolaj 9 a pustí ma to len na privolávaciu návesť.
Já to mám takto nalinkované z obou kolejí ale do krátkého šturcu ne na 9. kolej. Na 9. je nalinkováno skupinově na barvu 5-9.kolej

Návěstidlo ve VelMez je na 40 bez linku. Tedy je správně. Ale když posunuješ a nechceš na barvu, tak se to dělá jak to máš ty. Tedy reverz před koncem zhlaví (ve tvém případě nechápu jak to máš). Pak dáš jen TAB, ale neozve se žádná hláška. Tak jedeš jen na verím v Boha a fakt to funguje. Já tohle hodně využíval v aktivitě Den blbec, abych nešíboval na barvu.

Zbyňku, chraň bůh, ať se toho chytí zase nějaká vysírka, ale musím. Jedu trať v rozsahu Brno - Křížanov - Studenec - Brno. Všude ty fototextury, co se barev týká, nádhera. Vyjímkou je trať Křížanov - Studenec. Tam jsou ty barvy tak hnusně nepřirozené, že mi místy ta zelená připomíná žužu z pouti a některá tráva vypadá spíš jako rybník. Proč tyhle textury mapy jsou ta výrazně jiné, oprpti těm dalším v trati, které jsou přirozenou krajinou? Tohle fakt barevně česká krajina není... Promiň. nechci nijak prudit, ani vyrývat, vím, že je na tom kurev..ý kus práce. Ale ty barvy map se mi fakt nelíbí...
Sleduj:
Tohle vypadá, jak mácháč...
textury.jpg

A tahle tyrkisově zelená, zas ja bakelit....
textury2.jpg

Zato tohle a vůbec celá trať Studenec až Střelice, ja úplně jiná liga a co se textur týká, nebe a dudy. Tam to barevně sedí nádherně:
textury3.jpg

Dane, víš dobře, že já to barvičkami namaluji. Brečíš na nesprávném hrobě. A zrovna u tvého Mácháče jsou ještě mapy Google.
Jestli jsi si všiml, nedávno jste mi vyčítali, že mám od Mělníka až po Ústí krajinu jak po požáru. Dal jsem si s tím mnoho hodin práce a mapy načetl nové od jiného poskytovatele Mapbox. Stovka souborů. Mají trochu horší rozlišení než Google, ale jsou letní, pěkně zelené. Šílené hodiny i s komprimováním a nikdo tuto skutečnost nepostřehl. Proto je nutné osazovat co nejvíc křovíček i modelů zářezu ke kolejím. Ale tyto jsem si vymodeloval až teď, tedy starší úseky je nemají.
A za další, když se proletíš nad krajinou, uvidíš jak mapy mají přechody do jiného období dokumentování, tedy například i řeka změní barvu. A s tím vůbec nic nenaděláš. Ricar_cz je na tom podobně, také si nemůže vybrat odstín. Naštěstí on má klid, jemu nic nevyčítáte. A pak se divíte, že bych s dalším stavěním nejraději už praštil. Ale ano, věcné technické připomínky beru, ale ne tohle. Jen pro info, bez fototextur bych opravdu nic nového dávno nestavěl. Tedy už na ně přestaňte remcat. Já když jsem dělal testovací jízdy, tak vždy seděl v kabině a nelétal jsem s dronem nad vlakem. Pak je vše v pohodě. A naopak ta fotopolíčka mi tam připadají velmi vhodná.

že mám od Mělníka až po Ústí krajinu jak po požáru.
Já ne, ona ta krajina, není, jak duha, nicměné už mi to vysvětlil Fana. Mně to jen vždy práskne do xichtu a fakt tyhle barvy jsou strašně nepřirozené. Jinak jsem fakt nechtěl vyvolat nic zlého. Naopak, co se třeba vymodelovaných 3D balkónů a jiných fakt vymakaných drobností týká, jsem totálně unešený.

Vyjímkou je trať Křížanov - Studenec. Tam jsou ty barvy tak hnusně nepřirozené, že mi místy ta zelená připomíná žužu z pouti a některá tráva vypadá spíš jako rybník.
Dan má pravdu, časť tých textúr vyzerá, že majú druhé zamestnanie ako textúry vody. :)

Dan má pravdu
A co s tím chceš dělat? Jedině si dát tu práci a všech 1100 textur upravovat v Photsohopu. Práce na dva roky? :) Ale kdysi to někdo zkoušel, ale jaksi upravoval textury v 1024x1024, což je velmi hrubé zrno, tedy nepoužitelné, ale i tak výsledek nic moc. Dnes možná AI by to dokázala, ale opět by to bylo degradované na 1024x1024. To spíš někdo vymodeluje vozidla, která nám chybí. Morávie pro IDSJMK, pražské vlaky PID, pořádné Pendolíno, Comfortjety, Talgo a samozřejmě hromadu kabin s vytahovacími roletami. :) A všude budou i hodiny s vodotryskem. :)
Tohle je miliónové
Tedy až na ty přeexponované světlé střechy budov. Ale už to není tak hrozné jako v začátcích ORCZSK.
Jinak tyto textury jsou také nové, protože zde byly počátky zkoušení těchto textur a z neznalosti jsem je osazoval v Z17 namísto v kvalitnějším Z18. Tedy od Studence jsem je vyměnil po Náměšť a na druhou stranu až do Havlbrodu.
A vidíš, stejný zdroj a někde se ti to líbí, jinde ne. Ale je možné, že Studenec - Křižanov byl ještě Google a dál mi to už Google zakázal, tak jsem stahoval z Mapbox. Možná oni mají lepší barevný odstín. Ale asi jak kde.

Zbyňdo, ty střech jsou za plného letního slunce va 12 hodin, když tam pojedu o 3 hodiny dřív, nebo později bude to jinak. Tohle naprosto sedí.

Back
Nahoře