Win 10 a MSTS

Jednoduše jsou ve widlousech ve složkách System32 a WOW64, ale origo se zálohují a nahradí modifikovanou z 8.1, která se stáhne přes ten jeden návod.

Jednoduše jsou ve widlousech ve složkách System32 a WOW64, ale origo se zálohují a nahradí modifikovanou z 8.1, která se stáhne přes ten jeden návod.
No já jsem to už vzdal a nahodil jsem Windows 7 Home Premium, který jsem si koupil. Ale pokud napíšete ten návod, tak to vyzkouším na stolním PC kde je také Windows 10 a sedmička tam nejde. Děkuji.

Další návod nikomu individuálně vypisovat nebudu. Už tady mezi různými návody je obsažen. Dálkovou pomoc jsi odmítl. Tím končím. U mne to funguje.

Aha, tak Vám to asi také nefunguje a jen si tady honíte triko, že Vám to funguje. Nevadí. I tak děkuji. Mějte se.
Hehe, tos' zabil ;)
Funguje to každému kto chce a troška pohne šedou hmotou. Ale je nutné zvládať prácu s Windows. Ak niekto zvládne trafiť myšou na nejakú ikonu a kliknúť na ňu to zďaleka nemožno považovať že ovláda PC a Windows, a je jedno či má Win XP, Vista, 7, 8 či 10.

Hehe, tos' zabil ;)
Funguje to každému kto chce a troška pohne šedou hmotou. Ale je nutné zvládať prácu s Windows. Ak niekto zvládne trafiť myšou na nejakú ikonu a kliknúť na ňu to zďaleka nemožno považovať že ovláda PC a Windows, a je jedno či má Win XP, Vista, 7, 8 či 10.
Od čeho je fórum? Od toho, že pokud někdo něco neví, tak se zkusí zeptat a někdo schopný třeba poradí. Jenže toto fórum už není to, co bývalo. Dříve se tady snažil někdo i někomu poradit. Se nedivím, že už vůbec nevychází žádné nové modely a tratě. Jen p. Šemora a p. Kašpárek jsou aktivní, ale věřím, že je to také dříve nebo později přestane bavit a ukončí svou činnost.

je to také dříve nebo později přestane bavit a ukončí svou činnost.
Všetci ukončíme svoju činnosť, skôr alebo neskôr.
Fórum síce je na to aby sa tu debatovalo, ale doosprostenia opakovať to isté sa nikomu nechce. Fórum nesupluje kurz ovládania Windows ani kurz ovládania MSTS/OR.
Maj v pamäti jedno príslovie: Pomôž si sám, človeče, potom aj Boh ti pomôže.

PS: Ak nerobím modely hranatých x6x to značí že nevznikajú nové modely? Videl si niekedy Pikkov alebo môj web? Opäť vyliezlo z Teba jedno "moudro"

Aha, tak Vám to asi také nefunguje a jen si tady honíte triko, že Vám to funguje. Nevadí. I tak děkuji. Mějte se.
Kdyby mi to nefungovalo, tak bych nenabízel pomoc s tou dálkovou správou, kterou jsi odmítl, blbečku.
Ano, jsi rozmazlený hloupý blbeček, jak nás tady neoprávněně napadáš. Už nedostaneš žádnou nabídku pomoci.
Ani ode mne a předpokládám, že ani od nikoho ze staré gardy. Možná se bude zase chtít vytáhnout některý ze zdejších mlamojů, ale bude to stejný namyšlený neumětel, jako jsi ty. Hledej, studuj, uč se.

Když mi to teda v těch w10 nejde a honím si tričko podle neumětela, tak jsem udělal cvičně úplně novou instalaci w10 na sčot s AMD/ATI, připojil externí HDD s MSTS, odklepal svoje nastavení bez instalace pomocí souborů.reg a spustil přes zástupce pro train.exe poslední verze binu.
Podle očekávání se to korektně jen zaregistrovalo a nespustilo. Bylo nutno ještě podle osvědčeného návodu přihodit ze systému tu novější knihovnu pro ati do msts (starší nechat přepsat), provést její doplnění bugfixem o 3 bity a je hotovo.
Nové spuštění ze zástupce s parametry již dělá, co je potřeba:
Schránka01.jpg

Inu - už jsem starý na nějaký počítač ... :) .

.

Protože si jen tak hraji s různými OS a jejich modifikacemi, napadlo mne po dlouhé době kouknout na novinky u projektu Hirens.
Po vzoru našich modifikací win PE na craftcom přešel i tento projekt z nosného systému wXP také na w10.
Stáhnul jsem si aktuální verzi, natáhnul na medium a spustil BOOT na testovacím NTB. Po prohlídce vlastností tohoto OS jsem se jen tak pro zajímavost pokusil v tomto odlehčeném OS win10 spustit MSTS. Naskočil do funkčního stavu na první kliknutí.Schránka01.jpg

Dobrý den, omlouvám se všem, ale rád bych poprosil o radu. Mám Windows 10 Home 1803 a nedaří se mi spustit MSTS. Vše jsem udělal podle návodu a dodržel desatero od Zbyňka. Při spuštění mi nevyskočí žádná hláška a ani se nespustí úvodní video. Chvilku je černá obrazovka a po chvilce mě to vrátí na plochu. Mám procesor AMD A9 3,5 GHz a grafickou kartu AMD Radeon 520. Předem děkuji za odpověď, děkuji.

L
Máš v simu přidánu ze systému knihovnu pro ATI a modifikovanou patchem? Viz výše.
Popravdě nevím, jestli zrovna v té knihovně není chyba. Já osobně ji v systému (sysWOW64) nemám a ani netuším proč. Ovladač mám aktuální pro svou grafickou kartu 18.5.1. Tak jsem šel na stolní počítače kde je Windows 7 a odtud jsem si z patřičné složky knihovnu stáhl a poté u sebe vložil do složky s hrou. Patch jsem provedl a nic. Pokud by někdo věděl kde stáhnout správnou knihovnu pro Windows 10 budu jen rád.

Jestliže máš nainstalované ovladače GK ATI, tak je ta knihovna atiumdag.dll v System32, dále je k nalezení v LastGood.Tmp/System32, SysWOW64 také v System32/DriverStore/FileRepository, ... Stačí pohledat v tcmd. Do simulátoru vložit knihovnu z vlastního systému, nedávat z cizího a už vůbec do w10 z w7.
Až to budeš mít správně realizované s patchem, tak potom nespouštěj simulátor naprázdno. Nastartuj jej jako správce s parametry paměti 1024 v okně.
Dovětek: Až simulátor naběhne, nepokoušej se jít do nastavení v simulátoru, pokud nemáš ošetřeny v adresáři Global soubory *.iom atributem "r".

V adresáři system32 tuto knihovnu mám. Myslel jsem, že když mám systém x64 tak musí být použitá knihovna pouze z adresáře sysWOW64. Ráno to vyzkouším a uvidíme zda se to chytne. Můžu ještě otázku? Co je myšleno tím mít ošetřeny soubory *.iom atributem "r"?

Read only = jen pro čtení.
Simulátor by je jinak přepsal a ztratily by se dodatky pro "bin".
(Nebo instalovat bin až po nastavení prostředí.)

Toto jsem vyhrabal z nějakých svých poznámek:

BugFix pro MSTS v prostředí Win10 (Icik)

Nutné pro korektní provoz MSTS. Postupovat dle návodu:
- zkopírovat atiumdag.dll ze složky [Windows \ SysWOW64] do složky hry D:\Train Simulator
- spusťte soubor MSTS_AMD_BUGFIX.exe (odkaz ke stažení níže) ve složce hry D:\Train Simulator
- zmačknout tlačítko "Start" a počkat až se provede patch (nikam už nic nekopírovat)
- vytvářet nádherné tratě do MSTS respektive už jen a jen do Open Rails

http://uloz.to/xvBC6JYX/msts-amd-bugfix-rar

Pozn.: s grafickou kartou AMD / ATI tento patch funguje bezvadně...

Back
Nahoře